Αναστασιάδης στο Onsports: «Καριέρα και στην Premier League ο Καραγκούνης»

Αναστασιάδης στο Onsports: «Καριέρα και στην Premier League ο Καραγκούνης»

Ο Γιώργος Καραγκούνης προβάρει τη φανέλα της Φούλαμ και ένας εκ των αγαπημένων του προπονητών, ο Αγγελος Αναστασιάδης, σχολιάζει στο Onsports τη διαφαινόμενη συμμετοχή του «τυπάρα» στην Premier League. Συγχρόνως, ο έμπειρος τεχνικός εξέφρασε τις «ενστάσεις» και την μελαγχολία του για την αποχώρησή του «Κάρα» από το ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού συνεργάστηκε με τον Μακεδόνα κόουτς στην Παιανία την σεζόν 2000-01 η οποία ειρήσθω εν παρόδω, σημαδεύτηκε από τα σπουδαία παιχνίδια των «πρασίνων» στον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ, με αποκορύφωμα το αξέχαστο 3-1 επί της Γιουβέντους το Νοέμβρη του 2000 στο ΟΑΚΑ.

Ο 59χρονος τεχνικός δεν έχει καμία αμφιβολία περί της απόσβεσης της μεταγραφής του «Κάρα» στην Φούλαμ, ενώ χαρακτήρισε φτωχότερο το ελληνικό πρωτάθλημα μετά το ανεξήγητο - κατά τον ίδιο - «game over» της συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα και επί τη ευκαιρία της επικοινωνίας που είχαμε μαζί του, μας διέψευσε οποιαδήποτε επαφή του με τη Βέροια όπως κυκλοφόρησε ευρέωςε τα τελευταία 24ώρα.  


- Κύριε Αναστασιάδη, αποτελεί έκπληξη προσωπικά για εσάς η διαφαινόμενη μεταγραφή του Γιώργου Καραγκούνη στην Φούλαμ;

«Δεν με ξαφνιάζει καθόλου εάν κρίνω από την ποδοσφαιρική διαδρομή του Γιώργου, όχι μόνο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την περασμένη σεζόν παρ΄ότι δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής με τον Παναθηναϊκό. Οπότε χρειάστηκε πήρε πρωτοβουλίες και βοήθησε, άσχετα εάν μερικοί δεν το έβλεπαν ή δεν ήθελαν να τον δουν. Μας λείπουν παίκτες όπως ο Καραγκούνης, να πάνε μπροστά την Ελλάδα.

Χαίρομαι για τον Γιώργο, συγχρόνως όμως, πραγματικά λυπάμαι που αποχωρεί ένας τέτοιος εξαιρετικός ποδοσφαιριστής από το ελληνικό πρωτάθλημα. Και δεν μιλάω μονάχα από αγωνιστικής πλευράς και το γεγονός πως τον διέπει η φιλοσοφία του νικητή. Ο Καραγκούνης αποτελεί ένα πολύ καλό στοιχείο για τα αποδυτήρια των ομάδων με το ήθος που τον διακρίνει και τη συμπεριφορά του. Η παρουσία του και η συμβίωση μαζί του, θα ήταν κέρδος για τα νέα παιδιά που καλούνται να κολυμπήσουν σε βαθιά νερά.


Θυμάμαι την εποχή που ανέλαβα τον Παναθηναϊκό, μου μετέφεραν την προοπτική να φύγει ο Βαζέχα και να πάει στην Καλαμάτα. Τότε γύρισα και τους είπα πως δεν έχει να πάει πουθενά. Ο Βαζέχα όχι μόνο έπαιξε εκείνη την χρονιά, όντας ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της πορείας στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά για άλλα δύο χρόνια, ήταν από τα πρώτα… βιολιά του Παναθηναϊκού.


- Πώς εξηγείται το γεγονός πως ο «τελειωμένος» κατά πολλούς 35χρονος Καραγκούνης για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου, μπορεί κατά τον Μάρτιν Γιολ και την Φούλαμ να προσφέρει λύσεις  σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως η Premier League;


«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το απαντήσετε εσείς. Προσωπικά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Στην Ελλάδα επικρατεί μια... διαστημική τρέλα. Ξαφνικά διαβάζω πως ο Παναθηναϊκός ψάχνει να βρει ποδοσφαιριστή με δημιουργικές ικανότητες και αδυνατώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Δεν μπορεί να θεωρείται τελειωμένος ένας παίκτης όπως ο Καραγκούνης, που το καλοκαίρι συνέβαλε τα μέγιστα για την πρόκριση της Εθνικής στο Euro…».

 

- Μπορεί στα 35 του χρόνια ο Καραγκούνης να επιβιώσει στο υψηλού επιπέδου αγγλικό πρωτάθλημα;

«Δεν το συζητώ. Καταρχήν εκεί θα΄χει κάτι που δεν είχε εδώ στον βαθμό που έπρεπε. Τον απόλυτο σεβασμό οπαδών, διοικήσεων, κόσμου, με βάση την ιστορία και την ποδοσφαιρική διαδρομή του. Επειδή έτυχε να μιλήσω μαζί του, γνωρίζω πως από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Αγγλία, ήταν το κάτι άλλο ο σεβασμός αλλά και η αντιμετώπιση των ανθρώπων της Φούλαμ απέναντι του».


- Ποιες συμβουλές θα του δίνατε εν όψει της νέας σελίδας που ετοιμάζεται να ανοίξει στην καριέρα του;

«Δεν χρειάζεται να του πω απολύτως τίποτα. Αυτός γνωρίζει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει».  


- Κλείνοντας, το όνομά σας ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες στο γκρουπ των υποψήφιων προπονητών για τον πάγκο της Βέροιας…

«Αυτό που έχω να σας πω, είναι πως δεν είχα καμία απολύτως επαφή με την Βέροια…»



Πινγκ Πονγκ: Αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο του China Smash ο Γκιώνης
Πινγκ Πονγκ: Αποκλείστηκε στον 1ο προκριματικό γύρο του China Smash ο Γκιώνης
Τραγωδία στην ποδηλασία: Η 18χρονη Μουριέλ Φουρέρ σκοτώθηκε μετά από πτώση κατά τη διάρκεια αγώνων
Τραγωδία στην ποδηλασία: Η 18χρονη Μουριέλ Φουρέρ σκοτώθηκε μετά από πτώση κατά τη διάρκεια αγώνων
Αταμάν: «Ευχαριστώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τη στήριξη και τα εφόδια»
Αταμάν: «Ευχαριστώ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για τη στήριξη και τα εφόδια»
Γκραντ: «Η τιμή αυτή σημαίνει πολλά για εμένα»
Γκραντ: «Η τιμή αυτή σημαίνει πολλά για εμένα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved