Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος!
Αρκετές αλλαγές επί του νομοσχεδίου αλλά και νέα διάταξη για το αυτοδιοίκητο(!), ζητά η UEFA για να μην αποκλείσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τις διεθνείς διοργανώσεις.
Τουλάχιστον τρεις αλλαγές στο σχέδιο νόμου ζητά η UEFA, ώστε να θεωρήσει ότι το νομοσχέδιο την καλύπτει και δε θα την αναγκάσει να αποφασίσει το ποδοσφαιρικό grexit.
Η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού στη Γενεύη, που προφανώς πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος, δεν έγινε με τους αξιωματούχους της UEFA, αλλά με το νομικό τμήμα της υπερκείμενης ομοσπονδίας.
Αυτό που έχει πιο μεγάλη σημασία, είναι η διάταξη που αφορά στο αυτοδιοίκητο. Στην επιστολή Ινφαντίνο, η UEFA προτείνει άλλη διάταξη που επί της ουσίας «θωρακίζει» το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού στην τροποποίηση που είχε περάσει για το άρθρο 15 προέβλεπε πως «θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ρυθμίζονται από την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στο πλαίσιο της αυτοδιοίκητης λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία είναι εναρμονισμένα με το σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας των όποιων είναι μέλος».
Η UEFA, ωστόσο, επί της ουσίας την διαγράφει και αξιώνει «Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και της λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της και σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, που πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα και τη νομοθεσία ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος των οποίων αποτελεί η ΕΠΟ».
Επιπλέον στο κομμάτι των τακτικών δικαστών, η UEFA είναι σύμφωνη, αρκεί να ορίζονται από την ΕΠΟ, αλλά προτείνει ακόμα πως για καθήκοντα του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, και εφόσον η UEFA έσβησε τη λέξη εν ενεργεία, τη θέση μπορεί να καλύψει και συνταξιούχος δικαστικός λειτουργός, που επίσης θα ορίζεται από την ΕΠΟ και όχι από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
Εάν δεν γίνουν οι αλλαγές/τροποποιήσεις πριν το νομοσχέδιο πάει στη Βουλή, κάτι που θα γίνει το επόμενο 48ωρο, τότε θα σημάνουν οι καμπάνες τόσο για το ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και για τον Σταύρο Κοντονή.
FIFA και UEFA αναμένουν και εγγράφως όλες τις αλλαγές που ζήτησαν εντός των επόμενων ωρών.