Super Champions: Η απάντηση της UEFA στην ευρωπαϊκή Super League
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν όρισε μια επιτροπή, στην οποία βρίσκεται και ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, προκειμένου να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την έναρξη του νέου Champions League.
Ο Έλληνας γενικός γραμματέας της UEFA Θεόδωρος Θεοδωρίδης, βρίσκεται στην τετραμελή ομάδα διαχείρισης που σύστησε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν, προκειμένου να προετοιμάσει και να πάρει τις τελικές αποφάσεις για την έναρξη του νέου Champions League, «SuperChampions» για το 2024, για την καταπολέμηση της SuperLeague.
Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η ισπανική εφημερίδα AS, σημειώνοντας ότι ο Τσεφερίν για την υλοποίηση του σχεδίου του, συνεργάζεται επίσης με πέντε συλλόγους, που εκπροσωπούν την ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων): Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φενερμπαχτσέ και Παρί ΣΖ.
Στην ομάδα διαχείρισης , εκτός από τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη , βρίσκονται επίσης δύο από τους αντιπροέδρους της UEFA, ο Ισπανός Λουίς Ρουμπιάλες και ο Πορτογάλος Φερνάντο Γκόμεζ και ο Άγγλος ταμίας της UEFA,Ντέιβιντ Γκιλ.
Φυσικά ο Τσεφερίν, μοιράζεται μαζί τους όλες τις ιδέες για την εκτέλεση ενός έργου που θα αναζωογονήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ενώ υπάρχει συνεργασία με ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων.
Για να μεταρρυθμιστεί το τρέχον Champions League σε SuperCh Champions, μελετάται η δημιουργία μιας νέας εταιρείας με τη συμμετοχή της UEFA και των συλλόγων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «έχουν γίνει εργασίες για ένα εννεαετές έργο κατά την περίοδο μεταξύ 2024 και 2033, και αν συμφωνήσουν όλα τα μέρη, η έναρξη του SuperChampions θα μπορούσε να παρουσιαστεί το 2022 ή το 2023. Η νέα διοργάνωση έχει την έγκριση της FIFA».
Η δομή του SuperChampions, το ημερολόγιο του νέου τουρνουά και το επιχειρηματικό μοντέλο, με τη διανομή όλων των πόρων που δημιουργούνται, είναι οι κύριες γραμμές στις οποίες περιστρέφονται αυτές οι συναντήσεις.
Εκείνο που φέρεται σαν μη διαπραγματεύσιμο στο προσχέδιο, είναι οι εθνικές. Διοργανώσεις να αφήσουν σταδιακά χώρο για το SuperChampions να μπει στο ημερολόγιο.
Γι αυτό, οι αγώνες του Κυπέλλου πρέπει να μειωθούν σε τέσσερις ή πέντε ημερομηνίες και τα εγχώρια πρωταθλήματα πρέπει κατά προτίμηση να αποτελούνται από 16 ομάδες ή το πολύ 18.