Οι «αμαρτίες» που οδηγούν στον κατήφορο την ΑΕΛ
Tο καλοκαίρι ήταν επεισοδιακό… «Μένουμε Super League ή πέφτουμε Football League;». Το ερώτημα κράτησε… μήνες
Σύμφωνοι, όλο αυτό το μπάχαλο αποσυντόνισε την ΑΕΛ, η οποία στις 11 Ιουλίου έδινε ραντεβού στο γήπεδο και η διοίκηση Πηλαδάκη ανακοίνωνε ότι η ομάδα «χτίζεται» για να είναι έτοιμη δια παν ενδεχόμενον. Η συμμετοχή τελικά στη Β’ Εθνική απογοήτευσε, αλλά έδειχνε ότι οι «βυσσινί» θα πορεύονταν ενωμένοι για την επιστροφή. Μάταια…
Η 29η Ιανουαρίου βρήκε τους Θεσσαλούς να φεύγουν με σκυμμένα κεφάλια από το Ελ Πάσο και να… αγναντεύουν την 1η θέση από απόσταση 12 πόντων! Ναι, εκεί που βρίσκεται ο Πλατανιάς Χανίων, ενός μπάτζετ που απέχει… εκατομμύρια από το δικό τους και του γηπέδου, το οποίο δεν μπορεί να μπει σε διαδικασία σύγκρισης με το AEL FC ARENA.
Τι φταίει, όμως και η ΑΕΛ κατρακυλά διαρκώς και έχει εξελιχθεί σε… κομπάρσο της Football League; Το Onsports προσπαθεί να εντοπίσει τις «αμαρτίες» της θεσσαλικής ομάδας, η οποία διανύει τις πιο κρίσιμες στιγμές της.
Έπειτα από τον υποβιβασμό στη Football League και ενώ η ΠΑΕ γνώριζε πολύ καλά ότι η οικονομική πολιτική δεν της επέτρεπε άνοιγμα… έφερε 16 νέους ποδοσφαιριστές. Η αλήθεια είναι ότι τις εντυπώσεις τις έκλεψε στο μεταγραφικό παζάρι, όμως όσοι γνωρίζουν την κατηγορία έχουν να λένε ότι: «Το παν είναι να έχεις δεμένο σύνολο». Ο Κρις Κόουλμαν προσπάθησε, δούλεψε, κέρδισε παίκτες και φιλάθλους, αλλά την… έκανε για άλλες πολιτείες.
Η διοίκηση όχι μόνο δεν προστάτευσε το συμφέρον της, που ήταν η παραμονή Κόουλμαν (πώς να το κάνει, όταν ο ίδιος ήθελε τους παίκτες του πληρωμένους;), αλλά με ανακοίνωσή της μπήκε σε διαδικασία αντιπαράθεσης με τους οπαδούς, τονίζοντας ότι… πίστεψε τον Ουαλό και την επιθυμία του να αποχωρήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Έριξε το μπαλάκι στον ίδιο και στην Εθνική ομάδα της χώρας του και ανακοίνωνε την πρόσληψη του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και του Νίκου Νταμπίζα. Με απλά λόγια έριχνε λάδι στη φωτιά.
Προς Θεού, κανείς δεν λέει ότι ο Μπάντοβιτς είναι ανίκανος, όμως ο Πηλαδάκης γνώριζε ότι λόγω του «ερυθρόλευκου» παρελθόντος του οι αντιδράσεις θα ήταν έντονες. Φυσικά, δεν ήταν οι μόνες, καθώς και ο Νίκος Νταμπίζας είχε «ακούσει» αρκετά πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Πρεμιέρα αμφότερων με τον Πλατανιά Χανίων εντός έδρας με φόντο πανό αποδοκιμασιών. Η ενότητα είχε πάει… περίπατο και ο Τίμος Καβακάς έφευγε θριαμβευτής από το AEL FC ARENA.
Παρεπιπτόντως, το «στολίδι» της ΑΕΛ εγκαινιάστηκε στις 5 Δεκεμβρίου και έκτοτε οι «βυσσινί» έχουν δώσει 18 επίσημα ματς εκεί. Οι νίκες; Έξι τον αριθμό…
Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν ανήμποροι να αντιδράσουν. Φαίνεται ότι την πίεση κάποιοι από αυτούς δεν την αντέχουν. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν ζητούν ενότητα, γιατί ξέρουν ότι διαφορετικά ο στόχος όλο και θα απομακρύνεται.
Ο Μπάντοβιτς έλεγε: «Αυτούς έχω, με αυτούς δουλεύω» και ο Κώστας Νεμπεγλέρας προσπαθεί μετά τη φυγή Μπόα Μόρτε, να κάνει όλη τη δουλειά στο κέντρο. Και να φανταστεί κανείς ότι σε τρεις μήνες κλείνει τα 37, ενώ ο Τόνι Γκονζάλες, το μοναδικό επιθετικό χαφ, ταλαιπωρείται διαρκώς από τραυματισμούς. Όσο για προώθηση ταλέντων; Σπάνιο φαινόμενο…
Από το μεσημέρι της Δευτέρας (30/01) ο Σέρβος τεχνικός μαζί με τον βοηθό του, Νίκο Νταμπίζα αποτελούν παρελθόν. Στο ματς της Τετάρτης (1/02) με τον Θρασύβουλο το κλίμα θα μυρίζει μπαρούτι. Κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα. Ακόμα, όμως και πιθανή νίκη δεν θα σβήσει τη μουρμούρα και δεν θα επιτρέψει στους παίκτες να δουλέψουν απρόσκοπτα. Ήδη, το βράδυ της Κυριακής (29/01) άρχισαν τα… όργανα υποδοχής.
O Κώστας Πηλαδάκης ζήτησε πρόσφατα ενότητα για την επίτευξη των στόχων. Το αίτημα των οπαδών, όμως, για αποχώρησή του γίνεται, πλέον, όλο και πιο έντονο και το ερώτημα είναι ποια θα είναι η επόμενη αντίδραση. Αυτό στο οποίο όλοι συμφωνούν είναι ότι κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες η επάνοδος δεν επιτυγχάνεται. Όσο πιο γρήγορα, λοιπόν, ο καθένας αναλάβει τις ευθύνες του, τόσο το καλύτερο για την ΑΕΛ.