Αρακαζού: Το στέκι των Ελλήνων
Τα πάντα, εκτός από σουβλατζίδικο μπορεί να βρει κάποιος στο Αρακαζού, ωστόσο υπάρχει και το… υποκατάστατό του που ονομάζεται... Sal e Brasa.
Σε κάθε άκρη της γης, λένε πως υπάρχει και ένας Έλληνας. Στην περίπτωση του Αρακαζού δεν ισχύει αυτό, καθώς πρόκειται για μία πόλη που οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν τόσο σε εκτίμηση, καθώς φέρνει περισσότερο σε χωριό παρά σε μία πόλη όπου μπορεί κάποιος να δει αρκετά.
Σαν Έλληνες, έχουμε μία αγάπη παραπάνω στο κρέας και τα σουβλάκια. Δυστυχώς εδώ δεν έχουμε την τύχη να απολαύσουμε κάτι τέτοιο, ωστόσο πάνω στην παραλία, βρίσκεται το υποκατάστατο του γύρου.
Ο λόγος για το Sal e Brasa. Πρόκειται για παραδοσιακό μαγαζί που με μία είσοδο της τάξης των 50 reias (Βραζιλιάνικο νόμισμα) που αντιστοιχεί περίπου στα 17 ευρώ, ο κάθε ένας μπορεί να φάει όλων των ειδών τα κρέατα, μέχρι… να σκάσει.
Οι σερβιτόροι μεταφέρουν σε όλο το μαγαζί μερίδες κρέατος και τις μοιράζουν στους πελάτες που μπορούν να πάρουν όση ποσότητα επιθυμεί ο καθένας από αυτούς. Στη συνέχεια, ακολουθεί το γλυκό και για όσους το τραβάει η όρεξη τους και Caipirinha που φτιάχνεται μπροστά στον πελάτη, έτσι ώστε να μάθει και τη διαδικασία.
Όπως είναι φυσικό, το συγκεκριμένο μαγαζί έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των Ελλήνων που αποφασίζουν τις περισσότερες φορές να γευματίσουν εκεί.