Τα καγκουρό χορεύουν... συρτάκι

Τα καγκουρό χορεύουν... συρτάκι

Ο Άγγελος Ποστέκογλου είναι από την Τετάρτη ο νέος προπονητής Εθνικής Αυστραλίας για τα επόμενα πέντε χρόνια, μιας και η Μέλμπουρν Βίκτορι συμφώνησε να αποδεσμεύσει τον ομογενή τεχνικό για να αναλάβει τα «καγκουρό».

Η επιλογή του Ποστέκογλου πάντως δεν ήταν τυχαία από την Ομοσπονδία για να αντικαταστήσει τον Γερμανό, Χόλτζερ Οσιέκ, που απολύθηκε μετά την ταπεινωτική ήττα της Αυστραλίας με 6-0 σε φιλικό αγώνα με τη Γαλλία (δεύτερη συνεχόμενη μετά από αυτή με την Βραζιλία). Ο έμπειρος προπονητής έχει μεγάλο όνομα στην άλλη άκρη του κόσμου με τα κατορθώματα του. Μετανάστευσε στην Αυστραλία σε ηλικία 5 ετών. Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε από το 1984 μέχρι το 1993 στην Σάουθ Μέλμπουρν, έχοντας 193 συμμετοχές και δυο πρωταθλήματα (1984 και 1991). Αργότερα ως προπονητής της ομάδας από το 1996 μέχρι το 2000 κατέκτησε δυο τίτλους Αυστραλίας (1998 και 1999) και ένα Πρωτάθλημα Ωκεανίας. Αυτό του έδωσε και το εισιτήριο για να ταξιδέψει το 2000 στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Την επόμενη χρονιά ανέλαβε να καθοδηγήσει την Εθνική Ελπίδων της Αυστραλίας μέχρι το 2007. Το Μάρτιο του 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα για να δουλέψει στην Παναχαϊκή αποδεχόμενος την πρόταση του πρόεδρου της ομάδας Κώστα Μακρή.

«Ήθελα περιπολικό για να αποχωρήσω»

Η θητεία του στους Πατρινούς την περίοδο 2008-09 δεν ήταν μεγάλη. Ο ομογενής ξεκίνησε στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής κατηγορίας και αποχώρησε στην 16η αγωνιστική, με απολογισμό 9 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες. Όταν κλήθηκε να μιλήσει για την παρουσία στην Παναχαϊκή «έδωσε» τροφή σε πολλούς να σχολιάσουν τα λεγόμενα του. Μιλώντας μάλιστα τότε στην ιστοσελίδα «brisbanetimes» ως προπονητής της Μέλμπουρν Βίκτορι είχε πει: «Ήταν μία τρελή σεζόν. Εάν νικούσαμε χρειαζόταν περιπολικό για να αποχωρήσω, γιατί όλοι ήθελαν να με αποθεώσουν. Εάν χάναμε, χρειαζόταν περιπολικό, γιατί όλοι ήθελαν να με λιντσάρουν". Παράλληλα όμως «έριξε» και τα καρφιά του: «Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και πάθος στην πόλη με την ομάδα. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές δεν ήταν πρόθυμοι να προπονηθούν. Μάλιστα ένας από αυτούς μου είχε πει πως δεν πρόκειται να τρέξει αν δεν είναι υποχρεωμένος...».

Περιζήτητος...

Μετά την Παναχαϊκή ανέλαβε το 2009 την Μπρίσμπαν, με την οποία κατέκτησε πρωτάθλημα. Οι επιτυχίες του εκεί ανάγκασαν τότε πολλές ομάδες να... κινηθούν για να τον αρπάξουν. Τον Απρίλιο του 2012 δυο σύλλογοι της Μελβούρνης, η Βίκτορι και η Χαρτ ήταν ένα βήμα πριν τον εμφύλιο. Η δεύτερη πάντως στην προσπάθεια της να τον δελεάσει, ήταν έτοιμη να του προσφέρει αμοιβή ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Τελικά τον κέρδισε η Βίκτορι με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο στις 26 Απρίλιου 2012. Το πρώτο ματς που κλήθηκε να δώσει εντολές ήταν το φιλικό με τον Ολυμπιακό λίγες εβδομάδες αργότερα. Και μπορεί ο Ποστέκογλου να είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, ωστόσο φροντίζει να ενημερώνεται για την. κίνηση στο ελληνικό πρωτάθλημα και τις μεταγραφές. Μάλιστα κατόπιν δικής του εισήγησης αποκτήθηκε ο Χιλιανός αμυντικός Πάμπλο Κοντρέρας το περασμένο καλοκαίρι.

Ο καλύτερος προπονητής του 2010

Ο Άγγελος Ποστέκογλου είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της χώρας των καγκουρό και έχει βραβευτεί για την προσφορά και τις επιτυχίες του στις ομάδες που δούλεψε. Ο ομογενής το 2010 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής στην Αυστραλία ενώ επτά ποδοσφαιριστές του από την Μπρίσμπαν επελέγησαν για την ιδανική ενδεκάδα του πρωταθλήματος.

Γράφει ιστορία

O Άγγελος Ποστέκογλου είναι πλέον ο δεύτερος Έλληνας προπονητής που θα βρεθεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο πρώτος ήταν ο Αλκέτας Παναγούλιας, το 1994 στην Αμερική με την Εθνική Ελλάδας.

Πηγή: "Η ΠΡΑΣΙΝΗ"



Live Chat, Super League: Ολυμπιακός - Λεβαδειακός
Live Chat, Super League: Ολυμπιακός - Λεβαδειακός
Συγκλονίζει ο Εμβιλά: Η κατάθλιψη, η ζωή σε άσυλο κακοποιημένων γυναικών
Συγκλονίζει ο Εμβιλά: Η κατάθλιψη, η ζωή σε άσυλο κακοποιημένων γυναικών
Λιονέλ Μέσι: Ασταμάτητος! Δεύτερο χατ-τρικ σε διάστημα 4 ημερών - Ρεκόρ βαθμών η Ίντερ Μαϊάμι
Λιονέλ Μέσι: Ασταμάτητος! Δεύτερο χατ-τρικ σε διάστημα 4 ημερών - Ρεκόρ βαθμών η Ίντερ Μαϊάμι
GBL: Στην αναζήτηση της πρώτης νίκης Λαύριο και Κολοσσός
GBL: Στην αναζήτηση της πρώτης νίκης Λαύριο και Κολοσσός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved