Η FIFA προετοιμάζει την επιστροφή της Ρωσίας: «Κάθε χώρα να μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο»

Η FIFA προετοιμάζει την επιστροφή της Ρωσίας: «Κάθε χώρα να μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο με δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής της Ρωσίας στις διεθνείς διοργανώσεις – Τί είπε ο πρόεδρος της FIFA για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η προοπτική παύσης εχθροπραξιών στην Ουκρανία, αλλάζει εντελώς τα δεδομένα και στον αθλητισμό. Καθώς θα ανοίξει ο δρόμος επιστροφής της Ρωσίας. Ένα σενάριο που έχει αρχίσει να ωριμάζει στους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι των αθλημάτων. Όπως ο Τζιάνι Ινφαντίνο, με τον πρόεδρο της FIFA να δείχνει ιδιαίτερα θετικός στο ενδεχόμενο:

«Ανυπομονούμε να μπορέσει κάθε χώρα στον κόσμο να παίξει ποδόσφαιρο», ανέφερε ο επικεφαλής της διεθνούς ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και συνέχισε:

«Όλοι ελπίζουμε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα είναι επιτυχείς, γιατί πιστεύω ότι είναι σημαντικό να τις υποστηρίξουμε για τον κόσμο, πολύ περισσότερο από ό,τι για το ποδόσφαιρο, για να έχουμε ειρήνη. Αν υπάρχει ένας μικρός ρόλος που μπορεί να παίξει το ποδόσφαιρο, αφού υπάρξει ειρήνη, τότε φυσικά θα παίξουμε τον ρόλο μας».

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο αναφέρθηκε και στον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν οι επόμενες μεγάλες διοργανώσεις του ποδοσφαίρου:

«Νομίζω ότι είναι απολύτως κρίσιμο για την επιτυχία ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου να έχουμε μια στενή σχέση με τον πρόεδρο. Διοργανώνουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων φέτος, το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA, με 32 ομάδες, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Διοργανώνουμε Παγκόσμιο Κύπελλο του χρόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά».

Τέλος, ο πρόεδρος της FIFA μίλησε για την επιλογή να γίνεται το Παγκόσμιο Κύπελλο σε διαφορετικούς ηπείρους ακόμη και στην ίδια διοργάνωση:

«Υπήρξε μια απόφαση που ένωσε όλο τον κόσμο. Νομίζω ότι ήταν ένα πολύ θετικό βήμα για το ποδόσφαιρο, να φέρει, σε οκτώ χρόνια, το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο, καλωσορίζοντας τους πάντες. Πρέπει να φέρουμε όλους στο τραπέζι. Θα πάμε στη Βόρεια Αμερική το 2026, θα πάμε στη Νότια Αμερική τώρα, θα πάμε στην Αφρική, θα πάμε στην Ευρώπη το 2030. Θα επιστρέψουμε στην Ασία για το 2034. Το συμβούλιο της FIFA το ενέκρινε αυτό, έγινε μετά από μια λεπτομερή έκθεση για όλα αυτά».

 



Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ
Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές και τα σούπερ μάρκετ
MotoGP: Κυριαρχία για τα αδέρφια Μάρκεθ στον πρώτο αγώνα της σεζόν
MotoGP: Κυριαρχία για τα αδέρφια Μάρκεθ στον πρώτο αγώνα της σεζόν
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα» | Όσα δήλωσαν Αλμέιδα και Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα» | Όσα δήλωσαν Αλμέιδα και Μεντιλίμπαρ
Super League 2: «Ανάσαναν» στις καθυστερήσεις Χανιά και Παναχαϊκή
Super League 2: «Ανάσαναν» στις καθυστερήσεις Χανιά και Παναχαϊκή
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved