Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Το μήνυμα Ζαγοράκη για τον τελικό Κυπέλλου
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ στάθηκε στο γεγονός ότι το ποδόσφαιρο κατάφερε να αντέξει τη λαίλαπα της πανδημίας.
O πρόεδρος της ΕΠΟ Θοδωρής Ζαγοράκης, έστειλε το δικό του μήνυμα για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους φιναλίστ, αναφέρθηκε στην απουσία των οπαδών, όμως σημείωσε πως το ποδόσφαιρο κατάφερε να αντέξει τη λαίλαπα της πανδημίας.
Αναλυτικά η δήλωσή του μέσω της ιστοσελίδας της ΕΠΟ:
«Φίλες και φίλοι,
Η Ε.Π.Ο. υποδέχεται στο Ο.Α.Κ.Α. τους φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας 2021, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, στους οποίους μεταφέρω, εκ μέρους της Ομοσπονδίας, τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την πορεία και την πρόκρισή τους στον τελικό.
Θα ήταν χαρά μου να καλωσορίσω στο γήπεδο και τους φιλάθλους των δύο ομάδων, αλλά δυστυχώς οι υφιστάμενοι περιορισμοί για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί η επιθυμία μας για επιστροφή του ποδοσφαίρου στην κανονικότητα.
Ωστόσο, απόψε είμαστε στο Ο.Α.Κ.Α. αποδεικνύοντας εμπράκτως -και όντας όλοι μαζί, σαν μια ομάδα- ότι το ποδόσφαιρο άντεξε τη λαίλαπα της πανδημίας, επιβίωσε, είναι εδώ και μάλιστα όπως εμείς θέλουμε να το βλέπουμε: μέσα από τα άδολα παιδικά βλέμματα.
«Το ποδόσφαιρο μέσα από τα μάτια των παιδιών»
Το κεντρικό σύνθημα που στέλνουμε σήμερα στην κοινωνία είναι καθαρό και ενθουσιώδες, όπως ακριβώς δύο παιδικά μάτια που αντικρίζουν μια καινούργια μπάλα. Απόψε επικοινωνούμε τις θεμελιώδεις αξίες του ποδοσφαίρου και θυμίζουμε ότι αυτό ποτέ δεν θα πάψει να είναι, πριν και πάνω απ’ όλα, ένα παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που ψυχαγωγεί, που διδάσκει, που είναι αγαθό για όλους και όχι προνόμιο για λίγους.
Ταυτόχρονα, η Ε.Π.Ο. τιμά σήμερα τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας για τις άοκνες προσπάθειές τους στη διάρκεια ενός πρωτοφανούς πολέμου της ανθρωπότητας απέναντι στον αόρατο εχθρό. Για τη συγκινητική αφοσίωσή τους, για την ολοκληρωτική κατάθεση της ψυχής τους στην πρώτη γραμμή της πανδημίας και της υψηλότερης ζώνης επικινδυνότητας. Τιμούμε τους ανθρώπους που υποκατέστησαν τους συγγενείς των απομονωμένων ασθενών, έγιναν η οικογένειά τους, η συντροφιά τους, το στήριγμά τους και η ελπίδα τους».