Λιόν - Ολυμπιακός: «Να δείξουμε τι αξίζουμε, είμαι πάντα απαιτητικός» - Οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ
EUROKINISSI

Λιόν - Ολυμπιακός: «Να δείξουμε τι αξίζουμε, είμαι πάντα απαιτητικός» - Οι δηλώσεις του Μεντιλίμπαρ

Λιόν – Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να δείξουν από την αρχή τι αξίζουν στην πρεμιέρα τους στη League Phase του Europa League, σύμφωνα με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει το «ταξίδι» του στον ενιαίο όμιλο από τη Γαλλία, όπου θα αντιμετωπίσει τη Λιόν.

Το Λιόν – Ολυμπιακός θα διεξαχθεί την Πέμπτη (26/9) στις 22:00. Το CosmoteSport2HD κι ο ANT1 θα μεταδώσουν τον αγώνα, την εξέλιξη του οποίου και τα γκολ λίγο μετά την επίτευξη τους μπορείτε να τα δείτε μέσα από το LIVE του Onsports.gr.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν τον αγώνα, ο Μπεντιλίμπαρ υπογράμμισε ότι «το Conference αποτελεί παρελθόν, να αποδείξουμε ξανά την αξία μας», ενώ αναφέρθηκε και στον τρόπο που θα φτάσουν στη νίκη. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν οι αντίπαλοι είναι πιο υποψιασμένοι απέναντι στον Ολυμπιακό και το αν έχουν μεγαλύτερο κίνητρο μετά το ευρωπαϊκό, όταν τον αντιμετωπίζουν: «Είναι καλό να σε σέβονται και να ξέρουν την αξία σου, σκεπτόμενοι το τι έγινε προ μηνών. Ωστόσο, αυτό είναι παρελθόν. Τώρα είναι ένας καινούργιος χρόνος, πρέπει να αποδείξουμε από την αρχή την καλή μας εικόνα και να φέρουμε καλά αποτελέσματα. Ότι έγινε στο παρελθόν δεν έχει πλέον σημασία, έτσι όπως είναι η νέα δομή του Europa League δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις ακριβώς για να περάσεις. Δεν ξέρουμε πόσους βαθμούς θέλουμε για να περάσουμε, οπότε πρέπει από αύριο να ξεκινήσουμε με νίκη και να συνεχίσουμε έτσι».

Για το αν οι απουσίες επηρεάζουν τα πλάνα του και αν έχει σκεφτεί την ενδεκάδα: «Φυσικά και την έχω σκεφτεί, αλλά δεν θα σας πω την ενδεκάδα. Δεν έχει σημασία ποιος είναι εκτός και εντός, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις ιδέες μας και ο τρόπος παιχνιδιού μας από τις απουσίες. Κατά τη διάρκεια της χρονιάς θα υπάρχουν απουσίες, για αυτό το λόγο έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ με έτοιμους παίκτες να βοηθήσουν. Σημασία έχει να μην αλλάζει η ιδέα του παιχνιδιού και όλοι να βοηθούν όταν παίζουν».

Για το αν το στιλ παιχνιδιού του βολεύει αυτή τη στιγμή τον Ολυμπιακού απέναντι σε αντιπάλους όπως η Λιόν: «Είναι κάτι που έχουμε ξανακάνει, κερδίσαμε μια διοργάνωση πέρυσι παίζοντας έτσι απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους και γιατί να μην το ξανακάνουμε και φέτος».

Πώς θα διαχειριστεί τα δύο σερί αποτελέσματα και αν αυτό του δίνει την ευκαιρία να γίνει λίγο πιο σκληρός και απαιτητικός με τους παίκτες του: «Απαιτητικός είμαι πάντα, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Δεν έχει να κάνει με το πόσο απαιτητικός είμαι διότι πάντα είμαι, αλλά με το πόσο μπορούμε να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας στο γήπεδο. Πάντα έχουμε ένα πλάνο και όσο καλύτερα το εφαρμόσουμε, θα είμαστε πιο κοντά στη νίκη. Δεν έχει σχέση το ότι παίζουμε σε μια νέα διοργάνωση, αλλά η ιδέα παραμένει ίδια και θέλουμε να την εφαρμόσουμε».

Πώς βλέπει τη Λιόν και αν την έχει μελετήσει: «Φυσικά και έχω μελετήσει τον τρόπο παιχνιδιού της…».

Έσε: «Έτοιμοι να αλλάξουμε την εικόνα μας»

Ο Σαντιάγκο Έσε εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου. Ο Αργεντινός τόνισε ότι «Θέλουμε ο κόσμος να συνεχίσει να σέβεται τον Ολυμπιακό. Μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα μας». Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν τα δύο σερί αρνητικά αποτελέσματα φέρνουν έξτρα πίεση για το αυριανό ματς: «Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας διοργάνωσης, είμαστε μια ομάδα που τώρα ξεκίνησε να αποκτά ρυθμό, έχουμε πολλούς καινούργιους παίκτες οι οποίες αναμένεται να βοηθήσουν αρκετά με τον δικό τους τρόπο. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα που θα γνωριστεί μεταξύ της, δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε και να βγάζουμε συμπεράσματα. Αποδείξαμε και πέρυσι ότι μπορούμε να αλλάξουμε γρήγορα νοοτροπία και εικόνα από το ένα ματς στο άλλο. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε, δεν έχουμε ικανοποιήσει με την παρουσία μας ως τώρα αλλά μπορούμε να το βελτιώσουμε αυτό, να αλλάξουμε την εικόνα μας και είναι πολύ θετικό ότι τα παιχνίδια είναι το ένα μετά το άλλο».

Για το τι συζητούν ο ίδιος με τους συμπαίκτες του αυτές τις ημέρες στα αποδυτήρια: «Μιλάμε συνεχώς μεταξύ μας, με όλο το σταφ, αναλύουμε τι συμβαίνει και κάνουμε την αυτοκριτική μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε τον σεβασμό που κερδίσαμε μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού. Παρόλα τα λάθη που προηγήθηκαν, δεν πρέπει να μένουμε εκεί. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε για να τα διορθώσουμε, δουλεύοντας και να συνεχίσουμε να διορθώνουμε τα λάθη μας, κάνοντας καλύτερα πράγματα από πέρυσι. Θέλουμε ο κόσμος να συνεχίσει να σέβεται τον Ολυμπιακό, όπως έκανε και πέρυσι μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου».

Για τον ίδιο και το ότι παίζει εδώ και πάνω από ένα χρόνο συνεχόμενα χωρίς διακοπή…: «Νιώθω πολύ καλά, είμαι πανέτοιμος. Όσα παιχνίδια και να παίξω νιώθω καλά, αν δεν είμαι εντάξει θα το πω στον προπονητή, θα δώσω τα πάντα, νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου, έκανα καλές διακοπές το καλοκαίρι και θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό».

Ποια είναι η άποψή του για το πώς τελείωσε ο προημιτελικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες μεταξύ της Γαλλίας και της Αργεντινής: «Αυτό αποτελεί παρελθόν, ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία η συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα, εγώ όμως είμαι εδώ για να εκπροσωπήσω τον Ολυμπιακό, είμαι συγκεντρωμένος εδώ. Πρέπει να το σεβαστούμε αυτό. Ήταν κρίμα που δεν περάσαμε στην επομένη φάση αλλά αυτό που μετράει τώρα είναι ο Ολυμπιακός και το αύριο».



Europa League: Σαρωτική πρεμιέρα για Άγιαξ, ισοπαλίες σε Ρώμη και Φρανκφούρτη
Europa League: Σαρωτική πρεμιέρα για Άγιαξ, ισοπαλίες σε Ρώμη και Φρανκφούρτη
Europa League, Λιόν - Ολυμπιακός 2-0: Πιέστηκε, έχασε ευκαιρίες και πληγώθηκε από λάθη
Europa League, Λιόν - Ολυμπιακός 2-0: Πιέστηκε, έχασε ευκαιρίες και πληγώθηκε από λάθη
Βόλος: Νέος προπονητής ο Σάββας Πουρσαϊτίδης
Βόλος: Νέος προπονητής ο Σάββας Πουρσαϊτίδης
Κύπελλο Ελλάδας: Άντεξε και προκρίθηκε ο Πανσερραϊκός - Στα πέναλτι ο Πανιώνιος - Το πανόραμα
Κύπελλο Ελλάδας: Άντεξε και προκρίθηκε ο Πανσερραϊκός - Στα πέναλτι ο Πανιώνιος - Το πανόραμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved