Europa League, Γαλατασαράι - ΠΑΟΚ 3-1: Πάλεψε, αλλά παραδόθηκε στην… ποιότητα
INTIME SPORTS

Europa League, Γαλατασαράι - ΠΑΟΚ 3-1: Πάλεψε, αλλά παραδόθηκε στην… ποιότητα

Europa League: Ο ΠΑΟΚ έδωσε μεγάλη μάχη στο «Αλί Σαμί Γεν», αλλά γνώρισε την ήττα με 3-1 από την άκρως ποιοτική Γαλατασαράι, για την 1η αγωνιστική της League Phase της διοργάνωσης.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κοίταξε στα… μάτια τους Πρωταθλητές Τουρκίας, ωστόσο στο τέλος δεν κατάφερε να μείνει όρθιος, σε ένα ματς που ενδεχομένως να άξιζε κάτι καλύτερο.

Ο ΠΑΟΚ είχε τις στιγμές του κι έναν εξαιρετικό Κοτάρσκι, αλλά η ποιότητα της Γαλατασαράι έκανε τη διαφορά στο φινάλε, όπου η ελληνική ομάδα «προδόθηκε» κι από την κούραση της, την ώρα που οι γηπεδούχοι έφερναν από τον πάγκο τον Ικάρντι!

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ με ένα «φθηνό» αυτογκόλ του Μπάμπα στο 48’, αλλά ξεπέρασε αμέσως το σοκ κι ισοφάρισε με τον Κωνσταντέλια στο 67’. Η «Τσιμ Μπομ», όμως, πήρε ξανά το προβάδισμα σχεδόν αμέσως, καθώς βρήκε γκολ με τον Ακγκούν, μόλις εννιά λεπτά μετά την ισοφάριση. Ο Ικάρντι «σφράγισε» το «τρίποντο» για τους γηπεδούχους στις καθυστερήσεις κι ενώ νωρίτερα οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν ευκαιρίες για το 2-2.

Η εξέλιξη του Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ

Η Γαλατά μπήκε με διάθεση να κυριαρχήσει στο ματς, αλλά από πολύ νωρίς ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε την κατάσταση και μάλιστα απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τους Κωνσταντέλια (6’) και Ζίβκοβιτς (7’).

Οι παίκτες του Λουτσέσκου δέχονταν την αναμενόμενη πίεση, αλλά παράλληλα ήταν έτοιμοι να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Ο Κοτάρσκι δήλωσε «παρών» στο 27ο λεπτό, διώχνοντας τα σουτ των Οσιμέν και Σάρα, τα οποία προήλθαν έπειτα από «εύκολο» λάθος του Ότο.

Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους ο «Δικέφαλος του Βορρά» δυσκολευόταν να κρατήσει την μπάλα. Παρ’ όλα αυτά, οι «ασπρόμαυροι» ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά «απορροφώντας» την πίεση.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τους Ακγκούν και Οσιμέν, αλλά η κορυφαία στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Γκιουβέντς, ο οποίος, όμως, τον νίκησε στις καθυστερήσεις.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δέχθηκε ένα «φθηνό» γκολ. Μετά την ατομική ενέργεια του Γιλμάζ, ο Κοτάρσκι έδιωξε σε κόρνερ κι ο Οσιμέν πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση του. Ο Μπάμπα πήγε να διώξει πάνω στη γραμμή, αλλά μπερδεύτηκε, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα στο 48ο λεπτό.

Η Γαλατά, όμως, παραλίγο να του… κόψει τη φόρα, αλλά ο Κοτάρσκι ήταν και πάλι εκεί, καθώς με μια εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε εξ επαφής την προβολή του Οσιμέν από τη μικρή περιοχή.

Ο αγώνας είχε αποκτήσει έναν «τρελό» ρυθμό με την μπάλα να πηγαίνει πάνω – κάτω κι από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ γλίτωσε από το 2-0, έμελλε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Αυτό έγινε στο 67ο λεπτό με τον Κωνσταντέλια, ο οποίος πήρε το… ριμπάουντ, μετά την επέμβαση του Γκιουβέντς με το πόδι στο γύρισμα του Ότο κι έκανε το 1-1.

Η ελληνική ομάδα, όμως, δεν πρόλαβε να χαρεί για πολύ το προβάδισμα της, καθώς η «Τσιμ Μπομ» βρήκε δεύτερο τέρμα μόλις 9 λεπτά μετά την ισοφάριση. Σε φάση διαρκείας στην περιοχή του «Δικεφάλου», ο Ακγκούν σούταρε με δύναμη και νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-1 στο 76’.

Η ομάδα του Λουτσέσκου δεν το έβαλε κάτω, πίεσε τη Γαλατασαράι κι είχε τις στιγμές του για να ισοφαρίσει εκ νέου. Στο 86’ ο Κόλεϊ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία, έπειτα από την κεφαλιά που πήρε στο δεύτερο δοκάρι, ενώ ο Γκιουβέντς έδιωξε με γροθιές το δυνατό σουτ του Ότο στις καθυστερήσεις.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ικάρντι, που ήρθε από τον πάγκο, με τρομερό πλασέ μέσα από την περιοχή «κλείδωσε» τη νίκη για την τουρκική ομάδα.

Διαιτητής: Αλεχάντρο Ερνάντεζ (Ισπανία)
Κίτρινες: Αϊχάν – Οζντόεφ.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουβέντς, Αϊχάν (84’ Γέλερτ), Σάντσες, Μπαρντακτσί, Τζέικομπς, Σαρά, Τορέιρα, Γιλμάζ (88’ Μπατσουαγί), Μέρτενς (78’ Ντεμιρμπάι), Αγκιούν (88’ Κουτλού), Οσιμέν (78’ Ικάρντι).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα, Οζντόεφ (77’ Σβαμπ), Καμαρά (81’ Μπακαγιόκο), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (77’ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Τσάλοφ (71’ Τισουντάλι).



Europa League: Σαρωτική πρεμιέρα για Άγιαξ, ισοπαλίες σε Ρώμη και Φρανκφούρτη
Europa League: Σαρωτική πρεμιέρα για Άγιαξ, ισοπαλίες σε Ρώμη και Φρανκφούρτη
Europa League, Λιόν - Ολυμπιακός 2-0: Πιέστηκε, έχασε ευκαιρίες και πληγώθηκε από λάθη
Europa League, Λιόν - Ολυμπιακός 2-0: Πιέστηκε, έχασε ευκαιρίες και πληγώθηκε από λάθη
Βόλος: Νέος προπονητής ο Σάββας Πουρσαϊτίδης
Βόλος: Νέος προπονητής ο Σάββας Πουρσαϊτίδης
Κύπελλο Ελλάδας: Άντεξε και προκρίθηκε ο Πανσερραϊκός - Στα πέναλτι ο Πανιώνιος - Το πανόραμα
Κύπελλο Ελλάδας: Άντεξε και προκρίθηκε ο Πανσερραϊκός - Στα πέναλτι ο Πανιώνιος - Το πανόραμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved