Κατσιαμπής: «Ο Αστέρας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ομάδα της Α’ Εθνικής»

Κατσιαμπής: «Ο Αστέρας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ομάδα της Α’ Εθνικής»

Ο βοηθός προπονητή του Αγροτικού Αστέρα και παλιά δόξα του Ηρακλή, Τάσος Κατσαμπής, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη ο βοηθός του Παναγιώτη Διλμπέρη, τοποθετήθηκε για την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα του «Εύοσμου» εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, τους στόχους που έχουν οι «σταχυοφόροι», την σχέση του με τους παίκτες αλλά και για τον κόσμο του συλλόγου που είναι πάντα δίπλα τους.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Ο Αστέρας γύρισε με νίκη από το Σουφλί. Πως είδες εσύ το παιχνίδι;

Περιμέναμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Επισκεφθήκαμε με τον Παναγιώτη Διλμπέρη το Σουφλί πριν το ματς, όπου και παρακολουθήσαμε την άλλη ομάδα να παίζει. Αυτό που μας απασχολούσε πάρα πολύ ήταν ο κακός αγωνιστικός χώρος και το ότι ο καιρός ήταν άσχημος. Έβρεχε όλο το βράδυ, με αποτέλεσμα το γήπεδο σε πολλά σημεία να έχει μαζέψει αρκετή ποσότητα νερού και αυτό μας προβλημάτιζε.

Έχουμε δείξει ότι είμαστε ομάδα που μπορεί να παίξει καλή μπάλα, καλό ποδόσφαιρο, και αυτό το γήπεδο δεν μας βοηθούσε. Βέβαια τα παιδιά έδειξαν το αντίθετο. Το πρώτο μισάωρο θεωρώ ότι ήταν πάρα πολύ καλό για μας. Βάλαμε το γκολ, χάσαμε ευκαιρίες και είχαμε και δοκάρι. Σίγουρα δεχθήκαμε κάποια πίεση από την αντίπαλη ομάδα, η οποία όμως, έφτανε μόνο μέχρι έξω από την περιοχή μας. Δεν απειληθήκαμε σε καμιά περίπτωση. Όλα τα παιδιά έδειξαν - μαζί με τις αλλαγές - ένα πολύ καλό επίπεδο. Αυτό δείχνουμε όλη τη χρονιά, με σταθερότητα, πειθαρχία και αυτό είναι το όπλο μας για την καλή χρονιά που διανύουμε.

Ποια θεωρείς ότι ήταν τα πλεονεκτήματα του Αστέρα έναντι της αντίπαλης ομάδας;

Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Οι παίκτες έχουν πολύ καλή ποιότητα και είμαστε δεμένοι σαν ομάδα. Στο παιχνίδι αυτό είχαμε δύναμη κάτι, που όταν ο καιρός είναι έτσι, είναι απαραίτητο στοιχείο. Οι παίκτες μας μπορούν να δημιουργήσουν φάσεις και όλα αυτά σε συνδυασμό με την καλή επικοινωνία που έχουν μεταξύ τους, οδήγησαν στη νίκη.

Αρκετοί ήταν και οι φίλοι της ομάδας που ακολούθησαν την αποστολή στο Σουφλί προκειμένου να βρεθούν δίπλα στον Αστέρα.

Πραγματικά οι φίλοι που ακολούθησαν είναι άξιοι συγχαρητηρίων γιατί αφιέρωσαν το χρόνο τους αλλά και έκαναν κόπο για να βρεθούν στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν ούτε εύκολη αλλά ούτε και μικρή αυτή η μετακίνηση με το λεωφορείο. Πόσω μάλλον και με τον κακό καιρό που είχαμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά που ήρθαν.

Επίσης είναι σημαντικό να τονίσω ότι δεν έχει σημασία πόσοι είναι σε αριθμό κάθε φορά, αλλά η συνδρομή τους, που είναι πολύτιμη. Προσφέρουν στα παιδιά μια βοήθεια που τη χρειάζονται. Και φυσικά δεν το συζητώ για τα δύο τελευταία παιχνίδια στην έδρα μας με τον Πανσερραϊκό και τη Λάρισα που γέμισαν οι κερκίδες. Αυτό που θέλουμε – μεταξύ άλλων - είναι μέσα από καλό ποδόσφαιρο να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Γιατί η ομάδα το αξίζει και δικαιούται να ανέβει κατηγορία. Και η στήριξη του κόσμου είναι σημαντική.

Δηλαδή ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα.

Και βέβαια είναι. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Νομίζω όμως ότι και εμείς ανταποδίδουμε με το αποτέλεσμα και την προσπάθεια που κάνουμε.

Πόσο καιρό είσαι στην ομάδα;

Από το καλοκαίρι και την αρχή της προετοιμασίας.

 Με την ανάληψη των καθηκόντων σου, ποια ήταν, κατά τη γνώμη σου, τα βασικά προβλήματα με τα οποία ήρθες αντιμέτωπος;

 Σε ό,τι αφορά σε μένα δεν αντιμετώπισα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Τα 18 χρόνια πρωταθλητισμού στη super league, οι υποχρεώσεις μου στον Ηρακλή - όπου είχα την τιμή να είμαι αρχηγός όσο καιρό έπαιζα εκεί - και γενικότερα η καθημερινότητα στο χώρο, ήταν αρκετά πιεστικά οπότε, όταν αποφάσισα να σταματήσω, θέλησα να πάρω λίγη απόσταση για να ξεκουραστώ λίγο.

Κάποια στιγμή στο διάστημα αυτό, επικοινώνησε μαζί μου ο πολύ καλός μου φίλος Παναγιώτης Διλμπέρης, ο οποίος μου είπε ότι ήθελε να τον βοηθήσω. Οι συνθήκες ήταν εξαιρετικές: θα βρισκόμουν σε έναν χώρο που τον ξέρω πάρα πολύ καλά και επιπλέον θα συνεργαζόμουν με έναν πολύ καλό φίλο. Η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα πολύ. Δέχτηκα αμέσως και έτσι βρίσκομαι εδώ τώρα.  

Σε ό,τι αφορά στην ομάδα επίσης δεν υπήρχαν προβλήματα γιατί και η διοίκηση αλλά και η οργάνωση που έχει βοηθούν ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό το ότι ζητήσαμε κάποια πράγματα που είχε ανάγκη η ομάδα και η διοίκηση ανταποκρίθηκε αμέσως για να τα αποκτήσουμε. Έτσι έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε χωρίς άγχη και προβληματισμούς.

 Με τη στήριξη μιας διοίκησης που σου προσφέρει τα πάντα, με το οικονομικό όλων όσοι εμπλέκονται τακτοποιημένο στην ώρα του και με παιδιά που έχουν πολύ καλό χαρακτήρα μόνο ένα πολύ καλό κλίμα μπορεί να υπάρξει και αυτό συμβαίνει στον Αστέρα. Και φυσικά όλο αυτό βγαίνει και στο γήπεδο. Σε θέματα διοίκησης, νομίζω ότι ο αστέρας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από μια ομάδα Α΄ Εθνικής.

Επίσης σημαντικό είναι ότι όλο το προπονητικό team έχει δέσει επίσης πολύ καλά. Δουλεύουμε πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο όμως η δουλειά μας δεν σταματά εκεί. Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε και να συζητάμε και εκτός γηπέδου και σε επαγγελματικό αλλά και σε φιλικό επίπεδο. Με αυτά τα δεδομένα νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε το καλύτερο. Πιστεύω ότι αυτή η δουλειά που κάνουμε θα πρέπει να ανταμειφτεί με την άνοδο στη football league.

Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, οι παίκτες της ομάδας έχουν και πολύ καλή απόδοση αλλά και πολύ καλή συμπεριφορά εντός και εκτός γηπέδου. Που το αποδίδεις αυτό;

Αυτό ακριβώς συμβαίνει. Επειδή έχουμε μεγάλη εμπειρία πολλών χρόνων σε υψηλό επίπεδο επαγγελματικό και εγώ και ο Παναγιώτης, γνωρίζουμε πως πρέπει να λειτουργούν τα αποδυτήρια, πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους παίκτες και πως πρέπει να κινούνται εντός αλλά και εκτός γηπέδου. Προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά όλα τα καλά στοιχεία. Θεωρώ πως κατά ένα μεγάλο ποσοστό τα έχουμε καταφέρει.

 Ποια είναι η σχέση που έχουν οι παίκτες μεταξύ τους;    

Είναι πολύ προσγειωμένα παιδιά, είναι παίκτες με ποιότητα και έχουν εξαιρετική επικοινωνία ο ένας με τον άλλον. Επίσης σημαντική είναι και η σύμπνοια που υπάρχει μεταξύ τους. Όλοι οι παίκτες και σε κάθε παιχνίδι. Και αυτοί που παίζουν, και αυτοί που είναι στο πάγκο αλλά και αυτοί που θα τύχει να μην συμμετάσχουν στην αποστολή. Για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα συναντήσει στην πορεία μου αυτό τόσο έντονα. Χαίρομαι πολύ που το βλέπω και είμαι περήφανος για αυτούς.

 Ακολουθούν άλλα 11 παιχνίδια. Ποιος είναι ο προγραμματισμός από εδώ και πέρα;

Δεν αλλάζουμε τίποτα για τα επόμενα 11 παιχνίδια. Δουλεύουμε με τους ίδιους ρυθμούς και αν εξαιρέσεις τα παιχνίδια που εκτάκτως διεξήχθησαν Σάββατο αντί για Κυριακή και εξ αυτού αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τις μέρες των προπονήσεων, κατά τα άλλα δεν αλλάζει τίποτα. Για μας όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί και θεωρώ ότι έχουμε όλα τα δυνατά στοιχεία για να φτάσουμε ψηλά.

 Δυο λόγια για το παιχνίδι της Κυριακής;

Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να το κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι οι φίλοι της ομάδας θα είναι δίπλα μας και ότι τα παιδιά θα τους το ανταποδώσουν με ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Σημαντική είναι βεβαίως και η παρουσία της διοίκησης από την οποία έχουμε τέτοια συμπαράσταση που δεν νομίζω να υπάρχει σε άλλη ομάδα. Φυσικά το εισπράττουν και τα παιδιά αυτό. Είναι πολύ σημαντικό να μπορούν να μπαίνουν απερίσπαστα στο γήπεδο χωρίς να ανησυχούν για τίποτα.

Δείτε αποκλειστικά βιντεο στο onsports TV



Τροποποιείται το νομικό πλαίσιο για την έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων - Ποιες οι αλλαγές
Τροποποιείται το νομικό πλαίσιο για την έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων - Ποιες οι αλλαγές
La Liga: Ισόπαλο το ντέρμπι της Μαδρίτης
La Liga: Ισόπαλο το ντέρμπι της Μαδρίτης
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινα» παράπονα σε Παπαπέτρου
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινα» παράπονα σε Παπαπέτρου
Βαθμολογία Super League: Η αγωνιστική των «κιτρινόμαυρων» - Μόνη πρώτη η ΑΕΚ
Βαθμολογία Super League: Η αγωνιστική των «κιτρινόμαυρων» - Μόνη πρώτη η ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved