Ντέμης: «Οι αποκαλύψεις με δικαιώνουν»

Ντέμης: «Οι αποκαλύψεις με δικαιώνουν»

Ο Ντέμης Νικολαϊδης, μιλώντας στην εκπομπή «Το κουτί της Πανδώρας» της ΝΕΤ, δήλωσε δικαιωμένος με τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση των στημένων αγώνων, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντησή του με τον άνθρωπο της περιβόητης «παράγκας», χωρίς όμως να κάνει επιπλέον αποκαλύψεις για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αρχικά, ο Ντέμης Νικολαϊδης, τόνισε: «Είμαι τρομερά χαρούμενος με όλα αυτά τα στοιχεία που βγαίνουν. Φαίνεται ότι κάτι πάει να καθαρίσει. Μπήκαμε στο ποδόσφαιρο, βάλαμε χρήματα, δεν είχαμε σχέση με το παρασκήνιο. Μας κατηγορούσε ο Τύπος για αυτό. Θέλαμε να είναι καθαρό το ποδόσφαιρο, να πηγαίνουν οικογένειες στο γήπεδο. Είναι όνειρο να καθαρίσει αυτό το πράγμα».

Και συνέχισε αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με ένα γνωστό άτομο της «παράγκας» νούμερο ένα: «Το 2006 όταν ήμουν πρόεδρος ήρθε ένας άνθρωπος που ήταν διάσημος για την παράγκα νούμερο ένα. Ήθελε να συναντηθούμε. Προσπαθούσα να το αποφύγω. Το είπα στον κ. Οικονομόπουλο, ο οποίος είναι ο δικηγόρος που ασχολείται με την υπόθεση του Ψωμιάδη. Συναντηθήκαμε στις 12 το βράδυ σε ένα σπίτι ενός κοινού γνωστού. Είχα μπροστά μου έναν άνθρωπο που έκανε βόλτες μπροστά μου και περιέγραφε για τρεις ώρες από το 1996 μέχρι το 2003, δηλαδή όταν έπαιζα εγώ, πως στηνόταν το πρωτάθλημα. Τα πάντα, Ούτε ένα παιχνίδι δεν άφηναν στην τύχη του.

Άκουγα έναν τύπο που με έκλεβε. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι. Πήγαμε στην Αγγλία, βρήκαμε μια εταιρία ερευνών, πληρώσαμε και μας είπε ότι για να συνεχίσει το ποσό θα κυμανθεί από τις 700.000 ευρώ μέχρι τα 2,5 εκατ. ευρώ. Δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα και σταμάτησε αυτή η έρευνα που είχε να κάνει με τη διαφθορά του ποδοσφαίρου».{textlink}

Ο πρώην παίκτης και πρόεδρος της ΑΕΚ μίλησε και για τις κρατικές επιχορηγήσεις: «Ήμουν ενάντια στο να παίρνει χρήματα το ποδόσφαιρο από το κράτος. Με κοιτούσαν σαν ούφο. Όσο ήμουν δεν είχαμε κρατικό χορηγό. Δεν δεχθήκαμε να το κάνουμε, έστω κι αν δεν είχαμε λεφτά. Δεν ήταν η φιλοσοφία μου αυτή. Με χρήματα Έλληνα φορολογούμενου δεν μπορεί να λειτουργήσει μια ανώνυμη επαγγελματική εταιρεία».

Ο Νικολαϊδης αναφέρθηκε και στην επιρροή των πολιτικών: «Είτε έχει δίκιο μια ομάδα είτε άδικο, βάζει μπροστά τον κόσμο και βγαίνουν οι πολιτικοί που βάζουν μπροστά τον εαυτό τους για να ξαναψηφιστούν και υποστηρίζουν ομάδες για να τους ψηφίσει ο κόσμος. Τραγικό φαινόμενο αυτό».

Όσον αφορά στους ποδοσφαιριστές, τόνισε πως οι περισσότεροι είναι τα θύματα: «Οι ποδοσφαιριστές είναι τα θύματα. Όχι ότι είναι άγιοι, αλλά είναι τα θύματα. Το ίδιο το σύστημα αφήνει ανθρώπους να γεννούν ελπίδες. Είναι τρομερό. Στέλνουν κάποια άτομα να πάρουν την τάδε ομάδα σαν να είναι εργολαβία. Στο παρελθόν το έβλεπες.

Δεν ξέρω τι γινόταν. Του έλεγαν ότι θα πάρει δυο τρία δημόσια έργα, αν πάρει αυτή την ομάδα; Κοροϊδεύουν τον κόσμο. Κάποια στιγμή καταλαβαίνουν ότι είναι λαμόγιο, φεύγει, έρχεται ένα άλλο, που πάλι καταλαβαίνουν ότι είναι λαμόγιο κι έτσι συνεχίζεται η κατάσταση.

Ο μοναδικός στόχος είναι να εξολοθρεύσεις τη μαφία του ποδοσφαίρου που υπάρχει εδώ και 20 χρόνια. Έτσι όπως είναι στημένο το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να καθαρίσει από μόνο του. Θέλει την κρατική βοήθεια, τη βοήθεια της UEFA; Δεν ξέρω».

 

 

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, αναφέρθηκε στις απειλές που δεχόταν και τις προσπάθειες που κάνει για να αλλάξει την νοοτροπία των παραγόντων: «Δεν είναι το πιο ευχάριστο να μιλάει κανείς γι αυτό. Έχω δεχθεί απειλές , τις οποίες άλλες κατήγγειλα, άλλες αγνόησα και άλλες υπερεκτίμησα. Στους προέδρους με τους οποίους μιλάμε μπορεί να έδωσα λίγο παραπάνω αέρα. Έτσι γίνεται όμως. Έχω κάποιες σκέψεις για το πώς μπορεί να αλλάξει. Η ομοσπονδία πρέπει να γίνει πιο άβατο. Είναι θέμα νοοτροπίας του τύπου “Βάλε πλάτη, μην με φάνε”. Είναι θέμα δεκαετιών» και συμπλήρωσε γαι το θεσμό του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα: «Ως θεσμός πήγε καλά φέτος. Είχε φυσικά κάποια προβλήματα ως νεοσύστατη θέση».

Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης υπογράμμισε από την πλευρά του  τον ρόλο της UEFA στις υποθέσεις των στημένων: «Η UEFA δεν έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνει τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί να κάνει ούτε την αστυνομία, ούτε τον εισαγγελέα. Στέλνει απλά τις πληροφορίες που συγκεντρώνει για τους αγώνες που θεωρεί ύποπτους στις αρμόδιες Ομοσπονδίες. Από εκεί και πέρα είναι θέμα δικό τους πως θα κινηθούν» .{textlink}

«Μας έχουν βάλει πολλές τρικλοποδιές»

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, τόνισε τη σημασία του παρασκηνίου στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έχουμε ζήσει καταστάσεις άσχημης διαιτησίας αρκετές φορές. Κάθε χρόνο ό, τι μεταγραφές και να κάναμε δεν τα καταφέρναμε γιατί κάποια περίοδο ορισμένοι μας βάζουν τρικλοποδιές μέσω της διαιτησίας. ‘’Πρόεδρε δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα έτσι. Πρέπει να κάνεις επαφές στο παρασκήνιο’’ μου έλεγαν απλοί άνθρωποι που αγαπούσαν την ομάδα».

Στην εκπομπή μίλησαν και αρκετοί δημοσιογράφοι, αναλύοντας τον τρόπο που στήνονταν οι αγώνες στη χώρα μας, ενώ σκιαγράφησαν και το προφίλ των παραγόντων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Ο Στέλιος Μαρκάκης υπογράμμισε: «Η παρουσία κάποιων ανθρώπων με 3-4 τζιπ, έγινε συνώνυμο της επιτυχίας. Για να είσαι αξιόβαρος παράγων έπρεπε να είχες και σωματοφύλακες για να σε συνοδεύουν. Αυτό είναι ένα γενικότερο σύμπτωμα της κοινωνίας».

Ο  Βασίλης Σαμπράκος, τόνισε: «Στις μέρες μας ένας αγώνας μπορεί να «στηθεί»  με τις ομάδες να συμφωνούν για τη σέντρα, την πρώτη κίτρινη κάρτα, τα λεπτά των καθυστερήσεων, τις αλλαγές, οτιδήποτε μπορεί να γίνει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Έχει συμβεί πρόεδρος ομάδας να κάθεται στον πάγκο με λάπτοπ, να στοιχηματίζει live και μετά να υποδεικνύει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του να κάνουν αυτό για το οποίο έχει στοιχηματίσει υπέρ.  Πολλοί διαιτητές ακόμα στοιχηματίζουν αγώνες τους οποίους διευθύνουν!»

Η δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας  Κατερίνα Κατή, επεσήμανε ότι όλοι όσοι βρίσκονταν στη λίστα με τα στημένα ήταν γνωστά ονόματα σε όλους. Παράλληλα αναφέρθηκε στον Αχιλλέα Μπέο, τον Μάκη Ψωμιάδη και τον Τσακογιάννη, για τον οποίο υπογραμμίζει ότι έχουν ακουστεί πολλά σε βάρος του επίσημα και ανεπίσημα (τοκογλυφίες, φρουτάκια κ.α), για τα οποία όπως τόνισε δεν έχουν ασκηθεί εναντίον του διώξεις.

Ο Αντώνης Πανούτσος ο οποίος αναφέρθηκε σε περιστατικά που γινόντουσαν επί εποχή Γουλανδρή, τονίζοντας πως επιτήδειοι προσπαθούσαν να εξαπατήσουν τον τότε πρόεδρο του Ολυμπιακού αποσπώντας του χρήματα με πρόφαση ότι θα έστηναν αγώνες υπέρ του, χωρίς ωστόσο πραγματικά να το κάνουν.

Ο Χρίστος Χαραλόμπουλος όπως και ο Αντώνης Καρπετόπουλος σκιαγράφησαν τους παράγοντες που ασχολούνται σήμερα με το ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζοντας ότι πολλοί από αυτούς είναι άνθρωποι της νύχτας.

 Ο Γιώργος Χελάκης μίλησε για το πως στήνονται πολλές φορές παιχνίδια στην Ελλάδα.

Τέλος, ο Κυριάκος Θωμαΐδης μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στις διάφορες εκπομπές του, εξαιτίας των αποκαλύψεων που έκανε: «Υπήρχαν τέσσερις περιπτώσεις που κόπηκε η εκπομπή μου επειδή αποκαλύπταμε πράγματα. Υπήρχαν προσπάθειες φίμωσης ακόμα και από την πολιτική και δικαστική εξουσία, ενώ  παράγοντες κατέφυγαν μέχρι και στο ΕΣΡ για να μας τιμωρήσουν».



Θρήνος στην Κροατία: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Νίκολα Πόκριβατς
Θρήνος στην Κροατία: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Νίκολα Πόκριβατς
Euroleague: Η Ρεάλ «σκόρπισε» την Μπάγερν και παίζει με Ολυμπιακό – Το πρόγραμμα των play offs
Euroleague: Η Ρεάλ «σκόρπισε» την Μπάγερν και παίζει με Ολυμπιακό – Το πρόγραμμα των play offs
Κατέρρευσε σε εστιατόριο του Σαν Αντόνιο ο Γκρεγκ Πόποβιτς
Κατέρρευσε σε εστιατόριο του Σαν Αντόνιο ο Γκρεγκ Πόποβιτς
Ζοζέ Μουρίνιο καλεί Μαντί Καμαρά του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τους Αφρικανούς
Ζοζέ Μουρίνιο καλεί Μαντί Καμαρά του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τους Αφρικανούς
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved