Europa League, Λιόν - Ολυμπιακός 2-0: Πιέστηκε, έχασε ευκαιρίες και πληγώθηκε από λάθη

Europa League, Λιόν - Ολυμπιακός 2-0: Πιέστηκε, έχασε ευκαιρίες και πληγώθηκε από λάθη

Europa League: Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στη League Phase ο Ολυμπιακός καθώς ηττήθηκε 2-0 από τη Λιόν στη Γαλλία στην πρεμιέρα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν έντονη πίεση από τους Γάλλους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πλήρωσαν δύο λάθος αντιδράσεις στην άμυνα, με τους Τσέρκι (65’) και Μπενραχμά (71’) να πληγώνουν τους κατόχους του Europa Conference League.

Το «συγκρότημα» του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παρουσιάστηκε βελτιωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις, δημιούργησε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες, όμως, δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κάποια, με αποτέλεσμα να ξεκινά με ήττα τις υποχρεώσεις στη League Phase του Europa League.

Την ερχόμενη Πέμπτη (03/10) ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει την πρώτη του νίκη στη νέα φάση ομίλων της διοργάνωσης, μια και υποδέχεται (19:45) την Μπράγκα του πρώην προπονητή των «ερυθρόλευκων», Κάρλος Καρβαλιάλ, αλλά και του Αντρέ Όρτα, που την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στους Πειραιώτες. Από την άλλη, η Λιόν θα ταξιδέψει στην Σκωτία, όπου την ίδια ημέρα (03/10) στις 22:00 θα παίξει απέναντι στην Ρέιντζερς.

Γαλλική πίεση

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να παρουσιάσει την ομάδα του με τριάδα στην άμυνα, «γεμάτο» κέντρο και δύο επιθετικούς, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν αποδιοργανωμένοι στα πρώτα λεπτά, αφού προσπαθούσαν να βρουν τα… πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Λιόν να ασκήσει έντονη πίεση στα καρέ του Κωνσταντή Τζολάκη και αναζήτησε τους διαδρόμους προς την εστία του. Μόλις στο 3’ ο Λακαζέτ έκανε το σουτ, αλλά η πορεία δεν προκάλεσε ανησυχία, ενώ στο 6’ ο Κάρμο πρόλαβε το γύρισμα του Τσέρκι, πριν γίνει απειλητικό.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεσή τους, προκάλεσαν ρήγματα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα, αλλά… έπεσαν «πάνω» στον Κωνσταντή Τζολάκη. Αρχικά στο 22’ ο Έλληνας τερματοφύλακας σταμάτησε στον Νουαμά, ενώ στο 26’ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τολισό μέσα από την περιοχή.

Η πρώτη αντίδραση

Η πρώτη ουσιαστική απειλή για τον Ολυμπιακό ήρθε μετά τη συμπλήρωση του πρώτου μισάωρου, όταν στο 32’ ο Ελ Κααμπί έβαλε την κόντρα, ο Τσικίνιο βρήκε τον Ροντινέι, που έκανε κίνηση προς τον άξονα, έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Περί έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες έφτασαν και πάλι με αξιώσεις στην γαλλική άμυνα, όταν ο Ροντινέι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κάρμο έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Όμως, τα τελευταία ματς του πρώτου μέρους ανήκαν και πάλι στους γηπεδούχους. Στο 39’ ο Μέιτλαντ - Νάις έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 45’ ο Λακαζέτ βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια, έκανε το σουτ, αλλά και πάλι ο Τζολάκης απέκρουσε.

Δοκάρι οι Γάλλοι, μεγάλες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο. Ήτοι με ευκαιρία για τη Λιόν, με πρωταγωνιστή τον Λακαζέτ. Ήταν το 48ο λεπτό όταν ο επιθετικός των γηπεδούχων έπιασε το δυνατό σουτ, η μπάλα βρήκε και στον Πιρόλα και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Τζολάκη.

Δύο λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έφτασαν με εξαιρετικές προϋποθέσεις κοντά στο γκολ, όταν ο Ντάνι Γκαρθία έκανε τρομερή κάθετη στον Ορτέγκα, ο οποίος έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Γιάρεμτσκουκ, αλλά ο Ουκρανός δεν έπιασε σωστά το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και ο Περί την έδιωξε με τα πόδια.

Η… αντίδραση της Λιόν ήρθε στο 59’ όταν ο Τολισό απείλησε με δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Τζολάκης ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε, ενώ στο επόμενο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν ακόμα μια φορά κοντά στο γκολ, αλλά ο Ελ Κααμπί δεν μπόρεσε να κάνει σωστά την προβολή στην μπαλιά του Ροντινέι και χάθηκε η ευκαιρία.

Διπλό «χτύπημα» σε έξι λεπτά

Οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις δύο μεγάλες στιγμές μπροστά στα καρέ του Περί, η Λιόν αύξησε την πίεση, έχασε μία ακόμα ευκαιρία στο 64’ με τον Κωνσταντή Τζολάκη να σταματά τον Τολισό, αλλά στο 65’ ο Τσέρκι πλήγωσε τους φιλοξενούμενους.

Ο άσος των Γάλλων πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, δεν βρήκε επιλογή για πάσα, έκανε την κίνηση προς το τέρμα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Τζολάκη, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Πιέρ Σαζ.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν… παράτησε τον αγώνα και στο 70’ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Περί, ο Κωστούλας έπιασε το «ψαλιδάκι», αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά πάνω από το δοκάρι της γαλλικής εστίας.

Μάλιστα, δευτερόλεπτα αργότερα, η Λιόν «σφράγισε» τη νίκη της, όταν ο Ζαχά έκανε την μπαλιά στον Μπενραχμά, ο οποίος πρόλαβε τον Κάρμο και με πλασέ διαμόρφωσε το 2-0 για τους γηπεδούχους.

Στην συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να βρουν μία φάση που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι, αλλά στο 78’ η κεφαλιά του Τσικίνιο πέρασε άουτ, ενώ στο 88’ οι Πειραιώτες σκόραραν με αυτογκόλ του Τσαλέτα - Τσαρ, όμως, το τέρμα τους ακυρώθηκε ως οφσάιντ, στην αρχή της φάσης στον Γουίλιαν.

Λιόν (Πιέρ Σαζ): Περί, Μέιτλαντ-Νάιλς, Ομάρι, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταλιαφίκο, Μάτιτς (67’ Τέσμαν), Τολισό, Νουαμά, Τσέρκο (67’ Μπενραχμά), Φοφανά (67’ Ζαχά), Λακαζέτ (75’ Μικαουτάτζε)

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ρέτσος (83’ Ντόι), Κάρμο, Πιρόλα (68’ Στάμενιτς), Ροντινέι, Τσικίνιο (83’ Βέλντε), Ντάνι Γκαρθία (68’ Γουίλιαν), Εσε, Ορτέγκα, Γιάρεμτσουκ (60’ Κωστούλας), Ελ Κααμπί.

 



Europa League: Σαρωτική πρεμιέρα για Άγιαξ, ισοπαλίες σε Ρώμη και Φρανκφούρτη
Europa League: Σαρωτική πρεμιέρα για Άγιαξ, ισοπαλίες σε Ρώμη και Φρανκφούρτη
Europa League, Λιόν - Ολυμπιακός 2-0: Πιέστηκε, έχασε ευκαιρίες και πληγώθηκε από λάθη
Europa League, Λιόν - Ολυμπιακός 2-0: Πιέστηκε, έχασε ευκαιρίες και πληγώθηκε από λάθη
Βόλος: Νέος προπονητής ο Σάββας Πουρσαϊτίδης
Βόλος: Νέος προπονητής ο Σάββας Πουρσαϊτίδης
Κύπελλο Ελλάδας: Άντεξε και προκρίθηκε ο Πανσερραϊκός - Στα πέναλτι ο Πανιώνιος - Το πανόραμα
Κύπελλο Ελλάδας: Άντεξε και προκρίθηκε ο Πανσερραϊκός - Στα πέναλτι ο Πανιώνιος - Το πανόραμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved