Οι πιο σέξι γυναίκες διαιτητές στο Onsports: «Μας φλερτάρουν οι παίκτες!» (photos+videos)
Δύο από τις πιο ελκυστικές διαιτητές γένους θηλυκού που υπάρχουν μιλούν στο Onsports για την αντιμετώπιση που λαμβάνουν στον κόσμο του ποδοσφαίρου, ο οποίος ανδροκρατείται και δεν κρύβουν ότι δέχονται ερωτικές προτάσεις μέσα στα γήπεδα από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές!
Η Ορέλι Σαρά Μπολιέ από την Ελβετία και η Αλεξάντρα Μιλόγιεβιτς από τη Σερβία έχουν αναστατώσει τον ανδρικό πληθυσμό του αθλήματος σε όλον τον πλανήτη. Έγιναν γνωστές μέσω βίντεο και φωτογραφιών που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από τη δραστηριότητά τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Όπως μπορείτε εύκολα να φανταστείτε γίνεται πανικός στους αγώνες που «σφυρίζουν».
Οι ίδιες εκμυστηρεύονται στο Onsports ότι παίκτες και οπαδοί τίς φλερτάρουν μην μπορώντας να αντισταθούν στην ομορφιά τους, αλλά εκείνες δεν ανταποκρίνονται, καθώς όπως τονίζουν το βλέπουν σαν δουλειά. Εξάλλου, έχουν η κάθε μία το αγόρι της απολαμβάνοντας τη στήριξή του χωρίς να υπάρχει φόβος από καμία από τις δύο πλευρές για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Έχουν επίγνωση του κινδύνου τού να είσαι διαιτητής, αλλά το αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία επιβιώνοντας με τον δικό τους τρόπο από τα περιστατικά που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο με τη βία και το φλερτ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μπολιέ δεν διστάζει να τιμωρεί με κίτρινη κάρτα τους ποδοσφαιριστές που της την… πέφτουν!
Η Μπολιέ είναι πρώτη διαιτητής χαμηλών κατηγοριών στη χώρα της και έχει εκφράσει την επιθυμία να μην διαιτητεύσει μεγάλους αγώνες. Η Μιλόγιεβιτς είναι επόπτρια στην πρώτη κατηγορία του σερβικού πρωταθλήματος, ενώ συμμετέχει και σε αγώνες της FIFA και της UEFA μεταξύ γυναικών παικτριών.
Πώς πήρες την απόφαση να γίνεις διαιτητής; Ήταν δύσκολο για σένα από τη στιγμή που είναι σπάνιο για μια γυναίκα να αγαπά τον αθλητισμό;
Ο. Σ. Μπ.: «Πάντα μου άρεσε το ποδόσφαιρο, αλλά είμαι πολύ κακή παίκτρια. Έτσι, αποφάσισα να γίνω διαιτητής. Ήταν δύσκολο για μένα επειδή δεν γνώριζα τους κανόνες του αθλήματος όπως όλοι όσοι παίζουν χρόνια. Οπότε έπρεπε να τα μάθω όλα από την αρχή».
Α. Μ.: «Προέρχομαι από μια αθλητική οικογένεια. Ο πατέρας μου ήταν διαιτητής ποδοσφαίρου και εγώ και ο αδερφός μου συνεχίσαμε αυτή την παράδοση. Ο αδερφός μου είναι επίσης βοηθός διαιτητή. Πέρα από αυτό, αγαπώ τα σπορ και ειδικά το ποδόσφαιρο».
Πώς νιώθεις που είσαι στον κόσμο των σπορ, όπου κυριαρχούν οι άνδρες; Έχεις αντιμετωπίσει τον ρατσισμό;
Ο. Σ. Μπ.: «Είναι παράξενο, αλλά σαν γυναίκα είσαι ευνοούμενη επειδή δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες που είναι διαιτητές. Ποτέ δεν έπεσα θύμα ρατσισμού κατά τη διάρκεια αγώνα».
Α. Μ.: «Νιώθω εξαιρετικά και ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα».
Κερδίζεις αρκετά χρήματα από τη διαιτησία; Ή κάνεις και κάτι άλλο;
Ο. Σ. Μπ.: «Δυστυχώς δεν μπορώ να ζήσω από το μόντελινγκ και τη διαιτησία. Και για αυτόν τον λόγο εργάζομαι σε μια ασφαλιστική εταιρία επίσης για να επιβιώσω».
Α. Μ.: «Για τα λεφτά δεν μου αρέσει να μιλάω, επειδή η διαιτησία είναι πρωτίστως η μεγάλη μου αγάπη. Πέρα από αυτό, είμαι νοσοκόμα».
Σε έχουν φλερτάρει παίκτες μέσα στους αγώνες, τους οποίους διαιτητεύεις; Ποια είναι η δική σου αντίδραση;
Ο. Σ. Μπ.: «Νομίζω ότι δεν υπήρξε ματς που ποδοσφαιριστής να μην με έχει φλερτάρει, αλλά πάντα μένω ψύχραιμη. Και όταν παρατραβάει τους δείχνω μια κίτρινη κάρτα ή τους λέω να ηρεμήσουν».
Α. Μ.: «Κάποιες φορές μέσα στον αγωνιστικό χώρο αντιμετωπίζεις πολλές καταστάσεις, αλλά δεν δίνω σημασία σε αυτό. Είμαι επαγγελματίας».
Ποια είναι η ειδικότητά σου σαν διαιτητής; Υπάρχει διαφορά σε κάθε μία από αυτές;
Ο. Σ. Μπ.: «Αυτή τη στιγμή είμαι μόνο διαιτητής. Πρέπει να δώσεις άλλες εξετάσεις και να κάνεις άλλου είδους εκπαίδευση για να γίνεις επόπτρια. Θα περάσω από αυτή τη διαδικασία τον ερχόμενο Νοέμβριο».
Α. Μ.: «Είμαι μόνο επόπτρια ή πιο σωστά, βοηθός διαιτητή».
Δήλωσες ότι δεν στοχεύεις στο να διαιτητεύσεις ένα παιχνίδι υψηλού επιπέδου. Γιατί;
Ο. Σ. Μπ.: «Αγαπώ να διαιτητεύω σε χαμηλότερες κατηγορίες. Έχει πλάκα, μπορεί να κάνεις σοβαρά λάθη και οι θεατές να είναι άνετοι και ήρεμοι».
Έχεις φιλοδοξία να κάνεις καριέρα σε διεθνές επίπεδο;
Α. Μ.: «Είμαι ήδη βοηθός διαιτητή της FIFA, από το 2011. Από τότε διαιτητεύω ματς της FIFA και της UEFA για το γυναικείο ποδόσφαιρο».
Είσαι σε ένα επάγγελμα που οι άνδρες είναι περισσότεροι από τις γυναίκες. Σε κολακεύει ο ανδρικός πληθυσμός για την εμφάνισή σου;
Ο. Σ. Μπ.: «Από τότε που η εφημερίδα έγραψε για μένα, περισσότεροι άνδρες ενδιαφέρθηκαν και λαμβάνω σε μεγάλο βαθμό τον θαυμασμό τους. Πριν από αυτό ήμουν κρυμμένη και κανείς δεν με ήξερε. Τώρα όλοι με γνωρίζουν και με αναγνωρίζουν».
Α. Μ.: «Ναι γίνονται διάφορα πράγματα συμπεριλαμβανομένου και αυτού».
Ακούς κομπλιμέντα από τις κερκίδες κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών;
Ο. Σ. Μπ.: «Μερικές φορές, αλλά περισσότερο πριν και μετά τα ματς».
Α. Μ.: «Φυσικά και ακούω, αλλά συγκεντρώνομαι στο παιχνίδι και δεν δίνω σημασία».
Πολλοί σε συγκαταλέγουν στις πιο σέξι γυναίκες διαιτητές στον κόσμο. Συμφωνείς με αυτό; Γνωρίζεις ή θαυμάζεις άλλες συναδέλφους σου;
Ο. Σ. Μπ.: «Δεν γνωρίζω άλλες γυναίκες διαιτητές. Οπότε είναι δύσκολο για μένα να απαντήσω αυτή την ερώτηση. Σίγουρα δεν είμαι η πιο άσχημη, αλλά υπάρχουν και πιο όμορφες γυναίκες διαιτητές από μένα».
Α. Μ.: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου, αλλά αν οι άλλοι το λένε τότε τους ευχαριστώ. Γνωρίζω πολλές γυναίκες διαιτητές και μπορώ να πω ότι πολλές από αυτές είναι όμορφες».
Νιώθεις το βλέμμα των θεατών να είναι «καρφωμένο» πάνω σου και όχι στην μπάλα; Η ποιότητα του ποδοσφαίρου δεν είναι καλή στη χώρα σου. Οπότε υπάρχει πιθανότητα οι οπαδοί να πηγαίνουν στα ματς μόνο για να δουν εσένα;
Ο. Σ. Μπ.: «Όχι, πιστεύω ότι έρχονται για τον αγώνα και εκπλήσσονται όταν βλέπουν μια γυναίκα να διαιτητεύει. Ίσως να το εκτιμούν περισσότερο ακόμη και αν το παιχνίδι είναι κακό».
Α. Μ.: «Δεν συμφωνώ ότι το ποδόσφαιρο στη Σερβία δεν είναι καλό και όσον αφορά στους θεατές είμαι σίγουρη ότι έρχονται στα ματς λόγω του αγώνα, όχι για εμάς τους διαιτητές. Στη Σερβία έχουμε πολλές γυναίκες διαιτητές, οπότε δεν είναι κάτι ασυνήθιστο».
Εδώ στην Ελλάδα κυριαρχεί η βία στο ποδόσφαιρο και οι αποφάσεις των διαιτητών είναι πολλές φορές ο λόγος. Φοβάσαι ότι μια μέρα θα χτυπηθείς από τους φιλάθλους λόγω των αποφάσεών σου; Ή θεωρείς ότι θα σε συγχωρέσουν ακόμη και αν δεν είσαι δίκαιη με την ομάδα τους λόγω του ότι είσαι γυναίκα;
Ο. Σ. Μπ.: «Δεν το φοβάμαι αυτό. Γνωρίζω ότι μπορεί να γίνει, αλλά απλά είμαι άνθρωπος και κάνω λάθη. Δεν είμαι τέλεια και δεν θα γίνω ποτέ. Οπότε ελπίζω ότι οι άνθρωποι το βλέπουν αυτό και αποδέχονται ότι εμείς σαν διαιτητές κάνουμε λάθη. Είναι φυσιολογικό να κάνεις λάθη σε ματς σαν διαιτητής».
Α. Μ.: «Στη Σερβία δεν υπάρχει τόσο μεγάλη βία μέσα στον αγωνιστικό χώρο όσο στις κερκίδες. Στο χορτάρι, οι παίκτες ενοχλούνται κάποιες φορές αν κάνουμε λάθος, αλλά δεν είναι βίαιοι. Έχω επίγνωση ότι η δουλειά μας μπορεί να εμπεριέχει ρίσκο, αλλά δεν φοβάμαι».
Ποιο είναι το πιο «τρελό» περιστατικό που έχεις αντιμετωπίσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο;
Ο. Σ. Μπ.: «Μια φορά η κοπέλα ενός ποδοσφαιριστή με αποκάλεσε σκ.... Ήταν κακό και θύμωσα πολύ».
Α. Μ.: «Στην καριέρα μου δεν είχα κάποια τέτοια στιγμή».
Φοβάται ο φίλος σου να είσαι μέσα στα γήπεδα που δεν είναι και το ασφαλέστερο μέρος στον πλανήτη;
Ο. Σ. Μπ.: «Όχι, μου στέκεται και είναι πάντα δίπλα μου».
Α. Μ.: «Ο φίλος μου είναι ποδοσφαιριστής. Οπότε καταλαβαίνει πολύ καλά τη δουλειά μου και με στηρίζει σε όλα. Είναι πολύ περήφανος για μένα».
Υποστηρίζεις κάποια ομάδα ή παίκτη ή είσαι απλά επαγγελματίας και κάνεις τη δουλειά σου χωρίς ιδιαίτερους δεσμούς με συλλόγους, ποδοσφαιριστές και προπονητές;
Ο. Σ. Μπ.: «Είμαι μεγάλη οπαδός της Μπορούσια Ντόρτμουντ και ειδικά του Κούμπα (Γιακούμπ Μπλαστσικόφτσκι) που παίζει εκεί».
Α. Μ.: «Σε αυτή τη δουλειά πρέπει να είσαι επαγγελματίας χωρίς συναισθήματα για οποιοδήποτε ομάδα».
Ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα; Έχεις έρθει ποτέ στα μέρη μας; Τι εντύπωση έχεις αποκομίσει από τη χώρα μας;
Ο. Σ. Μπ.: «Πήγα στην Ελλάδα όταν ήμουν παιδί. Θυμάμαι την παραλία και έκανε πολύ ζέστη. Μια φορά έκανα διακοπές στην Ελλάδα, αλλά ήταν πολύ καιρό πριν. Είναι μια όμορφη χώρα και θα μου άρεσε να επιστρέψω μια μέρα».
Α. Μ.: «Είχα επισκεφτεί την Ελλάδα σαν τουρίστρια, αρκετές φορές. Μου αρέσει η θάλασσά σας, η μουσική, το φαγητό και οι άνθρωποι. Η Ελλάδα είναι φιλική χώρα με τη δική μου. Νομίζω ότι οι άνθρωποι από την Ελλάδα και τη Σερβία έχουν πολλές ομοιότητες, πολλοί θα μας έλεγαν ορθόδοξα αδέρφια».
Από αυτά που έχεις δει από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ποια ελληνική ομάδα ή Έλληνας ποδοσφαιριστής σε έχουν εντυπωσιάσει περισσότερο κατά τη διάρκεια της πορείας σου στον αθλητισμό;
Ο. Σ. Μπ.: «Για να είμαι ειλικρινής γνωρίζω μόνο την εθνική Ελλάδας».
Α. Μ.: «Παρακολουθώ το ποδόσφαιρό σας, γνωρίζω για τη μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό (έχουμε το ίδιο με Ερυθρό Αστέρα και Παρτιζάν) και χάρηκα όταν η Εθνική σας ομάδα κατέκτησε το Euro 2004 στην Πορτογαλία».
Θα ήθελες να μας πεις κάτι για τον εαυτό σου για να σε γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος;
Α. Μ.: «Είμαι διαιτητής από το 2002, αλλά εκτός από αυτό έχω ολοκληρώσει ιατρική σχολή και τώρα νοσοκόμα. Είμαι σε μεγάλη και σταθερή σχέση με το αγόρι μου. Μένουμε μαζί στο Βελιγράδι. Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να ταξιδεύω, να κάνω hang out με φίλους και τη σχέση μου, να ακούω μουσική και να βλέπω ταινίες».
Οι φωτογραφίες και τα βίντεό σου σάρωσαν στο διαδίκτυο. Πώς το υποδέχθηκες όλο αυτό; Φοβήθηκες αυτή την ξαφνική δημοσιότητα;
Ο. Σ. Μπ.: «Έμεινα έκπληκτη. Δεν το περίμενα. Νόμιζα ότι θα είναι ένα άρθρο στην εφημερίδα και τίποτα άλλο. Τώρα όλος ο κόσμος μιλάει για μένα».
Α. Μ.: «Τι άλλο μπορώ να πω εκτός από το ότι είμαι πολύ χαρούμενη».
Μια και είσαι από την Ελβετία, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν γνωρίζεις τον Κροάτη επιθετικό του Παναθηναϊκού, Μλάντεν Πέτριτς, ο οποίος έχει παίξει ποδόσφαιρο στην πατρίδα σου. Ποια είναι η γνώμη σου για εκείνον;
Ο. Σ. Μπ.: «Γνωρίζω τον Μλάντεν Πέτριτς. Μου αρέσει πολύ σαν ποδοσφαιριστής. Είναι καλός».
Είσαι θαυμάστρια και του Ελβετού τενίστα Ρότζερ Φέντερερ;
Ο. Σ. Μπ.: «Ναι είμαι μεγάλη οπαδός του Ρότζερ Φέντερερ, αλλά και του Στάνισλας Βαβρίνκα. Οι δυο τους αποτελούν μια τέλεια ομάδα».
Ποιους Σέρβους ανθρώπους του αθλητισμού που έχουν ζήσει στην Ελλάδα θαυμάζεις;
Α. Μ.: «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι του αθλητισμού στη Σερβία που έχουν αφήσει ένα ανεξίτηλο στίγμα στην Ελλάδα, αλλά νομίζω ότι οι προπονητές μπάσκετ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς, είναι κορυφή».
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τις δύο καλλονές της διαιτησίας: