ΠΑΟΚ – Βικτόρια Πλζεν 2-2: Πολύ σκληρός για να… ηττηθεί!
EUROKINISSI

ΠΑΟΚ – Βικτόρια Πλζεν 2-2: Πολύ σκληρός για να… ηττηθεί!

Europa League: Ο ΠΑΟΚ έχανε 0-2 από την Βικτόρια Πλζεν μέχρι το 84’, αλλά δεν παράτησε ποτέ το ματς και τελικά έσωσε τον βαθμό (2-2), ο οποίος τον κρατά «ζωντανό» στη μάχη της πρόκρισης – Με δέκα παίκτες από το 70’ οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι έχασαν απίθανη ευκαιρία για το 0-3!

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας επέστρεψαν από την… κόλαση, που τους είχε στείλει το πολύ κακό πρώτο ημίχρονο τους.

Ο ΠΑΟΚ ήταν κακός κι είχε ανούσια κατοχή, με την Βικτόρια Πλζέν να κάνει τη διαφορά με την ένταση που είχε στο παιχνίδι της. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα με τους Χάβελ (31’) και Βίντρα (39’) και μέχρι το 70ο λεπτό έλεγχε τον αγώνα. Σε εκείνο το λεπτό ο Ντουέ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που δεν σταμάτησε ποτέ να παλεύει κατάφερε να ισοφαρίσει.

Ο Τισουντάλι στο 84’ κι ο Μπάμπα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων έσωσαν τον βαθμό, ο οποίος είναι ο πρώτος για τον «Δικέφαλο του Βορρά» που έμεινε «ζωντανός» στη μάχη της πρόκρισης. Μάλιστα, αν είχε λίγο χρόνο ακόμα, ενδεχομένως, να είχε πετύχει και την ολική ανατροπή, ίσως γι' αυτό κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν... σκασμένος, μετά το τέλος.

Η εξέλιξη του ΠΑΟΚ - Βικτόρια Πλζεν

Η Βικτόρια Πλζέν μπήκε δυνατά στο ματς κι έδειξε να αιφνιδιάζει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα μπορούσε να είχε βρεθεί από τα… αποδυτήρια πίσω στο σκορ.

Το τέρμα του Αντού στο 2’, όμως, ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ, ενώ ο Βίντρα αστόχησε στο 6ο λεπτό από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν μπήκε καθόλου καλά στο ματς, αλλά στο 14ο λεπτό θα μπορούσε να είχε κερδίσει πέναλτι όταν ο Ντουέ φάνηκε να γκρεμίζει τον Μπράντον Τόμας. Διαιτητής και VAR, όμως, έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι, αφού έλεγξαν τη φάση.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου προσπάθησαν να ισορροπήσουν την κατάσταση, αλλά δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα και τελικά το πλήρωσαν! Ο Χάβελ εκμεταλλεύτηκε το μεγάλο κενό στην άμυνα και με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 31ο λεπτό. Αρχικά, το 0-1 ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αλλά τελικά μέτρησε με την παρέμβαση του VAR.

Πριν προλάβει να συνέλθει, ο ΠΑΟΚ είδε την Πλζεν να σημειώνει και δεύτερο τέρμα και να τον φέρνει με την πλάτη στον τοίχο. Σκόρερ ο Βίντρα, ο οποίος στο 39’ πήρε το… ριμπάουντ μετά την επέμβαση του Κοτάρσκι στο σουτ του Αντού κι έκανε το 0-2.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια καλή στιγμή του ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα ένα σουτ του Γιόνι, με τον Γεντλίτσκα να διώχνει σε κόρνερ στο 49’. Από εκεί και πέρα, όμως, οι φιλοξενούμενοι έκαναν διαχείριση του προβαδίσματος τους, χωρίς να νιώσουν μεγάλη πίεση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Τάισον είχε μεγάλη ευκαιρία στο 65ο λεπτό, αλλά ο Γεντλίτσκα απέκρουσε το σουτ του από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή, ενώ πέντε λεπτά αργότερα (βλ. 70') ο Ντουά είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα η Βικτόρια Πλζεν να μείνει με δέκα παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ είχε 20 λεπτά συν τις καθυστερήσεις να πιέσει περισσότερο την αντίπαλο του, ώστε να πάρει κάτι από ματς. Μάλιστα, έφτασε κοντά στο γκολ στο 77’, με τον Τσάλοφ, ο οποίος είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς, να πλασάρει από κοντά, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων έδιωξε ενστικτωδώς.

Στο 83ο λεπτό ο Γίρκα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη για την ομάδα του, αλλά ο Κοτάρσκι τον νίκησε στο τετ-α-τετ. Από τη στιγμή που γλίτωσε το 0-3, ο ΠΑΟΚ μπήκε ξανά στο παιχνίδι, με τον Τισουντάλι να εκμεταλλεύεται το εξαιρετικό γύρισμα του Ντεσπόντοφ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 84ο λεπτό.

Από εκεί και πέρα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας άσκησαν ασφυκτική πίεση στους αντιπάλους τους, έχασαν ευκαιρίες και τελικά δικαιώθηκαν κι απέφυγαν την ήττα με το γκολ του Μπάμπα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Γκανέζος λύτρωσε τους γηπεδούχους με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Ζίβκοβιτς και κεφαλιά-πάσα του Καμαρά!

Διαιτητής: Ουρς Σνάιντερ (Ελβετία)
Κίτρινες: Τισουντάλι - Ντουέ, Μάρκοβιτς, Αντού, Γέντλιτσκα.
Κόκκινες: Ντουέ (70').
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (66' Μπάμπα), Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Ότο (76' Τσάλοφ), Καμαρά, Μπακαγιόκο (58' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (65' Ντεσπόντοφ), Μπράντον (66' Τισουντάλι).
ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (Μίροσλαβ Κούμπεκ): Γέντλιτσκα, Ντουέ, Μάρκοβιτς, Γέμελκα, Χάβελ, Κάντου, Σόικα (77' Τσερβ), Κάλβας, Βίντρα (69' Γίρκα), Σουλτς, Αντού (73' Χέιντα).

*Στις καθυστερήσεις και μετά την ισοφάριση του ΠΑΟΚ αποβλήθηκε ο προπονητής της Βικτόρια Πλζεν, Μίροσλαβ Κούμπεκ. Αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα τριών λεπτών, αμφότερες για διαμαρτυρία.



Euroleague: Η εκπληκτική Παρί νίκησε στην έδρα της Μονακό – Εύκολα η Ρεάλ Μαδρίτης
Euroleague: Η εκπληκτική Παρί νίκησε στην έδρα της Μονακό – Εύκολα η Ρεάλ Μαδρίτης
Μάλμε - Ολυμπιακός 0-1: Ο… συνήθης ύποπτος Ελ Κααμπί έδωσε ξανά τη λύση!
Μάλμε - Ολυμπιακός 0-1: Ο… συνήθης ύποπτος Ελ Κααμπί έδωσε ξανά τη λύση!
Πέθανε ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Τζεφ Κέιπς - Ήταν ο «δυνατότερος άνθρωπος στον κόσμο»
Πέθανε ο Βρετανός Ολυμπιονίκης Τζεφ Κέιπς - Ήταν ο «δυνατότερος άνθρωπος στον κόσμο»
Φραντσέσκο Τότι: Ο 48χρονος πρώην αστέρας της Ρόμα σκέφτεται την επιστροφή στα γήπεδα!
Φραντσέσκο Τότι: Ο 48χρονος πρώην αστέρας της Ρόμα σκέφτεται την επιστροφή στα γήπεδα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved