Μάλμε - Ολυμπιακός 0-1: Ο… συνήθης ύποπτος Ελ Κααμπί έδωσε ξανά τη λύση!
EUROKINISSI

Μάλμε - Ολυμπιακός 0-1: Ο… συνήθης ύποπτος Ελ Κααμπί έδωσε ξανά τη λύση!

Europa League: Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Μάλμε στη Σουηδία, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να πετυχαίνει το «χρυσό» γκολ που έφερε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη League Phase.

Οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν το πρώτο «διπλό» τους κι έκαναν σημαντικό βήμα για την παρουσία τους στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.

Ο Ολυμπιακός «χαμογέλασε» ξανά μετά την «γκέλα» στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, έχοντας «χρυσό» σκόρερ τον Ελ Κααμπί. Το τέρμα του Μαροκινού ήρθε στο 30ο λεπτό κι ήταν απόρροια της πολύ καλής εμφάνισης που πραγματοποίησαν οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στο πρώτο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα, η Μάλμε προσπάθησε να πιέσει, αλλά η ομάδα του Πειραιά δεν της επέτρεψε να απειλήσει ουσιαστικά. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Ελ Κααμπί αστόχησε σε πέναλτι στο 83’.

Η εξέλιξη του Μάλμε - Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο γήπεδο, πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με βάση τις ευκαιρίες που δημιούργησε θα μπορούσε να είχε βρεθεί μπροστά στο σκορ στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα.

Κορυφαία στιγμή, φυσικά, ήταν εκείνη του Ζέλσον Μάρτινς, ο οποίος έπιασε ένα τρομερό σουτ, ο Νταλίν έμεινε «άγαλμα», αλλά η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τελικά το γκολ που άξιζαν με βάση την εικόνα του αγώνα με τον Ελ Κααμπί στο 30ο λεπτό. Ο Ζέλσον έκανε τρομερή κούρσα από τα αριστερά και βρήκε την κατάλληλη στιγμή τον Μαροκινό επιθετικό, ο οποίος με πολύ όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μοναδικό «μελανό» σημείο στο εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο των «ερυθρόλευκων» ήταν ο τραυματισμός του Ορτέγκα, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 11ο λεπτό, με τον Πιρόλα να παίρνει τη θέση του.

Οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και μετά την ανάπαυλα, δημιουργώντας προβλήματα στους γηπεδούχους. Δεν μπορούσαν, όμως, να πιάσουν τον ρυθμό που είχαν στο πρώτο μέρος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κρατήσουν την μπάλα.

Στο 51’, οι γηπεδούχοι συνεργάστηκαν πολύ όμορφα κι ο Μπουσανέλο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά έκανε πολύ κακό σουτ, ενώ ψηλά έφυγε και το σουτ του Ζέλσον στο 64’. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ελ Κααμπί βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, αλλά δεν έκανε καλό πλασέ κι ο Ντάλιν μπλόκαρε.

Ο Ολυμπιακός προχώρησε και σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή στο παιχνίδι, καθώς ο Πιρόλα (είχε πάρει στο 11' τη θέση του τραυματία Ορτέγκα) δεν μπορούσε να συνεχίσει κι ο Ντάνι Γκαρθία τον αντικατέστησε στο 79’.

Στο 83’, η ομάδα του Πειραιά είχε τη μεγάλη ευκαιρία να «καθαρίσει» τη νίκη, καθώς ο Ελ Κααμπί κέρδισε το πέναλτι από τον Ντάλιν. Ο Μαροκινός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στην επόμενη φάση ο τερματοφύλακας της Μάλμε έδιωξε το σουτ του Έσε. Η Μάλμε προσπάθησε να πιέσει στο τέλος, αλλά ο Ολυμπιακός άντεξε κι έφυγε με το «διπλό» από τη Σουηδία.

Διαιτητής: Σιμόνε Σότσα (Ιταλία)
Κίτρινες: Λουκιλί, Πένια – Κάρμο, Ελ Κααμπί, Τζολάκης.
ΜΑΛΜΕ (Χένρικ Ρίντστρεμ): Ντάλιν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουζανέλο, Γιόνσεν (70’ Ρόζενγκρεν), Πένια, Αλί (70’ Μπεργκ), Λουκιλί (60’ Κρίστιανσεν), Μπολίν, Μποτχάιμ (81’ Ρικς).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγα (11’ Πιρόλα/78’ Ντάνι Γκαρθία), Έσε, Μουζακίτης (78’ Κωστούλας), Τσικίνιο, Ροντινέι, Ζέλσον (85’ Μασούρας), Ελ Κααμπί (85’ Στάμενιτς).



Europa League: Τα highlights Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ | Τα αποτελέσματα κι η βαθμολογία
Europa League: Τα highlights Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ | Τα αποτελέσματα κι η βαθμολογία
UEFA Ranking: Άνοδος δύο θέσεων για την Ελλάδα!
UEFA Ranking: Άνοδος δύο θέσεων για την Ελλάδα!
Conference League: Τα highlights του Παναθηναϊκός – Τσέλσι | Τα αποτελέσματα κι η βαθμολογία
Conference League: Τα highlights του Παναθηναϊκός – Τσέλσι | Τα αποτελέσματα κι η βαθμολογία
Euroleague: Η εκπληκτική Παρί νίκησε στην έδρα της Μονακό – Εύκολα η Ρεάλ Μαδρίτης
Euroleague: Η εκπληκτική Παρί νίκησε στην έδρα της Μονακό – Εύκολα η Ρεάλ Μαδρίτης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved