Αγγλία: Περιμένει Γκουαρντιόλα για αντί-Σάουθγκεϊτ
Eurokinissi

Αγγλία: Περιμένει Γκουαρντιόλα για αντί-Σάουθγκεϊτ

Η εθνική ομάδα της Αγγλίας έφθασε για μια ακόμη φορά στον τελικό ενός Euro, αλλά έφυγε ξανά με σκυμμένο το κεφάλι.

Η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε την αποχώρηση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, με τα ΜΜΕ ν' αναφέρουν πως οι Εντι Χάου και Γκρέιαμ Πότερ είναι οι βασικοί υποψήφιοι για να τον αντικαταστήσουν στη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στον πάγκο των «τριών λιονταριών».

Ο Χάου δουλεύει τα τελευταία χρόνια με επιτυχία στη Νιούκαστλ, η οποία όμως δεν σκοπεύει να λύσει το συμβόλαιο του, όπως διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας της βόρειας Αγγλίας, Ντάρεν Ιλς, ενώ ο Πότερ είναι χωρίς δουλειά μετά την απόλυση του την περσινή σεζόν από την Τσέλσι.

Ο Γκάρι Λίνεκερ, όμως, έχει διαφορετική άποψη και συνέστησε στην ομοσπονδία να προσλάβει τον Γιούργκεν Κλοπ, που αποχώρησε από τον πάγκο της Λίβερπουλ.

Ο διάσημος Γερμανός τεχνικός έχει ανακοινώσει την απόφαση του να μη δουλέψει την επόμενη σεζόν και να ξεκουραστεί έως το καλοκαίρι του 2025 και σύμφωνα με την εφημερίδα «The Telegraph» επανέλαβε την πρόθεση του αυτή και σε επικοινωνία που είχε με άνθρωπο της ομοσπονδίας.

Πάντως η ομοσπονδία της Αγγλίας έχει, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Independent», στο μυαλό της τον Πεπ Γκουαρντιόλα! Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ ο επικεφαλής της FA, Μαρκ Μπούλινγχαμ, θέλει η εθνική ομάδα να συνεχίσει τους επόμενους μήνες με προσωρινό τεχνικό και να περιμένει τη λήξη του συμβολαίου του σπουδαίου Καταλανού κόουτς με τη Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2025.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο η ομοσπονδία θ' αναθέσει στον προπονητή της εθνικής ελπίδων, Λι Κάρσλεϊ, να οδηγήσει τα «τρία λιοντάρια» στα ματς του Nations League, που ξεκινούν σε έξι εβδομάδες, με πρώτο αντίπαλο την Ιρλανδία, και στη συνέχεια ν' αναμένει την απόφαση του Γκουαρντιόλα.

Να σημειωθεί πως τον περασμένο Απρίλιο είχε προκαλέσει συζητήσεις στην Αγγλία το αποκλειστικό ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας «Daily Mail», σύμφωνα με το οποίο ο διάσημος κόουτς έχει αποφασίσει να παραμείνει για μία ακόμη σεζόν στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι και ν' αποχωρήσει το επόμενο καλοκαίρι από την πρωταθλήτρια Αγγλίας.

Ο Καταλανός προπονητής, ο κορυφαίος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, έχει συμβόλαιο για μία ακόμη σεζόν με τη Σίτι και έχει αποφασίσει, όπως υποστήριξε η εφημερίδα, να μην το επεκτείνει, παρά την πρόθεση της διοίκησης να τον κρατήσει και τα επόμενα χρόνια στο «Ετιχαντ». Πάντως οι παράγοντες των «πολιτών» ελπίζουν πως τελικά θα καταφέρουν να μεταπείσουν τον Γκουαρντιόλα να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα «Sunday Mirror» ο διάσημος κόουτς συναντήθηκε ξανά με τον τεχνικό διευθυντή της πρωταθλήτριας Αγγλίας, Τξίκι Μπεγκιριστάιν, ο οποίος τού επανέλαβε το μήνυμα της διοίκησης πως έχει διορία έως τον προσεχή Δεκέμβριο για ν' αποφασίσει αν θα παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στο «Έτιχαντ», καθώς η διοίκηση θέλει χρόνο για να βρει τον αντικαταστάτη του.

Ο ιδιοκτήτης της Σίτι, ο βαθύπλουτος πρίγκιπας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σεϊχης Μανσούρ, έχει αναλάβει προσωπικά να πείσει τον κορυφαίο κόουτς του παγκοσμίου ποδοσφαίρου να παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στο Μάντσεστερ.

Ηδη έχει επικοινωνήσει μαζί του και συμφώνησαν να συναντηθούν στο Ντουμπάι στο τέλος του μήνα για να συζητήσουν το θέμα. Ο Μανσούρ σκοπεύει να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα του Γκουαρντιόλα για να τον κρατήσει στον πάγκο της Σίτι έως το καλοκαίρι του 2027.

Οι πληροφορίες αυτές τονίζουν πως ο Μανσούρ σκοπεύει να αυξήσει τις ετήσιες αποδοχές του Καταλανού από τα 15 στα 23 εκατ. ευρώ (χωρίς τα μπόνους!) για να τον κρατήσει στον πάγκο της ομάδας και τα επόμενα χρόνια.

Ο Γκουαρδιόλα οδήγησε τη Σίτι σε οκτώ χρόνια σε έξι κατακτήσεις Premier League, ενώ συνολικά έχει πανηγυρίσει 17 τίτλους. Οι οπαδοί της Σίτι θα ήθελαν σίγουρα να παραμείνει για πολλά ακόμα χρόνια στον πάγκο της ομάδας τους, όμως το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Τα ρεπορτάζ στα αγγλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως ο Γκουαρντιόλα σκέφτεται να φύγει από τη Σίτι και το καλοκαίρι του 2025 ν' αναλάβει κάποια εθνική ομάδα, ώστε να πραγματοποιήσει τ' όνειρο του για συμμετοχή στα τελικά ενός Μουντιάλ, έχοντας ως στόχο το παγκόσμιο κύπελλο που θα διεξαχθεί το 2026 σε Καναδά, Μεξικό και ΗΠΑ. Αυτή η εθνική ομάδα δεν αποκλείται να είναι η Αγγλία!



Κινδύνεψε ο Λεμπρόν Τζέιμς από σκορπιό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου
Κινδύνεψε ο Λεμπρόν Τζέιμς από σκορπιό στο δωμάτιο του ξενοδοχείου
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής για το 2024 – Υπερδιπλάσια κέρδη από Μέσι!
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής για το 2024 – Υπερδιπλάσια κέρδη από Μέσι!
Βαθμολογία Euroleague: Δεύτερη ήττα ο Παναθηναϊκός AKTOR - Απίστευτη ανατροπή η Ζαλγκίρις
Βαθμολογία Euroleague: Δεύτερη ήττα ο Παναθηναϊκός AKTOR - Απίστευτη ανατροπή η Ζαλγκίρις
Είπαν το πρώτο «αντίο» στον Μπάλντοκ – Στην Αγγλία η σορός
Είπαν το πρώτο «αντίο» στον Μπάλντοκ – Στην Αγγλία η σορός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved