Europa League, Ολυμπιακός - Μπράγκα 3-0: Ξέσπασε με τριάρα
Eurokinissi

Europa League, Ολυμπιακός - Μπράγκα 3-0: Ξέσπασε με τριάρα

Europa League: Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση, «έπνιξε» με την πίεσή του τη Μπράγκα και πήρε εύκολη νίκη 3-0 στη δεύτερη αγωνιστική της League Phase.

Με τον καλύτερο τρόπο πραγματοποιήθηκε η ευρωπαϊκή επιστροφή του Ολυμπιακού στο «σπίτι» του μετά την κατάκτηση του Europa Conference League, καθώς το «συγκρότημα» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρουσίασε την καλύτερή του εκδοχή στη φετινή σεζόν.

Οι Πειραιώτες, με ώθηση από τον κόσμο τους, εμφανίστηκαν άκρως βελτιωμένοι από τα προηγούμενα παιχνίδια και με… δράστες τους Ελ Κααμπί (45’, 59’) και Έσε (53’) πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη (3-0) στην ανανεωμένη φάση των ομίλων του Europa League, κόντρα στην Μπράγκα του Κάρλος Καρβαλιάλ.

Πλέον, η ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού έχει μπροστά της το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ενώ ακολουθεί η διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Επόμενος αντίπαλος στο Europa League είναι η Μάλμε στην Σουηδία, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.

Μεγάλη ένταση στην εκκίνηση

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να πιέζουν ψηλά στην περιοχή της Μπράγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν με μεγάλη ένταση στο παιχνίδι τους και προσπάθησαν να προκαλέσουν προβλήματα στους φιλοξενούμενους και παράλληλα να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους βοηθούσε στην συνέχεια.

Μάλιστα, οι Πειραιώτες κατάφεραν να πετύχουν τον αρχικό τους στόχο, μια και σκόραραν στο 5’ με τον Ελ Κααμπί, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε έπειτα από και την εξέταση της φάσης από το VAR για οφσάιντ του Ζέλσον Μαρτίνς στην αρχή.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Μπράγκα πραγματοποίησε την πρώτη της απειλή, έπειτα από κακό διώξιμο του Τζολάκη, αλλά ακόμα χειρότερο ήταν το πλασέ που έκανε ο Μπρούμα που θέλησε από το ύψος της περιοχής να «κρεμάσει» τον πορτιέρο των «ερυθρόλευκων».

Στα επόμενα λεπτά, οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αύξησαν την πίεσή τους στην αμυντική λειτουργία των Πορτογάλων, ωστόσο στο 16’ ο Ελ Κααμπί δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας, στο 18’ η κεφαλιά του Κάρμο βρήκε σε ετοιμότητα τον Ματέους και στο 19’ ο πορτιέρο των Ιβήρων πρόλαβε την κίνηση του Ελ Κααμπί.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 21’ ο Μαρτίνες βρέθηκε μέσα στην περιοχή, από πλάγια θέση, έκανε το σουτ, αλλά ο Τζολάκης έβαλε σωστά το κορμί του, σταμάτησε την απειλή και στην συνέχεια μπλόκαρε.

Η… απάντηση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 25’ με τον Ροντινέι, ο οποίος μπήκε στην περιοχή της Μπράγκα από τα δεξιά, έκανε το δυνατό σουτ, ο Ματέους απέκρουσε και στην συνέχεια το σουτ του Ζέλσον Μαρτίνς πέρασε άουτ.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να βγάζουν ένταση στο παιχνίδι τους και απείλησαν και πάλι στο 31’ με τον Έσε, αλλά το σουτ που έκανε βρήκε σε ετοιμότητα τον Ματέους, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο πορτιέρο της Μπράγκα μπλόκαρε την κεφαλιά του Ελ Κααμπί από τη σέντρα του Ροντινέι.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, οι Πορτογάλοι προσπάθησαν να «χτυπήσουν» και να προκαλέσουν προβλήματα στους γηπεδούχους, όταν στο 38’ ο Αντρέ Όρτα βρήκε τον Ρικάρντο Όρτα, αυτός βρέθηκε απέναντι στον Τζολάκη, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν εξαιρετικός και έδιωξε σε κόρνερ.

Από την στιγμή που το «συγκρότημα» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έμεινε… όρθιο στις μεγάλες ευκαιρίες της Μπράγκα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ σ’ ένα καίριο σημείο, ήτοι λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα, στο 45’ ο Όρτα δεν έδιωξε σωστά, ο Μαρτίνς «έσπασε» τη μπάλα στον Ελ Κααμπί, ο οποίος έπιασε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία και κατέληξε στην εστία του Ματέους για το 1-0.

Την «έπνιξε»

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζεται και πάλι με μεγάλη ένταση στο παιχνίδι του. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ψηλά και αυτή τη φορά αποδιοργάνωσαν τελείως την αμυντική λειτουργία των Πορτογάλων, κάνοντας ότι… ήθελαν στα πρώτα λεπτά.

Μόλις στο 46’ ήρθε η πρώτη απειλή, όταν ο Ροντινέι θέλησε να βρει τον Ελ Κααμπί αλλά αυτός δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ όπως θα ήθελε, ενώ στο 49’ ο Ζέλσον Μαρτίνς δεν κατάφερε να κάνει τη σέντρα σωστά και η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πίεση των Πειραιωτών έφερε… καρπούς στο 53’ όταν ο Ροντινέι έκλεψε στη μεσαία γραμμή, έφυγε γρήγορα στην κόντρα, θέλησε να κάνει το γύρισμα στο πέναλτι που ήταν ο Ελ Κααμπί, η μπάλα κόντραρε αλλά «στρώθηκε» στον Έσε, ο οποίος έκανε άμεσα το σουτ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Μάλιστα, στο 55’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και στο τρίτο τους γκολ, όταν κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα, ο Τσικίνιο βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ματέους.

Ωστόσο, το «συγκρότημα» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν «σήκωσε» το… πόδι από το γκάζι και στο 59’ σκόραρε και πάλι με τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός πίεσε τον Ματέους, αυτός έκανε λάθος, ο Γουίλιαν βρήκε τον Ροντινέι, που έκανε το γύρισμα και ο Ελ Κααμπί με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το 3-0.

Στα επόμενα λεπτά, η Μπράγκα ισορρόπησε το παιχνίδι, μια και ο Ολυμπιακός της έδωσε… χώρο, ενώ οι αλλαγές από τους δύο προπονητές έριξαν τον ρυθμό του αγώνα. Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν και πάλι στο 84’ με τον Κοστίνια, αλλά η προβολή του, έπειτα από το φάουλ του Ολιβέιρα, πέρασε άουτ.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος (73' Ντόι), Κάρμο (81' Πιρόλα), Ορτέγα, Εσε, Μουζακίτης, Τσικίνιο (58' Γουίλιαν), Ροντινέι (81' Μασούρας), Ζέλσον (73' Ολιβέιρα), Ελ Κααμπί.

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Μαρίν (68' Ρότζερ Φερνάντες), Εμπί, Νιακατέ, Ζοάο Φερέιρα, Μπρούμα, Αντρέ Όρτα (68' Γκόμεζ), Βίτορ Καρβάλιο (46' Γκορμπί), Ρικάρντο Όρτα, Ρομπέρτο Φερνάντεζ (68' Ελ Ουαζάνι), Γκάμπρι Μαρτίνεζ (46' Γκάρμπι).



Europa League, ΠΑΟΚ - Στεάουα 0-1: Στο ίδιο έργο... θεατές και νέα ήττα
Europa League, ΠΑΟΚ - Στεάουα 0-1: Στο ίδιο έργο... θεατές και νέα ήττα
Euroleague: Πρεμιέρα με το δεξί για τους πρωταθλητές, "σφαλιάρες" για Ρεάλ και "Μπάρτσα"
Euroleague: Πρεμιέρα με το δεξί για τους πρωταθλητές, "σφαλιάρες" για Ρεάλ και "Μπάρτσα"
Μπόρατς Μπάνια Λούκα – Παναθηναϊκός 1-1: Κακή ισοπαλία για τους "πράσινους"
Μπόρατς Μπάνια Λούκα – Παναθηναϊκός 1-1: Κακή ισοπαλία για τους "πράσινους"
ΑΕΚ: Έφερε στην Ελλάδα τον Ριμπάλτα
ΑΕΚ: Έφερε στην Ελλάδα τον Ριμπάλτα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved