Τρεις Άγγλοι «μάγοι», 1966 χιλιόμετρα, ένα όνειρο ζωής! (photos+videos)

Τρεις Άγγλοι «μάγοι», 1966 χιλιόμετρα, ένα όνειρο ζωής! (photos+videos)

Οι Πιτ Τζόνστον, Άνταμ Μπερνς και Ντέιβιντ Μπέγουϊκ σκοπεύουν να περπατήσουν από την Αργεντινή ως τη Βραζιλία για να παρακολουθήσουν την Αγγλία στο Μουντιάλ του 2014 – Στόχος τους να συγκεντρώσουν 20.000 λίρες για φιλανθρωπικό σκοπό και να μπουν στο Βιβλίο Γκίνες!

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος για φιλανθρωπικούς σκοπούς και για την αγάπη του για το ποδόσφαιρο; Η απάντηση προφανώς είναι «πολύ» και έχει αποδειχθεί πολλάκις με διάφορους τρόπους ότι ο άνθρωπος αγαπάει το ποδόσφαιρο με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Τόσο ιδιαίτερο, που είναι ικανός να διασχίσει τρεις χώρες περπατώντας (!) για να υμνήσει το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη, να συγκεντρώσει χρήματα για παιδιά χωρίς νερό και να στηρίξει την πατρίδα του στην κορυφαία ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη!

Αυτό ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν τρεις Άγγλοι λάτρεις του αθλήματος. Ως άλλοι... τρεις μάγοι θα «κουβαλήσουν» ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας από τη Μεντόσα της Αργεντινής μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο, περπατώντας επί 80 ημέρες! Η απόσταση που θα καλύψουν ο Πιτ Τζόνστον, ο Άνταμ Μπερνς και ο Ντέιβιντ Μπέργουϊκ υπολογίζεται στα 1966 χιλιόμετρα, σημαδιακός αριθμός για έναν Άγγλο λάτρη του ποδοσφαίρου, μιας και είναι η χρονολογία που τα «λιοντάρια» κατέκτησαν το μοναδικό Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία τους.

Ο σκοπός που αγιάζει... την κούραση!

Στόχος των τριών «τρελών» Άγγλων δεν είναι απλά να απολαύσουν τις 29 διαφορετικές πόλεις και χωριά από τις οποίες θα περάσουν στο δρόμο προς τη Βραζιλία, ούτε απλά να κάνουν μια μεγάλη... βόλτα για να δουν την εθνική ομάδα της χώρας τους να παίζει στο Μουντιάλ.

Ο σκοπός που αγιάζει... την κούραση είναι φιλανθρωπικός και συγκεκριμένα αφορά την πόλη Μπαχία της Βραζιλίας, η οποία υποφέρει από πρόβλημα λειψυδρίας εδώ και 50 χρόνια! Οι Τζόνστον, Μπερνς και Μπέργουϊκ θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα μέσω της φιλανθρωπικής οργάνωσης «J de V Arts Care Trust» που ανήκει σε φίλο τους και έχει ως στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Στόχος τους να φτιάξουν μια πηγή νερού που θα τροφοδοτήσει τη Μπαχία!

Το ταξίδι ξεκινάει...

Οι τρεις «μάγοι» θα ξεκινήσουν από τη Μεντόσα της Αργεντινής στις 3 Μαρτίου 2014 και μέσα σε 80 ημέρες ευελπιστούν πως θα έχουν φτάσει στη Βραζιλία! Εκεί όπου θα χτυπάει η καρδιά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου το προσεχές καλοκαίρι.

Ο 29χρονος Πιτ Τζόνστον, οπαδός της Μίντλεσμπρο, δήλωσε: «Θέλουμε να φτάσουμε στη Βραζιλία περιτριγυρισμένοι από οπαδούς από όλο τον κόσμο. Μπορεί να μην μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα, αλλά το ποδόσφαιρο μπορεί να ενώσει οποιονδήποτε»!

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο 31χρονος φίλος της Λίβερπουλ, Ντέιβιντ Μπέγουϊκ: «Είμαστε τρεις... τρελαμένοι οπαδοί της Αγγλίας που... ψοφάνε να δουν από κοντά την χώρα τους να παίζει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Βλέπουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο και ως μια ευκαιρία για να κάνουμε κάτι καλό και να βοηθήσουμε μια φιλανθρωπική οργάνωση όπως η J de V Arts Care Trust».

Την παρέα συμπληρώνει ο 26χρονος Άνταμ Μπερνς, φίλος της Νιούκαστλ, υπεύθυνος των σελίδων social media του «Walk» όπως ονομάζεται η... αποστολή τους: «Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς μας θα συμμετέχουμε σε προκλήσεις που αφορούν τις χώρες οι οποίες συμμετέχουν στα τελικά του Μουντιάλ. Θα φάμε παραδοσιακά φαγητά κάθε χώρας και ελπίζουμε όλοι όσοι μας παρακολουθούν μέσω των social media να μας προτείνουν διάφορες... αποστολές»!

* Η σελίδα Facebook του «Walk to the World Cup»: https://www.facebook.com/Walktotheworldcup

* Η επίσημη ιστοσελίδα της προσπάθειας: http://walktotheworldcup.com/

* Η σελίδα Twitter των τριών Άγγλων: https://twitter.com/walk2worldcup

Δείτε βίντεο από όλο τον πλανήτη.



Οι αριθμοί ηχούν καμπανάκι κινδύνου για την υγεία των ποδοσφαιριστών
Οι αριθμοί ηχούν καμπανάκι κινδύνου για την υγεία των ποδοσφαιριστών
Αλ Χιλάλ: Καθυστερεί η επιστροφή Νεϊμάρ - Πότε υπολογίζεται να παίξει ξανά
Αλ Χιλάλ: Καθυστερεί η επιστροφή Νεϊμάρ - Πότε υπολογίζεται να παίξει ξανά
Έγινε μπαμπάς ο Πέτρος Μάνταλος
Έγινε μπαμπάς ο Πέτρος Μάνταλος
Τροποποιείται το νομικό πλαίσιο για την έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων - Ποιες οι αλλαγές
Τροποποιείται το νομικό πλαίσιο για την έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων - Ποιες οι αλλαγές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved