Κατέκτησε το όγδοο και… συνεχίζει ο ΠΑΟΚ (photos)

Κατέκτησε το όγδοο και… συνεχίζει ο ΠΑΟΚ (photos)

Το όγδοο πρωτάθλημα της ιστορίας της, πανηγύρισε η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ, μετά τη «λευκή» ισοπαλία κόντρα στις Ελπίδες Καρδίτσας και το Onsports σας παρουσιάζει τις Πρωταθλήτριες Ελλάδας.

Η πορεία προς το 8ο πρωτάθλημα:

Έχοντας κατακτήσει τα τελευταία έξι πρωταθλήματα, ο ΠΑΟΚ από την αρχή της κούρσας φάνταζε ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου και τα κατάφερε τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης.

Παρότι ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του, αφού στην πρεμιέρα έφερε ισοπαλία στον Βόλο κόντρα στην τοπική ομάδα (2-2), στη συνέχεια τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς θα ήθελε, αφού ακολούθησαν έξι συνεχόμενες νίκες και μάλιστα με εντυπωσιακά αποτελέσματα για το συγκρότημα του Βασίλη Παρασκευόπουλου.

Το σερί του ΠΑΟΚ σταμάτησε στο πρώτο παιχνίδι για το 2012, απέναντι στον Οδυσσέα Γλυφάδας, με την ομάδα της Αθήνας να επικρατεί με 3-1 του «Δικεφάλου του Βορρά», κάτι το οποίο ήρθε σαν επιβράβευση μιας εξαιρετική σεζόν για τις γηπεδούχες. Μάλιστα, αυτή η ήττα ήταν και η πρώτη του ΠΑΟΚ έπειτα από τέσσερα ολόκληρα χρόνια (η προηγούμενη ήταν από την Καβάλα τον Μάρτιο του 2008).

Όμως, οι επτά συνεχόμενες νίκες που ακολούθησαν, μαζί με τον κυριακάτικο (22/04) βαθμό στην Καρδίτσα κόντρα στις Ελπίδες (0-0) «σφράγισε» για την ομάδα της Θεσσαλονίκης το όγδοο πρωτάθλημα στην ιστορία της, ενώ ακόμα απομένουν δύο παιχνίδια για την ολοκλήρωση της... κούρσας κόντρα σε Οδυσσέα Γλυφάδας (εντός) και Καλλιθέα (δεν θα διεξαχθεί λόγω αποχώρησης της ομάδας της Αθήνας από το πρωτάθλημα).

Αναλυτικά τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ για την σεζόν 2011-12:

30/10: Βόλος 2004 - ΠΑΟΚ 2-2

06/11: ΠΑΟΚ - Αίγινα 3-0 (α.α.)

13/11: Άρης - ΠΑΟΚ 1-4

27/11: Καβάλα 86 - ΠΑΟΚ 0-7

04/12: ΠΑΟΚ - Εργοτέλης 5-0

11/12: Κρήσσες Ρεθύμνου - ΠΑΟΚ 0-4

18/12: ΠΑΟΚ - Ελπίδες Καρδίτσας 3-1

08/01: Οδυσσέας Γλυφάδας - ΠΑΟΚ 3-1

15/01: ΠΑΟΚ - Καλλιθέα 6-2

22/01: ΠΑΟΚ - Βόλος 2004 3-1

05/02: Αίγινα - ΠΑΟΚ 0-3 (α.α.)

19/02: ΠΑΟΚ - Άρης 9-1

04/03: ΠΑΟΚ - Καβάλα 86 8-0

18/03: Εργοτέλης - ΠΑΟΚ 3-5

08/04: ΠΑΟΚ - Κρήσσες Ρεθύμνου 11-0

22/04: Ελπίδες Καρδίτσας - ΠΑΟΚ 0-0

29/04: ΠΑΟΚ - Οδυσσέας Γλυφάδας

13/05: Καλλιθέα - ΠΑΟΚ

Τα πανηγύρια για την κατάκτηση του τίτλου:

Όπως ήταν λογικό μετά από την κατάκτηση μιας ακόμα... κούπας για την ομάδα του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα πανηγύρια. Πρώτη τον... χορό έσυρε η αρχηγός, Δήμητρα Παντελιάδου, η οποία μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebοok δεν έκρυψε την χαρά της, τονίζοντας: «ΠΑΟΚΑΡΑ ΛΕΜΕ!!!!!!!!».

Οι πανηγυρισμοί, όμως, δεν περιορίστηκαν σε διαδικτυακό επίπεδο....

Συγκεκριμένα την Κυριακή (22/04), στο γήπεδο του Γεωργικού, όπου ο ΠΑΟΚ κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, η αποστολή της γυναικείας ομάδας του «Δικεφάλου του Βορρά» γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς της ομάδας όπου έδωσαν το «παρών» στο παιχνίδι. Παράλληλα, στην Καρδίτσα βρέθηκαν φίλοι της ομάδας από την θεσσαλική πόλη, αλλά και από τις γύρω περιοχές, όπως τα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα. Φυσικά, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, οπαδοί και παίκτριες έγιναν ένα... κουβάρι, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του όγδοου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου, ενώ η συνέχεια δόθηκε σε τοπική ταβέρνα, με τα πανηγύρια να μην έχουν... τελειωμό!

Συγχαρητήρια από το χάντμπολ:

Η επιτυχία της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη και από τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου.

Η ομάδα χάντμπολ του «Δικεφάλου του Βορρά», καθώς και ο έφορος της γυναικείας ομάδας χάντμπολ, Δημήτρης Χασεκίδης, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, εξέδωσαν ανακοίνωση, μέσω της οποίας έστειλαν τα συγχαρητήριά τους στα «φίνα» κορίτσια του Βασίλη Παρασκευόπουλου.

Η σχετική ανακοίνωση της ομάδας του χάντμπολ: «Η ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ συγχαίρει τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του συλλόγου, που κατέκτησε και μαθηματικά το 8ο πρωτάθλημα Α' κατηγορίας της ιστορίας της. Οι κόποι, η προσπάθεια και η σκληρή δουλειά των αθλητριών επιβραβεύονται με έναν ακόμη τίτλο, όπως αρμόζει στο όνομα και στο μεγαλείο του ΠΑΟΚ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του έφορου της ομάδας του «Δικεφάλου του Βορρά», Δημήτρη Χασεκίδη: «Το γυναικείο τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ συγχαίρει την για όγδοη συνεχόμενη φορά πρωταθλήτρια Ελλάδος γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ. Ευχόμαστε του χρόνου τέτοια περίοδο να βρίσκεται και πάλι στον θρόνο της».

Η ιστορία του συλλόγου:

Μπορεί η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ να πανηγύρισε την κατάκτηση του όγδοου πρωταθλήματος στην ιστορία της, όμως, αυτό δεν σημαίνει πως μετρά αρκετά χρόνια... ζωής.

Το συγκεκριμένο τμήμα ιδρύθηκε το 2001, όταν εκείνη την χρονιά η Ολυμπιάδα Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να είναι ένα βήμα από την διάλυση. Όμως, ο ΠΑΟΚ κατέθεσε πρόταση και αποφάσισε να ενσωματώσει την γυναικεία ομάδα στα τμήματά του, όπως και έγινε.

Μάλιστα, από την πρώτη κιόλας χρονιά άρχισε η «δυναστεία», αφού ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κατακτήσει, όχι μόνο το Πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδος, επικρατώντας με 4-0 της Α.Ο. Δόξα Άρτεμις στον τελικό της Λαμίας, με τις Παπαδοπούλου, Στανόγεβιτς και Παντελιάδου (2) να είναι οι σκόρερ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Όμως τα επόμενα χρόνια ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν κατάφερε να συνεχίσει την πορεία του πρωταθλητισμού, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στους τίτλους το 2006, ενώ από εκεί και έπειτα έγινε... μόνιμος πρωταθλητής αφού κατέκτησε όλους τους επόμενους τίτλους (2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012). Όσο για το Κύπελλο Ελλάδος δεν είχε την ευκαιρία να το κατακτήσει ξανά, καθώς από το 2002, όταν και συμμετείχε πρώτη φορά, ο θεσμός δεν διεξήχθη ξανά.

Ως έδρα η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ χρησιμοποιεί το γήπεδο της Τριανδρίας, το οποίο έχει πλαστικό χλοοτάπητα, ενώ τους αγώνες για το Champions League τους δίνει στην έδρα της ανδρικής ομάδας στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι προπονητές στην ιστορία της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ:

2001-02: Μπάμπης Παπουλίδης

2002-03: Χρήστος Τερζανίδης

2003-04: Θεόδωρος Παγκούσης

2004-05: Γιάννης Καραπαναγιωτίδης

2005-06: Πέριτσα Κρίστιτς (Σερβία)

2006-07: Πέριτσα Κρίστιτς (Σερβία)

2007-08: Σουζάνα Στανόγεβιτς (Σερβία)

2008-09: Κατερίνα Τσιάπανου

2009-10: Κατερίνα Τσιάπανου

2010-11: Βασίλης Παρασκευόπουλος

2011-12: Βασίλης Παρασκευόπουλος

 

Διαβάστε επίσης:

Δυναμικό… μπάσιμο Σαββίδη στον ΠΑΟΚ!



Super League 2: «Λύτρωση» στο τέλος για Ηρακλή - Δεύτερη συνεχόμενη νίκη
Super League 2: «Λύτρωση» στο τέλος για Ηρακλή - Δεύτερη συνεχόμενη νίκη
AEK: Επιστολή σε ΕΠΟ, ΚΕΔ, Λανουά - Αντικειμενικότητα στις Σέρρες, προκλητικές διαιτητικές αποφάσεις
AEK: Επιστολή σε ΕΠΟ, ΚΕΔ, Λανουά - Αντικειμενικότητα στις Σέρρες, προκλητικές διαιτητικές αποφάσεις
Τένις: Ήττα και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά
Τένις: Ήττα και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά
Σαουδική Αραβία: Ο Σιμόν Κιάερ ακολουθεί τον Πιόλι στην Αλ Νασρ
Σαουδική Αραβία: Ο Σιμόν Κιάερ ακολουθεί τον Πιόλι στην Αλ Νασρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved