Δύο ήταν αρκετά για τα Χανιά

Δύο ήταν αρκετά για τα Χανιά

Ο Α.Ο. Χανίων είναι μια γυναικεία ομάδα που μετράει μόλις  δύο χρόνια ζωής, καταφέρνοντας με την αγάπη της  για το ποδόσφαιρο να κατακτήσει την άνοδο και να αποδείξει πως οι… μικρές ομάδες μπορούν να γίνουν πολύ… μεγάλες.

Η γυναικεία ομάδα του Α.Ο. Χανιά ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα της βήματα τον Σεπτέμβριο του 2008 έχοντας τότε έξι κορίτσια που έκαναν προπόνηση δυο φορές την εβδομάδα. Λειτουργούσε με τη μορφή ακαδημίας και μέσω αυτής της υποτυπώδους ακαδημίας τα κορίτσια έκαναν την πρώτη τους γνωριμία με το ποδόσφαιρο. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2009 τα κορίτσια είχαν γίνει… δέκα. Τον Μάρτιο του 2009  έγιναν δεκαέξι και έως τον Ιούνιο έγιναν τριάντα. Από εκεί και πέρα, κάποια έμεναν και κάποια έφευγαν από την ομάδα.

Τον Ιούνιο του 2009 συμμετείχαν σε ένα τουρνουά στην Σητεία. Η παρουσία τους στο τουρνουά ήταν άκρως ελπιδοφόρα και οι κριτικές από όλες τις αντίπαλες ομάδες ήταν άριστες. Μετά το τουρνουά τα κορίτσια  ξεκίνησαν να κάνουν προπονήσεις καθημερινά για δύο ώρες.

Την επόμενη χρονιά η ομάδα δήλωσε συμμετοχή για πρώτη φορά στο περιφερειακό πρωτάθλημα της χώρας, όπου η παρουσία της ήταν πολύ πιο ενθαρρυντική από την αναμενόμενη. Τα  «μπλε» κορίτσια στο πρώτο κιόλας παιχνίδι πέτυχαν την πρώτη τους νίκη. Σκόραραν σε όλα σχεδόν τα ματς που ακολούθησαν, γεγονός ασύνηθες στην ιστορία του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα μας όπου οι ομάδες κάνουν πολλούς αγώνες να σκοράρουν και για κάποιες περνάνε χρόνια μέχρι να πάρουν την πρώτη τους νίκη.  Εν τέλει έχασαν την άνοδο την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αυτό όμως δεν πτόησε την ομάδα. Οι παίκτριες του Α.Ο. Χανιά μετά το τέλος του πρωταθλήματος και μέχρι τα μέσα Ιουνίου συνέχισαν να κάνουν προπόνηση τρεις φορές την εβδομάδα και όλο το καλοκαίρι κάθε Τετάρτη έπαιζαν ποδόσφαιρο. Οι φιλοδοξίες για την νέα χρονιά ήταν και παρέμεναν πολύ μεγάλες.  Μέσα από σωστή δουλειά και προγραμματισμό η ομάδα έκανε κάποιες μεταγραφές, με σκοπό να παρουσιαστεί  ενισχυμένη και βελτιωμένη. Κάτι που όντως συνέβη και απόδειξη γι' αυτό ήταν η βαθμολογική της θέση και τα γκολ που πέτυχε (26 υπέρ και 1 κατά).

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου (2009) η ομάδα συμμετείχε σε τουρνουά που διοργάνωσε ο Δήμος Ηρακλείου με τον Εργοτέλη και το κατέκτησε παίζοντας φανταστικό ποδόσφαιρο νικώντας τους διοργανωτές δυο φόρες μέσα στο σπίτι τους (στο τουρνουά συμμετείχαν έξι κρητικές ομάδες, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν δύο ομάδες Β’ εθνικής και ο Εργοτέλης της Α’ εθνικής).

Η αγωνιστική περίοδος 2009 - 2010 ήταν φανταστική για τις παίκτριες των Χανίων, αφού κατέκτησαν το πρωτάθλημα κάνοντας στην πρώτη φάση μόνο νίκες και στην δεύτερη φάση πέντε νίκες και μια ισοπαλία, πετυχαίνοντας 71 γκολ, ενώ δέχτηκαν μόλις 7. Παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο, έκαναν τους αντιπάλους τους να μιλάνε για την αγωνιστική τους πειθαρχία και λειτουργία εντός γηπέδου, αλλά και για την άψογη συμπεριφορά τους εκτός αγωνιστικού χώρου.

Το Πάσχα του 2011 συμμετείχαν στο τουρνουά υποδομών «Μίμης Παπαϊωάννου» για κορίτσια έως 18 χρονών που διοργάνωσε το ίδρυμα Νιάρχος και αναδείχτηκαν πρώτη κρητική ομάδα και δεύτερη στο τουρνουά πίσω από την πρωταθλήτρια ομάδα του ΠΑΟΚ, με ατομικές διακρίσεις για τις αθλήτριες Γιαννούτσου, Αγγελάκη, Κυβρικοσσαίου.

Τα κορίτσια όλο τον Μάιο συνέχισαν με προπονήσεις τρεις φορές την εβδομάδα και για όλο τον Ιούνιο με δύο.

Η ομάδα έχει κάποιες αθλήτριες που συμμετέχουν σε φιλικά παιχνίδια και προπονήσεις των εθνικών ομάδων της χώρας.

Η νέα αγωνιστική περίοδος που έχει ξεκινήσει βρίσκει  τα «μπλε» κορίτσια του Α.Ο. Χανίων με πολλές φιλοδοξίες και όνειρα, καθώς φέτος θα συμμετέχουν για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας γυναικών, μετά την άνοδο που κατέκτησαν της χρονιά που μας πέρασε. Και το ταξίδι  συνεχίζεται…

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.




Του πήρε την ταυτότητα κάνοντάς του Ρουά Ματ
Του πήρε την ταυτότητα κάνοντάς του Ρουά Ματ
Κύπρος: «Τραγικό ολίσθημα, οργή και ντροπή» | Σάλος με το πανό στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR
Κύπρος: «Τραγικό ολίσθημα, οργή και ντροπή» | Σάλος με το πανό στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR
Παναθηναϊκός AKTOR: «Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Έλληνες!» - Το video για την 28η Οκτωβρίου
Παναθηναϊκός AKTOR: «Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Έλληνες!» - Το video για την 28η Οκτωβρίου
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Τσιτσιπά, Αντετοκούνμπο και… Χρυσή Μπάλα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Τσιτσιπά, Αντετοκούνμπο και… Χρυσή Μπάλα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved