Europa League, ΠΑΟΚ - Στεάουα 0-1: Στο ίδιο έργο... θεατές και νέα ήττα

Europa League, ΠΑΟΚ - Στεάουα 0-1: Στο ίδιο έργο... θεατές και νέα ήττα

Europa League: Την αναποτελεσματικότητά του στην επίθεση και τα λάθη στην άμυνα «πλήρωσε» για δεύτερο συνεχόμενο ματς ο ΠΑΟΚ καθώς ηττήθηκε 1-0 από την Στεάουα στην Τούμπα.

Πριν από μερικές μέρες, ο ΠΑΟΚ είδε τον Άρη να φεύγει με το «διπλό» από την Τούμπα (1-0) παρά το γεγονός πως είχε πολλές ευκαιρίες αλλά πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα. Το βράδυ της Πέμπτης (03/10) οι «ασπρόμαυροι» ήταν στο ίδιο… έργο θεατές, μια και είχαν 27 τελικές, όμως, η Στεάουα ήταν αυτή που πήρε το «τρίποντο», επικρατώντας 1-0.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στην League Phase του Europa League, τη στιγμή που οι Ρουμάνοι έκαναν το 2Χ2. Την επόμενη αγωνιστική, στις 24 Οκτωβρίου η ομάδα της Θεσσαλονίκης υποδέχεται την Βικτόρια Πλζεν στην Τούμπα (19:45) τη στιγμή που η Στεάουα θα παίξει κόντρα στην Ρέιντζερς στην Σκωτία.

Εκκίνηση με πίεση

Με τη συμπλήρωση εννέα λεπτών, οι «ασπρόμαυροι» δημιούργησαν την πρώτη σημαντική ευκαιρία. Σέντρα του Ντεσπόντοφ από τα δεξιά προς το δεύτερο δοκάρι, με τον Στεφάν Ταρνοβάνου να αποκρούει σε κόρνερ την καρφωτή κεφαλιά του Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μαγκομέντ Οζντόεφ βρήκε ωραία τον Τάισον στα αριστερά, αλλά το δυνατό, μονοκόμματο βολέ του Βραζιλιάνου εξτρέμ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, αν κι όχι με την ίδια ένταση. Στο 28’, έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Στεάουα, η μπάλα έφτασε στον Ντεσπόντοφ που σούταρε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού της εστίας του Ταρνοβάνου και πέρασε άουτ.

Οι Ρουμάνοι απείλησαν για πρώτη φορά στο ημίωρο, με το φάουλ του Αντριαν Σουτ να βρίσκει σε ετοιμότητα τον Ντομινίκ Κοτάρσκι. Ένα λεπτό αργότερα, το σουτ του Φλορίν Τανάσε μετά το λάθος του Μιχαηλίδη ήταν άστοχο όπως κι αυτό του Μαντί Καμαρά στην απέναντι εστία.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 39’. Έπειτα από ωραία συνεργασία, η μπάλα έφτασε στον Τάισον, αυτός με προσποίηση «άδειασε» τον Βαλεντίν Κρέτου, όμως το πλασέ του σταμάτησε στον εξερχόμενο Ταρνοβάνου.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό για τους πρωταθλητές Ελλάδας, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, ήρθε το 1-0 για τους Ρουμάνους. Από απομάκρυνση της μπάλας, ο Ντάριους Ολάρου ξεπέρασε τον Μιχαηλίδη κι έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Μπιρλιγκέα που δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Άκαρπη υπεροχή και δοκάρια

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο, αναζητώντας τη γρήγορη ισοφάριση. Το δυνατό σουτ του Ντεσπόντοφ, έπειτα από την κεφαλιά-πάσα του Τάισον, δε βρήκε στόχο στο 52’ αλλά τρία λεπτά μετά, η Στεάουα έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Ολάρου, έπειτα από μια διεκδίκηση με τον Οζντόεφ, έπιασε την μπάλα με τα χέρια, αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σάσα Στέγκεμαν.

Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε η… πολιορκία της εστίας του Ταρνοβάνου. Το σουτ του Ζόαν Σάστρε (60’) πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι, η ατομική ενέργεια του Κωνσταντέλια (61’) δεν είχε ανάλογο τελείωμα ενώ την κεφαλιά του Οζντόεφ (63’) έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Στεάουα. Ακολούθησε, η τριπλή αλλαγή από τον Ραζβάν Λουτσέσκου που τα έπαιξε όλα για όλα.

Οι πολλές διακοπές και καθυστερήσεις από πλευράς Ρουμάνων, δεν άφησαν να παιχτεί ποδόσφαιρο στο τελευταίο 20λεπτο. Με μαζική άμυνα οι παίκτες του Ηλία Χαραλάμπους άντεξαν και στο δεκάλεπτο των καθυστερήσεων και κράτησαν το πολύτιμο 1-0, έχοντας και την τύχη στο πλευρό τους στο δοκάρι με… την πλάτη του Μιχαηλίδη, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη τους σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Διαιτητής: Σάσα Στέγκεμαν (Γερμανία)

Κίτρινες: Καμαρά, Σάστρε - Τανάσε, Ποπέσκου, Ολάρου, Μπιρλιγκέα, Ταρνοβάνου.

Κόκκινες: Ολάρου (56’).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (70’ Ζίβκοβιτς), Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Καμαρά (70’ Μπακαγιόκο), Οζντόεφ (73’ Σβαμπ), Ντεσπόντοφ (83’ Σορετίρε), Κωνσταντέλιας, Τάισον, Τσάλοφ (70’ Τισουντάλι).

Στεάουα (Ηλίας Χαραλάμπους): Ταρνοβάνου, Κρέτου, Ντάουα, Μ. Ποπέσκου, Ραντούνοβιτς, Σουτ, Λιξάντρου (45’+6’ Εντζούμα), Μπαλουτά (46’ Μικουλέσκου), Ολάρου, Τανάσε (64’ Οκτ. Ποπέσκου), Μπιρλιγκέα (78’ Αλχασάν).

 



Europa League: Τριάρα Ολυμπιακού, ήττα «μαχαιριά» για ΠΑΟΚ - Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
Europa League: Τριάρα Ολυμπιακού, ήττα «μαχαιριά» για ΠΑΟΚ - Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία
Conference League: Εντυπωσιακοί Κύπριοι με δύο τεσσάρες – Όλα τα αποτελέσματα
Conference League: Εντυπωσιακοί Κύπριοι με δύο τεσσάρες – Όλα τα αποτελέσματα
Europa League, ΠΑΟΚ - Στεάουα 0-1: Στο ίδιο έργο... θεατές και νέα ήττα
Europa League, ΠΑΟΚ - Στεάουα 0-1: Στο ίδιο έργο... θεατές και νέα ήττα
Euroleague: Πρεμιέρα με το δεξί για τους πρωταθλητές, "σφαλιάρες" για Ρεάλ και "Μπάρτσα"
Euroleague: Πρεμιέρα με το δεξί για τους πρωταθλητές, "σφαλιάρες" για Ρεάλ και "Μπάρτσα"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved