Η ώρα της Ευρώπης για τις ελληνικές ομάδες - Μαθαίνουν αντιπάλους σήμερα ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Η ώρα της Ευρώπης για τις ελληνικές ομάδες - Μαθαίνουν αντιπάλους σήμερα ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Ημέρα κλήρωσης για τις ελληνικές ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να μαθαίνει αντίπαλο στα προκριματικά του Champions League, τον Παναθηναϊκό στο Europa League και την ΑΕΚ στο Conference League.

Την ώρα που όλος ο κόσμος έχει το βλέμμα του στραμμένο στα γήπεδα της Γερμανίας, όπου διεξάγεται το Euro 2024, το ελληνικό ενδιαφέρον σήμερα βρίσκεται στη Νιόν της Ελβετίας.

Εκεί όπου θα πραγματοποιηθούν οι κληρώσεις για τον δεύτερο προκριματικό γύρο σε Champions League, Europa League και Conference League, με τη συμμετοχή των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, αντίστοιχα.

Ο δεύτερος προκριματικός γύρος του Champions League

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στη μάχη από τον δεύτερο προκριματικό γύρο, η κλήρωση του οποίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (19/6, 13:00).

Υποψήφιοι αντίπαλοι του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι οι νικητές των ζευγαριών: Δε Νιού Σεντς - Ντέτσιτς, Μπάνια Λούκα - Εγκνάτια, Χάμρουν Σπάρτανς - Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, Μπαλκάνι - Σάντα Κολόμα, Φλόρα Ταλίν - Τσέλιε, Κλάκσβικ - Ντιφερντάνζ, Ρίγκα - Λάρνε, Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ - Σάμροκ Ρόβερς, Βίρτους – Στεάουα, Ορνταμπάσι - Πέτροκουμπ, Ντίναμο Μπατούμι – Πιούνικ, αλλά κι η Γιαγκελόνια.

Αξίζει να αναφέρουμε, βέβαια, ότι το πρωί της Τετάρτης (19/6) οι υποψήφιοι θα μειωθούν, καθώς οι ομάδες – ζευγάρια θα χωριστούν σε δύο υπογκρούπ, οπότε ο ΠΑΟΚ θα έχει πιθανότητα να κληρωθεί με τους μισούς. Αναλυτικά:

ΙΣΧΥΡΟΙ:

  1. ΠΑΟΚ - 37.000
  2. Μακάμπι Τελ Αβίβ - 35.500
  3. Φερεντσβάρος - 35.000
  4. Κάραμπαγκ - 33.000
  5. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Σλόβαν - 30.500
  6. Μπόντο/Γκλιμτ - 28.000
  7. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Λουντογκόρετς - 26.000
  8. Μίντιλαντ 25.500
  9. Σπάρτα Πράγας - 22.500
  10. Μάλμε - 18.500
  11. ΑΠΟΕΛ - 14.400
  12. Ζευγάρι που περιλαμβάνει την Ελσίνκι - 11.500

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ:

  1. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Φλόρα Ταλίν - 11.000
  2. Ζευγάρι που περιλαμβάνει την Στεάουα - 10.500
  3. Ζευγάρι που περιλαμβάνει την Κλάκσβικ - 10.000
  4. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Σάμροκ Ρόβερς - 9.500
  5. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς - 9.000
  6. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Δε Νιου Σεντς - 8.500
  7. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Πιούνικ - 8.000
  8. Ζευγάρι που περιλαμβάνει την Ρίγκα - 8.000
  9. Ζευγάρι που περιλαμβάνει την Πετροκούμπ - 7.000
  10. Ζευγάρι που περιλαμβάνει την Μπάνια Λούκα - 5.500
  11. Ζευγάρι που περιλαμβάνει τη Μπαλκάνι - 6.000
  12. Γιαγκελόνια - 5.075

*Οι αγώνες του δεύτερου προκριματικού θα γίνουν 23-24 και 30-31 Ιουλίου

Ο δεύτερος προκριματικός γύρος του Europa League

Συμπληρώθηκε το παζλ των ομάδων, το οποίο θα προκύψει το πρώτο ευρωπαϊκό εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό για τη σεζόν 2024/25.

Μετά τη γνωστοποίηση των ζευγαριών του πρώτου προκριματικού, οι «πράσινοι» έμαθαν τους υποψήφιους αντιπάλους. Η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League, στον οποίο συμμετέχει ο Παναθηναϊκός είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη (19/6) το μεσημέρι (14:00).

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας θα κληρωθεί με μια ομάδα ή ζευγάρι εκ των:

  1. Άγιαξ
  2. Μπράγκα
  3. Μόλντε
  4. Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) - Ζίρε (Αζερμπαϊτζάν)
  5. Ραπίντ Βιέννης
  6. Ριέκα
  7. Τραμπζονσπόρ
  8. Σερκλ Μπριζ
  9. Μπότεβ Πλόβντβιβ (Βουλγαρία)- Μάριμπορ (Σλοβενία)

Αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι την Τετάρτη το πρωί, μετά τις 9:30, θα δημιουργηθούν δύο υπογκρουπ κι εκ τούτου οι πιθανοί αντίπαλοι του «τριφυλλιού» θα είναι πέντε ή τέσσερις από τις παραπάνω. Τα παιχνίδια του δεύτερου προκριματικού θα γίνουν 25 Ιουλίου και 1η Αυγούστου.

Ο δεύτερος προκριματικός γύρος του Conference League

Η αυλαία της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA άνοιξε στη Νιόν με την κλήρωση του πρώτου προκριματικού γύρου.

Είναι η αφετηρία ενός μεγάλου και δύσκολου ταξιδιού από το οποίο θα προκύψει η ομάδα που θα πάρει τα σκήπτρα από τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ είναι (στο ξεκίνημα τουλάχιστον) η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διοργάνωση. Οι «κιτρινόμαυροι» έμαθαν τα υποψήφια ζευγάρια, με τα οποία θα προκύψει ο πρώτος αντίπαλο της.

Η κλήρωση του δεύτερου προκριματικού θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Τετάρτης (19/6, 15:00), με την «Ένωση» να είναι στο γκρουπ των ισχυρών. Το πρωί πριν την κλήρωση θα σχηματιστούν εννιά υπογκρούπ, τα οποία θα γνωστοποιηθούν μετά τις 9:30. Τα παιχνίδια του δεύτερου προκριματικού θα γίνουν 25 Ιουλίου και 1η Αυγούστου.

Υποψήφιοι αντίπαλοι του «Δικεφάλου» είναι οι νικητές των ζευγαριών: Ακτόμπε (Καζακστάν) - Σαράγεβο (Βοσνία / Ερζεγοβίνη), Βελέζ Μόσταρ (Βοσνία)-Εσκάλδες (Ανδόρα), Σιαουλιάι (Λετονία)-Λεβάδια Ταλίν (Εσθονία), Τορπέντο Κουτάισι (Γεωργία) - Τίρανα (Αλβανία), Φλοριάνα (Μαλτα) - Τρε Πένε (Σαν Μαρίνο), Μπράβο (Σλοβενία) - Κόνας Κουέι (Ουαλία), Μπάλα Τάουν (Ουαλία)-Πάιντε (Εσθονία), Τορπεντο (Λευκορωσία)- Μιλσάμι (Μολδαβία), Κάρναρφον(Ουαλία) - Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία), Ισλοκ (Λευκορωσία) - Λα Φιορίτα (Σαν Μαρίνο), Βικινγκουρ (Φαρόες) - Λιεπάγια (Λετονία), Μάτζπις (Γιβραλταρ)- Ντέρι Σίτι (Ιρλανδία), Σέλμπουρν (Ιρλανδία) - Σεντ Ζόζεφς (Γιβραλτάρ), Βαλουρ (Ισλανδια) - Βλάζνια Σκόδρα (Αλβανία), Ταλίνα Κάλεβ (Εστονια) - Ουράρτου (Αρμενία).

Στην κληρωτίδα με τους υποψήφιους αντιπάλους της ΑΕΚ θα μπουν και τα έξι ζευγάρια του πρώτου προκριματικού του Europa League, όπου σε αυτά την απασχολούν οι χαμένοι, συνεπώς απεύχεται εκπλήξεις. Ο λόγος για τα: Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) - Μάριμπορ (Σλοβενία), Έλφσμποργκ (Σουηδία) - Πάφος FC (Κύπρος), Πάκσι (Ουγγαρία) - Κορβινούλ Χουνεντοάρα (Ρουμανία), Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) - Ζίρε (Αζερμπαϊτζάν), Λάπι (Κόσοβο) - Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία), Ρουζομπερόκ (Σλοβακία) - Τόμπολ (Καζακστάν).



ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε την επιστροφή Κατσίβελη
ΠΑΟΚ: Ανακοίνωσε την επιστροφή Κατσίβελη
WRC: Ο Οζιέ αποσύρθηκε από το Ράλι Πολωνίας, ύστερα από ατύχημα στις αναγνωρίσεις
WRC: Ο Οζιέ αποσύρθηκε από το Ράλι Πολωνίας, ύστερα από ατύχημα στις αναγνωρίσεις
Serie A: Στη Ρόμα για τρία χρόνια ο Ντε Ρόσι
Serie A: Στη Ρόμα για τρία χρόνια ο Ντε Ρόσι
Το μήνυμα του Ντομινίκ Γουίλκινς στους Έλληνες και τα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό!
Το μήνυμα του Ντομινίκ Γουίλκινς στους Έλληνες και τα συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved