Πάτσης: «Πιο βαριά η φετινή κούπα»

Πάτσης: «Πιο βαριά η φετινή κούπα»

Έτοιμη η Νίκη Βόλου για την πρόκληση της Super League, όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης των Θεσσαλών

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Ανδρέας Πάτσης ύστερα από την επίτευξη του στόχου της ανόδου της Νίκης Βόλου που μάλιστα κατέκτησε την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ανέφερε πως οι Βολιώτες δεν φοβούνται ενόψει της Super League, ενώ φρόντισε να τονίσει πως ο Ανιέτε θα είναι και του χρόνου στην ομάδα της Νέας Ιωνίας.

Ακολουθούν αποσπάσματα από τις δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας:

Για την πίστη της ανόδου: «Είναι μια μεγάλη μέρα για όλο το Βόλο, για όλη τη Μαγνησία μια ομάδα εκπρόσωπος της περιοχής μας είναι στα μεγάλα σαλόνια και θα μου επιτρέψετε να πω εκπρόσωπος και της Θεσσαλίας, αφού η Νίκη είναι η μόνη ομάδα της Θεσσαλίας που την εκπροσωπεί στη Super League. Και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία όλων μας και νομίζω ότι το αξίζουμε. Και αυτό το οποίο αξίζουμε αυτό πήραμε. Ήταν μια δέσμευση... πολλές φορές δεσμεύεσαι για κάτι, πολλές φορές υπόσχεσαι αλλά δεν τα καταφέρνεις, οι συνθήκες και οι καταστάσεις, όμως η δέσμευση αυτή δόθηκε μέσα από μία πίστη. Αυτό το οποίο δεσμευόμουν εκείνη τη στιγμή πριν από ένα χρόνο τουλάχιστον, Ιούλιο μήνα, το πίστευα πραγματικά. Μια χούφτα ανθρώπων, ξέρετε είναι λίγο δραματικό, πέντε άνθρωποι εγώ, η Στέλλα Παύλου, ο Μάκης Κουρίδης, η Ελένη Ζούπη, ο Απόστολος Κουφογιώργος μια παρέα παιδιών που πίστεψαν στο ίδιο όνειρο, πραγματικά το πίστεψαν, δώσαμε έναν πόλεμο. Τα καταφέραμε πραγματικά γιατί όπως σας είπα πάνω απ' όλα το πιστεύαμε. Αυτή την πίστη μας όμως την μεταλαμπαδεύσαμε και στους παίκτες, γιατί και αυτοί το πίστεψαν και στο τεχνικό επιτελείο. Γιατί δεν είναι να πιστέψεις μόνο εσύ κάποια πράγματα, πρέπει το ίδιο όνειρο να το ασπάζονται και να συμμετέχουν όλοι όσοι ενεργούν στον ίδιο χώρο. Μας ευνόησε αν θέλετε και η τύχη στον τελευταίο αγώνα, είχα πει κάτι αν θυμόσαστε, δεν είναι το πρόβλημά μου να βγω είναι το πώς θα βγω. Ήθελα να σηκώσω την κούπα. Τότε γελάνε όλοι. Λέγανε τι λέει αυτός τώρα; Συνωμότησε και το σύμπαν. Την κούπα θέλω να μου τη δώσει ο πρόεδρος της Football League θα βρεθούμε τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε μια φιέστα, νομίζω το δικαιούμαστε όλοι μας. Θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις και τιμητικές εκδηλώσεις και μέσα στα πλαίσια αυτά θα μας δώσει... Αυτά είναι κάποια πράγματα, που θα δρομολογηθούν. Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει ακόμα δεν έχουμε συνέλθει, θέλουμε και λίγο να προγραμματίσουμε κάποια πράγματα μέσα την εβδομάδα όμως αυτό θα υλοποιηθεί».

Για την κατάκτηση των... κορυφών: «Αυτή η κούπα είναι πιο βαριά από εκείνη που πήρα όταν ανέβηκα στη Β'. Πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος και ώριμος να καταλαβαίνεις πού πας. Ξέρεις από πού ήρθες, τώρα πρέπει να γνωρίζεις και πού πας. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι το να ανέβεις είναι πάρα πολύ σκληρό και πάρα πολύ δύσκολο η μεγαλύτερη όμως επιτυχία και η μεγαλύτερη δυσκολία είναι να διατηρηθείς στην κορυφή. Και εμάς η προσήλωσή μας, η συγκέντρωσή μας, η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι πώς θα οικοδομήσουμε την επόμενη ημέρα της ομάδας, μιας άλλης ομάδας, προκειμένου να ακολουθήσουμε μια λαμπρή πορεία μέσα στα σαλόνια της Super League και όχι μόνο. Όταν κατακτάς μια κορυφή βλέπεις την επόμενη. Όταν κατακτήσεις την επόμενη βλέπεις την επόμενη και μετά την πιο ψηλή κορυφή βλέπεις ουρανό. Άρα λοιπόν σε μια διαδρομή δεν υπάρχει κάτι το οποίο το πετύχαμε και μένουμε εδώ στάσιμοι και ευχαριστημένοι. Βάζουμε τον επόμενο στόχο μας αλλά με ταπεινότητα, σεμνότητα, με συνείδηση του πού βρισκόμαστε. Γιατί ξέρετε φύγαμε από τα θηρία και πάμε στα μεγαθήρια. Και δεν είναι απλά τα πράγματα. Γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας αυτό δεν σημαίνει όμως ότι φοβόμαστε. Έχουμε τις ικανότητες και τις δυνάμεις να ανταπεξέλθουμε σ' ένα τέτοιο σχεδιασμό μέσα σ' αυτό το στίβο ενός άλλου ποδοσφαίρου, όπως είναι η Super League. Υπάρχουν πολλά θέματα ανοιχτά τα οποία τα κλείνουμε ένα ένα. Δεν ανησυχούμε, δεν σας λέω ότι δεν υπάρχει βαθμός δυσκολίας σε πολλά θέματα. Στο θέμα της αδειοδότησης είμαι πεπεισμένος ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Από εκεί και πέρα στα θέματα των ενημεροτήτων θα τα παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε όπως τα καταφέραμε και τις προηγούμενες φορές. Και βεβαίως έχουμε πλήρη συνείδηση και γνώση ότι από σήμερα πρέπει να ξεκινήσουμε με ηρεμία, με προοπτική, χωρίς συναισθηματισμούς. Ξέρετε γιατί; Εδώ μιλάμε για μπάλα. Η Νίκη θα γίνει ακόμα πιο επαγγελματική ομάδα με τα νέα δεδομένα που έχει ν' αντιμετωπίσει που είναι δεδομένα ομάδων της Super League. Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα. Δείξαμε όχι μόνο ότι δεν φοβόμαστε, αλλά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν μας τρομάζει. Πρέπει να υπάρχει μία σοβαρότητα. Ούτε να είμαστε φλύαροι ,ούτε αλαζόνες. Πετύχαμε ένα στόχο είναι μεγάλη χαρά για όλους μας και νομίζω πως όλοι συμμετέχουν σ' αυτή τη χαρά και από εκεί και πέρα συνεχίζουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών: «Η ομάδα μας είχε απόλυτη σοβαρότητα. Δεν σας κρύβω και αυτό είναι τιμητικό προς τους παίκτες ότι κάποια στιγμή το πήραν και πάνω τους. Μην ξεχνάτε ότι εμείς βρεθήκαμε όχι μόνο με την πλάτη στον τοίχο, αλλά στον πάτο του πηγαδιού μετά τον αγώνα με τον Αιγινιακό. Και οι παίκτες αυτοί το πήραν πάνω τους. Ότι και να έκανε ο Ανδρέας, η Στέλλα, ο Αλέκος, ο Παναγιώτης εάν αυτοί οι ίδιοι μέσα από την αμφισβήτηση και τη χλεύη που δέχτηκαν δεν το έπαιρναν πάνω τους ίσως τα αποτελέσματα σήμερα να μην ήταν αυτά που είναι. Πραγματικά δείξανε μια ωριμότητα και έναν επαγγελματισμό, που όχι μόνο είναι συγκινητικός, αλλά σε προβληματίζει και για το αύριο. Όλα αυτά είναι κριτήρια που θα τεθούν στο τραπέζι όταν παίρνουμε τις αποφάσεις για το ποιος παίκτης μένει και ποιος φεύγει».

Για τον Ανιέτε: «Έγινε προφορική συμφωνία, δώσαμε τα χέρια με τον Αντόνιο Ανιέτε, ο οποίος θέλει να μείνει στην ομάδα, θα μείνει στην ομάδα μας και επειδή σήμερα το μεσημέρι πρέπει να πετάξει για Ισπανία να πάει στην οικογένειά του ήθελε πρωί πρωί να με συναντήσει, γιατί ήθελε να του επιβεβαιώσω ότι θα μείνει στην ομάδα. Ο Αντόνιο είχε μαζί μας συμβόλαιο απλά ήθελε να επιβεβαιώσει. Νομίζω ότι οι φίλαθλοι της Νίκης του απέδωσαν την ύψιστη τιμή. Το να φωνάζει ένα γήπεδο ολόκληρο, χιλιάδες κόσμος το όνομά σου ρυθμικά ό,τι κι αν έχεις κάνει, όποιο επίτευγμα κι αν έχεις κατορθώσει είναι η ύψιστη τιμή προς το πρόσωπό σου. Νομίζω ότι και ο ίδιος το αντιλήφθηκε και το ανταποδίδει με τη διάθεση να παραμείνει στην ομάδα».

Για τον στόχο στη Super League: «Υπάρχουν πολλές σκέψεις στο μυαλό μας. Αλλάζουν οι σκέψεις μας συνέχεια. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ένα πράγμα: ανεβήκαμε, είμαστε ομάδα της Α' Εθνικής, πρέπει να λειτουργήσουμε με κανόνες της Α' Εθνικής, διότι στόχος μας είναι να κάνουμε μια σοβαρή και αξιοπρεπή πορεία στη Super League και σιγά σιγά να κατακτάμε θέσεις. Βλέπετε τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο ομάδες που κάποτε θεωρούσαμε ότι δεν είχαν καμία δυνατότητα να χτυπήσουν υψηλές θέσεις ή εξόδου στην Ευρώπη. Ο ποδοσφαιρικός χάρτης για 1.000.000 λόγους έχει αλλάξει πλέον. Τέρμα αυτές οι δυνάμεις που υπήρχαν κατά το παρελθόν οι οποίες λυμαίνονταν τις 4-5 πρώτες θέσεις και είχανε αν θέλετε τα οφέλη από αυτή την κατάκτηση. Τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Αυτό είναι παρήγορο και αισιόδοξο για όλους ότι μπορείς με σωστές κινήσεις και έναν άριστο σχεδιασμό να πετύχεις πάρα πολλά πράγματα».

Για το αν σκέφτεται μην έχει την ίδια κατάληξη με τον Βελή λόγω του επαναστατικού χαρακτήρα του: «Χθες (1/6) φορούσα σημειολογικά και μία μπλούζα με τον Τσε Γκεβάρα. Μόνο ένας τρελός επαναστάτης μπορεί να φέρει μία αλλαγή. Δεν έχει πολιτική διάσταση, έχει όμως μία βαθύτατη σημειολογική σημασία θέλοντας να δείξουμε πως έχουμε μία άποψη για το ποδόσφαιρο. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω ένα με το σύστημα. Μπήκα με μία συγκεκριμένη άποψη στο ποδόσφαιρο γι' αυτό και αρνούμαι τη λογική του παράγοντα του ποδοσφαίρου, έτσι όπως καλώς ή κακώς έχει καθιερωθεί. Ο Σταμάτης Βελής είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ αφάνταστα και θεωρώ πολύ κακό που έφυγε από το ποδόσφαιρο. Άλλο όμως να έχεις μία άποψη για το ποδόσφαιρο και άλλο να εξαπολύεις βέλη προς πάσα κατεύθυνση, κατά δικαίων και αδίκων. Ο Βελλής από κάποιο σημείο και μετά προσωποποίησε κάποια θέματα που δεν θα έπρεπε να προσωποποιήσει γιατί το θέμα δεν είναι ούτε σωματειακό, ούτε προσωπικό. Το θέμα είναι η επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου. Χθες (1/6) το γήπεδο είχε περισσότερους από 10.000 φιλάθλους. Αυτή πρέπει να είναι η επόμενη μέρα του ποδοσφαίρου. Ποιοτικό, σοβαρό, δίκαιο ποδόσφαιρο. Ο ανταγωνισμός να είναι εντός πεδιάς και όχι εκτός πεδιάς. Το θέμα είναι να αναδείξεις το ποδόσφαιρο. Να αναδείξεις την ποιότητα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Μπορεί να είσαι ο αιώνιος πρωταθλητής στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να είσαι η μόνιμη «φάπα» στην Ευρώπη. Αυτό στην πραγματικότητα δεν σου δίνει τίποτα. Ούτε κύρος, ούτε χρήματα, ούτε πετυχαίνεις και κανέναν ουσιαστικό στόχο. Αυτά που πρέσβευα στη Football League θα συνεχίσω να τα πρεσβεύω και στη Super League και θέλω να πιστεύω πως αυτές οι απόψεις οι οποίες είναι προς το συμφέρον όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, θα βρουν πολύ περισσότερους συμμάχους στη Super League».

Για την ευκαιρία εξυγίανσης η άνοδος: «Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε μπει σε μία διαδικασία οικονομικής εξυγίανσης της ομάδας. Μπορέσαμε και βάλαμε μία μικρή τάξη στα πράγματα. Τα έσοδά μας και οι δυνατότητές μας ήταν κάπως περιορισμένα. Αυτό που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή είναι πως η Νίκη Βόλου πλέον δεν έχει καμία προσφυγή. Αυτός ο βραχνάς έχει φύγει μία και καλή. Έχουμε κάνει μία πλήρη αναδιοργάνωση των βιβλίων της εταιρίας μας, ξέρουμε τα μετοχολόγιά μας και λειτουργεί σαν μία σοβαρή ανώνυμη εταιρία».

Για το θέμα προπονητή: «Πολλοί μπορεί να συζητάνε με τον Τσιώλη, εγώ δεν το ξέρω όμως. Εδώ είναι αυτό που λέμε "απλώσαμε τον τραχανά". Αυτά τα πανηγυρτζίδικα τα έχουμε ζήσει. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως δεν έχει γίνει καμία επαφή. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει προπονητή, τον τιμούμαι κα τον σεβόμαστε και μη ξεχνάμε πως είναι ένας προπονητής που για δεύτερη συνεχή χρονιά κατέκτησε το πρωτάθλημα της κατηγορίας. Προφανώς και θα κουβεντιάσουμε με τον προπονητή μας, θα του θέσω το πλάνο μου και τις απόψεις μου για την επόμενη τριετία, θα ακούσω τις δικές του θέσεις και απόψεις και από κει και πέρα εφόσον συμφωνούμε, μαζί θα πορευτούμε. Αν δεν συμφωνούμε, πάλι είμαστε φίλοι και αγαπημένοι. Πέτυχε μία τεράστια επιτυχία και αυτό πρέπει να του πιστωθεί».

Για το αν η Νίκη ξεπέρασε τα όρια της Νέας Ιωνίας: «Η Νίκη Βόλου είναι μία μεγάλη ομάδα και ανήκει στο λαό της Μαγνησίας. Σε κάποιους βόλευε να περιορίζεται σ' αυτά τα όρια η ομάδα. Βόλευε να είναι ένα συνοικιακό σωματείο που ήταν πιο εύκολο να κάνει κάποιες τις συνδιαλλαγές του. Οι δέκα χιλιάδες και πλέον που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο δεν γίνεται να είναι μόνο της Νέας Ιωνίας φίλαθλοι. Αυτή τη στιγμή εκπρόσωπος του Βόλου και της Μαγνησίας στη Super League είναι η Νίκη. Εδώ να ευχηθώ και στον Ολυμπιακό Βόλου να κατακτήσει το τρίτο εισιτήριο. Είμαστε η Νίκη του Βόλου και αυτό πρέπει να περάσει σε όλους. Εγώ αρνούμαι λογικές μιζέριας και εσωστρέφειας».

Για το αν θα ήθελε τον Ολυμπιακό Βόλου στη Super League: «Εμένα ποτέ δεν με φόβισε ο ανταγωνισμός. Ανέκαθεν υπήρξα ανταγωνιστικός στη ζωή μου. Ούτε πιστεύω πως αν δεν ανέβει ο Ολυμπιακός, όλος ο κόσμος θα στραφεί στη Νίκη Βόλου. Αυτά είναι κουταμάρες. Ποτέ δεν θα ευχόμουνα στον Ολυμπιακό να μην ανέβει. Ο ανταγωνισμός είναι αυτός που δημιουργεί τη συσπείρωση γύρω από μία ομάδα. Υπάρχουν πόλεις που έχουν μόνο μία ομάδα και έχουν 150 φιλάθλους».

Για το Πανθεσσαλικό και τα προβλήματά του: «Ένα από τα προβλήματα της αδειοδότησης είναι το Πανθεσσαλικό. Δεν έχει άδεια ποδοσφαίρου, δεν έχει κάποια κάγκελα εδώ, κάποιες κάμερες. Εμείς το μισθώνουμε από τα Τουριστικά Ακίνητα. Είναι τραγελαφικό. Εδώ έχει παίξει η Εθνική Ελλάδας... Ξαφνικά σε ένα διαλυμένο ποδόσφαιρο έρχονται κάποιοι επαΐοντες και βάζουν προϋποθέσεις και όρους Αγγλίας και Ισπανίας σε συνθήκες Ουγκάντας. Πιο εύκολα μπορούν να δώσουν άδεια στο Παντελής Μαγουλάς παρά στο Πανθεσσαλικό. Γελάμε εδώ πέρα. Έχει να κάνει και μ' αυτούς που διοικούν το ποδόσφαιρο. Φτιάξε πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά βάλε άλλα στάνταρντ. Εδώ υπήρχε γήπεδο, που προφανώς είχε πάρει άδεια να παίξει πέρυσι στο οποίο έβαζαν τους αγώνες πάντα μεσημέρι γιατί δεν είχε φώτα. Εννοώ το γήπεδο που Αιγινίου. Όταν δεν έχουν φτιάξει τα βασικά, αυτοί που ηγούνται του ποδοσφαίρου, διότι η δουλειά της ΕΠΟ δεν είναι να μπαίνει στη διαμάχη μεταξύ ομάδων αλλά να δημιουργήσει τις δομές και υποδομές ενός υγιούς και ανταγωνιστικού ποδοσφαίρου».



Το απολαυστικό challenge των Λορέντζο Μπράουν και Τζέριαν Γκραντ στο PS Blog
Το απολαυστικό challenge των Λορέντζο Μπράουν και Τζέριαν Γκραντ στο PS Blog
Παναθηναϊκός: Επιβραβεύει με 20% έκπτωση στα εισιτήρια τον κόσμο για τις εγγραφές-ρεκόρ στο νέο app
Παναθηναϊκός: Επιβραβεύει με 20% έκπτωση στα εισιτήρια τον κόσμο για τις εγγραφές-ρεκόρ στο νέο app
Όλα έτοιμα στο ΟΑΚΑ για το ιστορικό πρώτο τζάμπολ της νέας εποχής - Έγινε η πρόβα τζενεράλε
Όλα έτοιμα στο ΟΑΚΑ για το ιστορικό πρώτο τζάμπολ της νέας εποχής - Έγινε η πρόβα τζενεράλε
ΑΕΚ, Ηλιόπουλος: «Επιζητούμε το "ευ αγωνίζεσθαι"» - Η δήλωσή του μετά τη συνάντηση με Γκαγκάτση
ΑΕΚ, Ηλιόπουλος: «Επιζητούμε το "ευ αγωνίζεσθαι"» - Η δήλωσή του μετά τη συνάντηση με Γκαγκάτση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved