«Κόκκινη κάρτα στη FIFA» (photos)

«Κόκκινη κάρτα στη FIFA» (photos)

Συνέντευξη Τύπου-κόλαφο παραχώρησαν οι Αμερικανοί εισαγγελείς σε συνεργασία με το FBI και την Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων των ΗΠΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή η έρευνα είναι μόνο η αρχή

Η φράση του επικεφαλής της ποινικής έρευνας που διεξάγει η IRS (Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων), Ρίτσαρντ Γουέμπερ, συμπυκνώνει το… μοτίβο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης οι Αμερικανοί εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεση της FIFA, το FBI και η IRS.

«Το έκαναν συνεχώς. Κάθε χρόνο, σε κάθε τουρνουά», τόνισε η γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ Λορέτα Λιντς που πήρε τον λόγο αρχικά και πρόσθεσε ότι μόνο στις ΗΠΑ υπήρχαν περίπου 110 εκατομμύρια δολάρια έτοιμα για να χρησιμοποιηθούν σε δωροδοκίες σχετικές με το προσεχές Copa America!

720x405-462409866

Κάρι: «Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν»

Στο πόντιουμ ανέβηκε στη συνέχεια ο δικαστής της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης Κέλι Τ. Κάρι, ο οποίος έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες: «Όλοι οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύθηκαν το οικονομικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών και παραβίασαν νόμους των ΗΠΑ. Σκοπεύουμε να τιμωρήσουμε τους ενόχους».

Σε ότι αφορά τον αντιπρόεδρο της FIFA, Τζέφρι Γουέμπ, ο Κάρι τόνισε: «Χρησιμοποίησε τη θέση του για να εκβιάσει και να συλλέξει ποσά δωροδοκίας από υπεύθυνους μάρκετινγκ που χρειάζονταν τη στήριξή του για να πάρουν συμβόλαια χορηγίας. Αυτού του είδους η διαφθορά και η δωροδοκία στο διεθνές ποδόσφαιρο συμβαίνει για παραπάνω από δυο δεκαετίες. Αυτό που συμβαίνει είναι μόνο η αρχή».

currie-kelly-Article-201504271339

Τζέιμς Κόμι: «Να στείλουμε μήνυμα»

Κατόπιν, στο πόντιουμ ανέβηκε ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμι. «Μπορεί αυτός να είναι ο τρόπος που λειτουργεί ο κόσμος τώρα, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση ο τρόπος που θα έπρεπε να λειτουργεί. Αυτού του είδους η πειρατεία αντιμετωπίζεται με την αποφασιστική αντίδραση του δικαστικού συστήματος προκειμένου να αλλάξει συμπεριφορές και να στείλει ένα μήνυμα», ξεκαθάρισε ο Κόμι.

ap james comey dm 130530 wmain

Τον Κόμι διαδέχθηκε στο πόντιουμ ο Ρίτσαρντ Γουέμπερ, επικεφαλής της ποινικής έρευνας που κάνει η IRS (Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων): «Αυτό πράγματι είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της απάτης και σήμερα δείχνουμε κόκκινη κάρτα στη FIFA».

download

«Η έρευνα διεξάγεται ακόμη»

Στη συνέχεια επέστρεψε στο έδρανο η γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Λορέτα Λιντς, για να δεχθεί ερωτήσεις. Σε ερώτηση για το αν θεωρείται αθώος ο Σεπ Μπλάτερ, είπε πως η έρευνα διεξάγεται ακόμη και συμπλήρωσε: «δεν θα σχολιάσω κάτι σχετικό με συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεν έχω τη δυνατότητα να σχολιάσω την υπόθεση του κυρίου Μπλάτερ».

Η επόμενη ερώτηση απευθύνθηκε στον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμι ο οποίος ρωτήθηκε γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος ώστε να… ξεσκεπαστεί η FIFA. Αρχικά ο Κόμι παρουσίασε την πολυπλοκότητα της υπόθεσης και αναφέρθηκε στα ζητήματα που υπάρχουν λόγω του ότι η έρευνα επεκτείνεται και εκτός των ΗΠΑ, καταλήγοντας: «Δεν θες να φέρεις μια υπόθεση στην επιφάνεια αν δεν έχεις τα κατάλληλα στοιχεία και για να τα συγκεντρώσεις χρειάζεται χρόνος».



Παναθηναϊκός AKTOR: Το νέο mobile app φέρνει την απόλυτη ψηφιακή εμπειρία στους φιλάθλους!
Παναθηναϊκός AKTOR: Το νέο mobile app φέρνει την απόλυτη ψηφιακή εμπειρία στους φιλάθλους!
Θλίψη στην Πορτογαλία: Πέθανε ο Ντάνιελ Γκιμαράες
Θλίψη στην Πορτογαλία: Πέθανε ο Ντάνιελ Γκιμαράες
ΑΕΚ: Χωρίς Λαμέλα και Μαρσιάλ στο Αγρίνιο – Στην αποστολή Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς
ΑΕΚ: Χωρίς Λαμέλα και Μαρσιάλ στο Αγρίνιο – Στην αποστολή Λιβάι Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Εκτός ο Γουίλιαν από το ντέρμπι «αιωνίων» της Super League
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Εκτός ο Γουίλιαν από το ντέρμπι «αιωνίων» της Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved