Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Οι ημιτελικοί που έμειναν στην ιστορία (photos+videos)

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Οι ημιτελικοί που έμειναν στην ιστορία (photos+videos)

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει τη Γερμανία απόψε στον πρώτο ημιτελικό και το Onsports θυμάται τους καλύτερους στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η ώρα για τα μεγάλα παιχνίδια των ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 στη Βραζιλία, ήρθε. Η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι αντιμετωπίζει στο Μπέλο Οριζόντε την Γερμανία, ενώ αύριο η Ολλανδία θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στο Σάο Πάουλο με τις τέσσερις ομάδες να αναζητούν μία θέση στον τελικό του «Μαρακανά».

Στο παρελθόν, αρκετές φορές τα ημιτελικά, έχουν χαρίσει μεγάλες αναμετρήσεις και το Onsports σας τις θυμίζει…

1954 – Ουγγαρία – Ουρουγουάη 4-2

2078981 full-lnd

Χαρακτηρίζεται ως ένας από τους σπουδαιότερους αγώνες στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Η Ουγγαρία έχοντας σκορπίσει τη Δυτική Γερμανία με 8-3 στους ομίλους, βρισκόταν μπροστά στο σκορ με 2-0 επί της Ουρουγουάης, και έδειχνε έτοιμη για τον τελικό. Παρόλα αυτά, η ομάδα της Λατινικής Αμερικής, κατάφερε να επιστρέψει με δύο γκολ του Χουάν Χόλμπεργκ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, δύο κεφαλιές του Σάντορ Κόσις που συνολικά σκόραρε 11 φορές σε αυτή τη διοργάνωση, έδωσε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του. «Ήταν το πιο όμορφο παιχνίδι της ζωής μου», είχε πει μετά το παιχνίδι ο αστέρας της Ουγγαρίας, Γιόσεκ Μπόζικ. Οι Μαγυάροι ηττήθηκαν 3-2 από τη Δυτική Γερμανία στον τελικό μετά από αυτό το παιχνίδι.

1966 – Αγγλία – Πορτογαλία 2-1

article-2534093-1A6E8BEF00000578-2 634x438

Έχοντας τον «μαύρο πάνθηρα», Εουσέμπιο σε εξαιρετική κατάσταση, η Πορτογαλία είχε μεγάλες βλέψεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966. Για να φτάσει στον μεγάλο τελικό όμως, θα έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Αγγλίας. Δύο γκολ του Μπόμπι Τσάρλτον έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους οικοδεσπότες της διοργάνωσης για να φτάσει το τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Ο Εουσέμπιο κατάφερε να γίνει ο πρώτος παίκτης που παραβίασε την εστία του Γκόρντον Μπανκς από το σημείο του πέναλτι στη διοργάνωση στο 83’ μειώνοντας σε 2-1. Στη συνέχεια, υπήρξε τεράστια πίεση από τους Ίβηρες με την Αγγλία να κρατάει το προβάδισμα όμως. «Αυτή, ήταν η σπουδαιότερη εμφάνιση της ομάδας. Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο τεράστιος Αλφ Ράμσεϊ, τεχνικός των «τριών λιονταριών».

1970 – Ιταλία – Δυτική Γερμανία 4-3

Italy-v-west-germany-1970-kick-off

Ως το παιχνίδι του 20ου αιώνα έχει χαρακτηριστεί η αναμέτρηση της Ιταλίας με τη Δυτική Γερμανία. Η «σκουάντρα ατζούρα» πήρε το προβάδισμα στο 8ο λεπτό με γκολ του Ρομπέρτο Μπονισένια, για να έρθει η ισοφάριση στο τελευταίο λεπτό από τον Ούβε Σίλερ. Στην παράταση, συνέβησαν απίστευτα πράγματα με τον Γκερντ Μίλερ να σκοράρει και να δίνει το προβάδισμα στη Γερμανία, με τον Λουίτζι Ρίβα να σημειώνει δύο γκολ και να δίνει με τη σειρά του το προβάδισμα στην Ιταλία. Ο Μίλερ, σκόραρε ξανά για να ισοφαρίσει, ωστόσο το τέρμα του Τζιάνι Ριβέρα, ήταν αρκετό για να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του η οποία όμως, βρήκε στον τελικό την καλύτερη Βραζιλία όλων των εποχών για να ηττηθεί 4-1.

1982 – Δυτική Γερμανία – Γαλλία 3-3 (5-4 στα πέναλτι)

platini-battiston

Μπορεί το συγκεκριμένο παιχνίδι να ήταν από τα πιο εντυπωσιακά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, ωστόσο όλοι το θυμούνται για την τρομακτική σύγκρουση του Χάραλντ Σουμάχερ με τον Πάτρικ Μπατιστόν, όπου ο τελευταίος βγήκε νοκ- άουτ. Το σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν 1-0 υπέρ των Γερμανών με τέρμα του Πιέρ Λιτμπάρσκι. Ο Μισέλ Πλατινί ισοφάρισε από το πέναλτι με τους «τρικολόρ» να παίρνουν προβάδισμα στη συνέχεια με 3-1. Οι Γερμανοί, με γκολ των Καρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε και Κλάους Φίσερ έκαναν το 3-3 για να πάει το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι. Η αστοχία του Μαξίμ Μποσίς ήταν αρκετή με τον Χορστ Χρούμπες να πετυχαίνει το νικητήριο πέναλτι για τους Γερμανούς.

1998 – Γαλλία – Κροατία 2-1

article-2574073-000F1BBE00000258-199 634x475

Η παρουσία της Κροατίας για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, είχε φέρει ένα ταλαντούχο σύνολο στη Γαλλία. Στα ημιτελικά, αντιμετώπισε τη διοργανώτρια Γαλλία. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο μεγάλος Νταβόρ Σούκερ άνοιξε το σκορ για τους Κροάτες. Παρόλα αυτά, ο μπακ της Γαλλίας, Λιλιάν ΤΟυράμ που ήταν η αποκάλυψη της διοργάνωσης, ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα με το πρώτο του τέρμα στη διοργάνωση. Ο ίδιος παίκτης έκανε και το 2-1 με την αντίδρασή του να μένει για πάντα στην ιστορία. Από εκεί και πέρα, ο Λοράν Μπλαν δέχτηκε την πρώτη κόκκινη κάρτα της καριέρας του, χάνοντας τον θριαμβευτικό τελικό απέναντι στη Βραζιλία.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014: Οι ημιτελικοί που έμειναν στην ιστορία (photos+videos)



ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις Αλμέιδα και Αλόνσο για την ενδεκάδα - Οι σίγουροι και οι εκπλήξεις
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Οι σκέψεις Αλμέιδα και Αλόνσο για την ενδεκάδα - Οι σίγουροι και οι εκπλήξεις
Ολυμπιακός: Group therapy στο Ρέντη - Το μήνυμα Μεντιλίμπαρ και παικτών για τη συνέχεια
Ολυμπιακός: Group therapy στο Ρέντη - Το μήνυμα Μεντιλίμπαρ και παικτών για τη συνέχεια
Το ΤΖΟΚΕΡ κληρώνει σήμερα 18,5 εκατ. ευρώ στο δεύτερο μεγαλύτερο τζακ ποτ της ιστορίας του
Το ΤΖΟΚΕΡ κληρώνει σήμερα 18,5 εκατ. ευρώ στο δεύτερο μεγαλύτερο τζακ ποτ της ιστορίας του
Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του τελικού του Stoiximan Super Cup
Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του τελικού του Stoiximan Super Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved