Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα να νικήσουμε»

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα να νικήσουμε»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκαθάρισε πως ο Ολυμπιακός πρέπει να γίνει πιο απειλητικός και πιεστικός προς τον αντίπαλο, ενώ μίλησε με σεβασμό για την Μπράγκα. 

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Μπράγκα για την 2η αγωνιστική της League Phase του Europa League, μίλησε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε:

«Είναι μια στιγμή που πρέπει να κάνουμε ένα καλύτερο βήμα μπροστά και που πρέπει να δείξουμε βελτίωση όπως περιμένει όλος ο κόσμος. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας με κάποιους παίκτες που είναι εδώ και σήμερα αλλά χωρίς κάποιους που ήρθαν μετά. Προσπαθούμε να γίνουμε όπως πέρσι πιο ανταγωνιστικοί και πιο αποτελεσματικοί. Να παίζουμε ψηλά, με μεγάλη πίεση και επιθετικότητα. Πρέπει να γίνουμε πιο απειλητικοί, να πιέζουμε πιο πολύ. Πρέπει να είμαστε καλά τοποθετημένοι στην άμυνα. Σεβόμαστε την Μπράγκα, είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση, αποτελεσματικοί στην άμυνα και πιστεύουμε πολύ στον κόσμο μας που θα μας υποστηρίξει».

Για το εάν θα πάρουν ευκαιρίες κι άλλοι παίκτες από την Κ19: «Υπολογίζουμε όλους τους παίκτες το ίδιο. Τόσο τους παλιούς όσο και τους νέους. Τους παίκτες της Κ19 τους υπολογίζουμε, έχουν αποδείξει πως αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα μας. Έχουμε μεγάλο ρόστερ, 31 παίκτες μαζί με τον τερματοφύλακα. Αυτό κάνει τα πράγματα δύσκολα ως προς τις ευκαιρίες. Θα παίζουν και με την ομάδα Κ19 για να έχουν ρυθμό, εμείς έχουμε προτεραιότητα, είναι μαζί μας όμως θα παίζουν και με την ομάδα νέων».

Για την Μπράγκα και τον Μπρούμα: «Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε για τον Όρτα και είχαμε ξεχάσει να μιλήσουμε για τον Μπρούμα. Η Μπράγκα δεν έχει έναν ή δύο καλούς παίκτες, έχει μια γεμάτη ομάδα. Το πλάνο μας δεν αφορά πώς θα αντιμετωπίσουμε έναν ή δύο παίκτες αλλά όλη την ομάδα. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πιστοί στο πλάνο μας, να αντιμετωπίσουμε την Μπράγκα ως σύνολο. Ο Μπρούμα είναι ποιοτικός παίκτης, ξέρουμε τι προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Έχουμε το πλάνο μας για το πώς θα δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες όμως είμαστε Ολυμπιακός, θα δείξουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε τη νίκη στην έδρα μας».

Για τον Μαρτίνς, τον Μασούρα και τον Πιρόλα: «Και οι τρεις προπονήθηκαν μαζί μας, και οι τρεις είναι έτοιμοι να παίξουν».


Για το πώς θα προσεγγίσει το παιχνίδι: «Είδαμε πως στο παιχνίδι με τη Λιόν δεν πήγε τίποτα καλά. Προσπαθήσαμε να διαφοροποιήσουμε κάποια πράγματα χωρίς να αλλάξει η βασική ιδέα. Το σύστημα που δοκιμάσαμε δεν λειτούργησε καλά, επιστρέψαμε σε αυτό που χρησιμοποιούμε συνήθως, βελτιωθήκαμε. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε καθώς δείξαμε ότι αν έχουμε τη δύναμη και την επιθετικότητα που χρειάζεται είμαστε πολύ καλύτεροι».

Για το γεγονός ότι η Μπράγκα είναι φορμαρισμένη: «Μας ανησυχεί γενικότερα η Μπράγκα, όχι κάτι ιδιαίτερο. Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους αλλά δεν είναι κάποιο νούμερο ή αποτέλεσμα. Μας απασχολεί γενικά το παιχνίδι και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε».

Για το ότι ακολουθεί ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για τον Ολυμπιακό και ντέρμπι με την Πόρτο για την Μπράγκα: «Οι παίκτες θα είναι συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι. Γνωρίζουμε ότι ο αγώνας της Κυριακής είναι σημαντικός αλλά και ο αυριανός είναι. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη πρέπει να αρχίσουμε να κερδίζουμε. Θα κάνουμε τα πάντα, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

 



UEFA Europa & Conference League: Οι ευρωπαϊκοί αγώνες ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην COSMOTE
UEFA Europa & Conference League: Οι ευρωπαϊκοί αγώνες ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην COSMOTE
Δημήτρης Γιαννακόπουλος από καρδιάς…
Δημήτρης Γιαννακόπουλος από καρδιάς…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ανακοίνωση με διευκρινίσεις για τους κατόχους διαρκείας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ανακοίνωση με διευκρινίσεις για τους κατόχους διαρκείας
Champions League: Βραδιά στ’ «αστέρια» με Ρεάλ, Μπάγερν και Γιουβέντους! – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
Champions League: Βραδιά στ’ «αστέρια» με Ρεάλ, Μπάγερν και Γιουβέντους! – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved