Σιδηρόπουλος: «Γιατί διαμαρτύρονται;»

Σιδηρόπουλος: «Γιατί διαμαρτύρονται;»

Την απορία του για τις «φωνές» του Άρη στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Τάσος Σιδηρόπουλος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Γαύρος», ο ρέφερι από τα Δωδεκάνησα ήταν στην ίδια πτήση με την αποστολή του Ολυμπιακού, κατά την επιστροφή στην Αθήνα και σε «πηγαδάκι» του με άλλους επιβαίνοντες μίλησε για τον αγώνα στο «Κλ. Βικελίδης» και τις διαμαρτυρίες από τους «κίτρινους».

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιον λόγο διαμαρτύρονται. Ήταν ένα από τα πιο εύκολα παιχνίδια και παρ’ όλα αυτά, ισχυρίζονται ότι αδικήθηκαν. Κάποιες φορές είναι λογικό να δώσεις ή να μη δώσεις μια κίτρινη κάρτα. Διαιτητές είμαστε και πρέπει να κάνουμε σωστή διαχείριση του αγώνα. Ακόμα και οι καθηγητές διαιτησίας μάς λένε ότι θα πρέπει να κρίνουμε τις φάσεις και να αποφασίζουμε πώς θα πράξουμε. Δεν λέω ότι δεν έκανα λάθη σε κάποιες φάσεις, αλλά δεν γίνεται να με βρίζει ολόκληρο το γήπεδο, όταν δεν υπάρχει έστω μία φάση που να αδικήθηκε ο Άρης. Δείτε όλες τις φάσεις που έλεγαν ότι δεν είναι οφσάιντ. Είναι όλες καθαρές, δεν έχει γίνει κανένα λάθος και παρ’ όλα αυτά, διαμαρτύρονταν», ήταν το πρώτο σχόλιο του Έλληνα ρέφερι.

Όσον αφορά στην διακοπή της αναμέτρησης στο 86ο λεπτό, ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδωσε τη δική του εξήγηση: «Όταν σε βρίζουν οι οργανωμένοι ή μικρή μερίδα του κόσμου, μπορείς να κάνεις ότι δεν… ακούς. Αλλά όταν το κάνει ένα ολόκληρο γήπεδο, τότε δεν μπορείς να συνεχίσεις το παιχνίδι. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι και εμείς είμαστε επαγγελματίες, έχουμε προσωπικότητα και δεν μπορούμε να ανεχόμαστε να μας καθυβρίζουν με αυτόν τον χυδαίο τρόπο. Τι σημαίνει ότι έγινε στο 86; Τότε έγινε, τότε πήρα την απόφαση να σταματήσω το παιχνίδι. Δηλαδή, όταν ο Καρσιώτης δέχθηκε το αντικείμενο στο κεφάλι, τι έπρεπε να κάνω; Να αφήσω το ματς να συνεχιστεί; Στη Γερμανία για ένα πλαστικό ποτήρι, που πέτυχε τον βοηθό, διεκόπη οριστικά παιχνίδι που βρισκόταν στο 89ο λεπτό».

Παράλληλα, ο Δωδεκανήσιος διαιτητής μίλησε και για το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Άρη: «Ίσως θα έπρεπε να έχω αντιδράσει διαφορετικά στις φάσεις των Καστίγιο και Καζναφέρη. Είναι πώς το αντιλαμβάνεσαι εκείνη τη στιγμή. Ίσως και να έκανα λάθος, αλλά έτσι έκρινα εκείνη τη στιγμή, έτσι έκανα. Θα πρέπει να με… κρεμάσουν; Έτσι όπως το πάμε, σε λίγο δεν θα μπορούμε να κυκλοφορούμε στους δρόμους. Δεν γίνεται να είμαστε εμείς συνεχώς στο στόχαστρο. Είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε άνθρωπο να αντέξει τόση πίεση. Διαιτητής επιπέδου Champions League δεν έδωσε ένα τέτοιο χέρι, όπως αυτό που έγινε στο Ντόρτμουντ. Εάν είχε γίνει εδώ αυτό το πράγματα, τι θα είχε συμβεί;».

Και συνέχισε: «Προσωπικά δεν μου αρέσει να διακόπτω συνέχεια τον ρυθμό του αγώνα. Δείτε τι γίνεται στο Champions League. Υπάρχει σαφής οδηγία να μη διακόπτεται ο ρυθμός και να παίζεται ποδόσφαιρο. Αυτό μου αρέσει και εμένα να κάνω. Ένα παιχνίδι με λίγα φάουλ, που θα παίζεται ποδόσφαιρο και δεν θα υπάρχουν συνεχώς διακοπές, είναι ό,τι καλύτερο και για τον κόσμο».

Τέλος, ο Τάσος Σιδηρόπουλος μίλησε και για τον αγώνα της προηγούμενης σεζόν στο «Κλ. Βικελίδης» κόντρα στον Άρη και τον Ολυμπιακό, που ήταν ο «άρχοντας» της αναμέτρησης: «Ήταν λάθος, αλλά και δύσκολη φάση. Το τράβηγμα έγινε στην απέναντι πλευρά από εκεί όπου ήμουν εγώ και δεν ήταν εύκολο να δω τι είχε συμβεί».

 

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.



Χάος σε αγώνα μπάσκετ στο Μαρούσι: Οπαδός πέταξε κάδο στο κεφάλι προπονητή
Χάος σε αγώνα μπάσκετ στο Μαρούσι: Οπαδός πέταξε κάδο στο κεφάλι προπονητή
Ιστιοπλοΐα: Συνέχεια με τις Ολυμπιακές κατηγορίες στην 33η Athens International Sailing Week 2024
Ιστιοπλοΐα: Συνέχεια με τις Ολυμπιακές κατηγορίες στην 33η Athens International Sailing Week 2024
Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Υποδοχή και αποδοκιμασίες στα Σπάτα για Αλμέιδα και παίκτες
Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Υποδοχή και αποδοκιμασίες στα Σπάτα για Αλμέιδα και παίκτες
Εθνική Τουρκίας: Με Γιούρτσεβεν κόντρα στην Ουγγαρία
Εθνική Τουρκίας: Με Γιούρτσεβεν κόντρα στην Ουγγαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved