Αστέρας Τρίπολης-Παρτιζάν 2-0 (video+photos)

Αστέρας Τρίπολης-Παρτιζάν 2-0 (video+photos)

Μαγική βραδιά πρόσφερε ο Αστέρας Τρίπολης στον κόσμο του, καθώς επικράτησε εύκολα 2-0 της Παρτιζάν και είναι πρώτος στον όμιλο!

Οι Αρκάδες ήταν εντυπωσιακοί στο πρώτο παιχνίδι στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για τους ομίλους και έστησαν πάρτι μαζί με 5000 φίλους του, σβήνοντας την Παρτιζάν. Στο 22’ ο Ουσέρο άνοιξε το σκορ, ενώ στο 52’ ο Πάρα έκανε το 2-0. Οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα των Σέρβων και έχασε πολλές ευκαιρίες να αυξήσει κατά πολύ τον δείκτη του σκορ. Αντίθετα η Παρτιζάν δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του αγώνα να διεκδικήσουν κάτι, μιας και δεν βρήκαν τρόπο να σταματήσουν τους αφηνιασμένους παίκτες του Αστέρα.

Με επιθετικό πλάνο

Με 4-3-3 και τον Γιάννη Γιαννιώτα στην ενδεκάδα παρατάχθηκε ο Αστέρας Τρίπολης στο παιχνίδι με την Παρτιζάν. Ο Στάικος Βεργέτης δεν έκανε αλλαγές στην άμυνα, με τους Κοσίτσκι κάτω από τα δοκάρια, Γκοϊάν, Σανκαρέ στα στόπερ και Λούι, Παντελιάδη στα άκρα. Μπροστά από τους αμυντικούς έπαιζε ο Ζησόπουλος με τους Ουσέρο και Ρόλε εσωτερικούς χαφ, ενώ οι Μάσα, Γιαννιώτας και Πάρα αποτέλεσαν την επιθετική τριπλέτα. Από την άλλη, ο Μάρκο Νίκολιτς παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, γεμίζοντας τον χώρο του κέντρου.

mesa2

Βρήκε ρυθμό και… γκολ με Ουσέρο

Στα πρώτα λεπτά ο Αστέρας μπήκε κάπως αγχωμένος και στο πρώτο πεντάλεπτο δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, αλλά άμεσα συνήλθε και ισορρόπησε το παιχνίδι. Στο 6’ μια εκτέλεση φάουλ του Ρόλε δεν ανησύχησε τον Λούκατς και στο 14’ μια κεφαλιά του Πάρα πέρασε άουτ, στις πρώτες καλές στιγμές του αγώνα. Στο 22’ ο Αστέρας κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ με τον Ουσέρο να νικά με δεύτερη προσπάθεια τον Λούκατς και να κάνει το 1-0. Στο 25’ ο Μάσα έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, καθώς βρήκε στην αντεπίθεση και πέρασε και τον Στάνκοβιτς, αλλά ο Λούκατς με τα πόδια απέκρουσε το πλασέ του.

Χώρο στην Παρτιζάν και αντεπιθέσεις

Ο Μάσα στη συνέχεια πέρασε στην κορυφή της επίθεσης και με την ταχύτητά του απασχολούσε συνεχώς το κέντρο της άμυνας της Παρτιζάν. Οι Σέρβοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Κοσίτσκι, καθώς όσες φορές βρέθηκαν έξω από την περιοχή, δεν περνούσαν από την άμυνα των γηπεδούχων. Ο Αστέρας έδωσε χώρο στην Παρτιζάν, όμως οι Σέρβοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση και είναι χαρακτηριστικό πως τέλειωσαν το ημίχρονο με μια μόλις τελική και μάλιστα εκτός εστίας.

mesa3

Εκρηκτικό ξεκίνημα και 2-0

Ο Ρόλε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους απείλησε τον Λούκατς και στο 48’ ο Γιαννιώτας δεν έπιασε καλά το σουτ και ο τερματοφύλακας της Παρτιζάν έδιωξε σε κόρνερ. Ο Πάρα στο επόμενο λεπτό έπιασε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα εκατοστά πάνω από την εστία των Σέρβων. Η πίεση του Αστέρα ήταν ασφυκτική και στο 52’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Λούκατς, πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Πάρα να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Επιθετικός αρκαδικός μονόλογος…

Οι Αρκάδες συνέχισαν να πιέζουν και να πολιορκούν την εστία του Λούκατς, με τον Βεργέτη να βάζει στο ματς τον Μπαράλες αντί του Πάρα. Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι για την Παρτιζάν σημειώθηκε στο 63’ με σουτ του Βουλίσεβιτς που έδιωξε σε κόρνερ ο Κοσίτσκι. Στο 69’ ο Μπαράλες σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δε μέτρησε. Ο Αστέρας ήταν όμως καλύτερος στο γήπεδο και ήταν αυτός που πίεζε για ένα τρίτο γκολ, ενώ οι Σέρβοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα. Στο 71’ σουτ του Λούι από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, πέρασε μόλις άουτ. Στο 74’ νέο σουτ του Λούι ανάγκασε τον Λούκατς σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Σέρβους να μην μπορούν να αντιδράσουν, ενώ οι παίκτες του Αστέρα διαχειρίστηκαν πολύ καλά το προβάδισμά του. Στο 90’ ο Νίνκοβιτς απείλησε με εκτέλεση φάουλ, αλλά μπλόκαρε ο Κοσίτσκι. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Βεργέτη να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νέα ευρωπαϊκή τους επιτυχία, ενώ όλο το «Θ. Κολοκοτρώνης» τους αποθέωνε.

Κορυφαίος του αγώνα

Ποιον να πρωτοδιαλέξεις… Οι Μάσα, Πάρα, Ρόλε, Γιαννιώτας έστησαν… χορό έξω από την περιοχή των Σέρβων και απειλούσαν κατά βούληση, με τον Ρόλε να δημιουργεί φάσεις και να μοιράζει ασίστ. Ιδιαίτερα κινητικός αμυντικά και επιθετικά ήταν ο Λούι, που έψαξε το γκολ.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Λούι, Ζησόπουλος, Ρόλε (89’ Μουνάφο), Ουσέρο, Μάσα, Γιαννιώτας (73’ Κιτόκο), Πάρα (59’ Μπαράλες)

Παρτιζάν (Μάρκο Νίκολιτς): Λούκατς, Τσίρκοβιτς, Στάνκοβιτς, Βολκόδ, Βουλίτσεβιτς, Σάσα Ίλιτς (78’ Κόγιτς), Μπράνκο Ίλιτς, Γκρμπιτς (64’ Νίνκοβιτς), Πάντιτς, Ζίβκοβιτς (46’ Φοφανά), Λάζοβιτς

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης, ΕΔΩ

Δείτε τα γκολ του αγώνα

Αστέρας Τρίπολης-Παρτιζάν 2-0 (video+photos)



Η Γη θα αποκτήσει δεύτερο φεγγάρι σε λίγες ημέρες - Θα «φωτίζει» για δύο μήνες
Η Γη θα αποκτήσει δεύτερο φεγγάρι σε λίγες ημέρες - Θα «φωτίζει» για δύο μήνες
Χάντμπολ: Παλικαρίσια πρόκριση για τη Δράμα στο European Cup
Χάντμπολ: Παλικαρίσια πρόκριση για τη Δράμα στο European Cup
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Πήρε το ντέρμπι η Μίλαν με γκολ στο 89’ – «Σίφουνας» η Μπαρτσελόνα!
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Πήρε το ντέρμπι η Μίλαν με γκολ στο 89’ – «Σίφουνας» η Μπαρτσελόνα!
Βαθμολογία Super League: Στραβοπάτημα για δύο, χαμόγελα για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό
Βαθμολογία Super League: Στραβοπάτημα για δύο, χαμόγελα για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved