Παναθηναϊκός: Οι πιθανοί αντίπαλοι στο Champions League (photos+videos)
Ο Παναθηναϊκός μαθαίνει το ποιον θα αντιμετωπίσει στα προκριματικά του Champions League και το Onsports σας δίνει… στο πιάτο τους πέντε υποψήφιους!
ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ
Σταθερή αξία
Οι Ουκρανοί εδώ και αρκετά χρόνια, αποτελούν μια σημαντική δύναμη του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Με σταθερή παρουσία στο Champions League και σημαντικές μεταγραφές Βραζιλιάνων (κυρίως) ποδοσφαιριστών. Δεν θυμίζει σε πολλά σύλλογο του πρώην Ανατολικού μπλοκ. Την περασμένη σεζόν έχασε και το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο απ’ την Ντιναμό Κιέβου, αλλά αυτό δεν πρέπει να μπερδεύει κανέναν. Ούτε και οι σημαντικοί ποδοσφαιριστές που πουλήθηκαν αυτό το καλοκαίρι (Ντάγκλας Κόστα, Λουίζ Αντριάνο και Φερνάντο κυρίως). Μια ομάδα με δυναμική η οποία καλό θα ήταν να μείνει μακριά απ’ τον Παναθηναϊκό σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ:
Ήρθαν: Εντουάρντο (Φλαμένγκο), Μακσίμ Μαλίσεφ (Σαχτάρ 3), Άλαν Πατρικ (Φλαμένγκο), Ντενίς Κοζάνοφ (Καρπάτι), Ντμίτρο Γκρετσίνσκι (Τσερνομόρετς), Ρούσταμ Κχουτζάμοφ (Ζόρια Λούγκανσκ),Φακούντο Περέιρα (Νιούκαστλ), Βασίλ Κομπίν (Σόλιγκορσκ),
Έφυγαν: Ντάγκλας Κόστα (Μπάγερν Μονάχου), Λουίζ Αντριάνο (Μίλαν), Φερνάντο (Σαμπντόρια), Ολεκσάντρ Καραφάεφ (Ζόρια Λούγκανσκ), Ιλσίνιο.
ΑΓΙΑΞ
Χωρίς την παλιά του λάμψη
Όταν μιλάμε για Άγιαξ, αυτόματα οι πάντες καταλαβαίνουν πως πρόκειται για έναν απ’ τους σημαντικότερους και ιστορικότερους συλλόγους της Ευρώπης. Ο «Αίαντας», βέβαια, έχει χάσει την παλιά του λάμψη και προσπαθεί να την επανακτήσει. Με τον γνώριμο τρόπο του, βασιζόμενος σε νέα παιδιά κυρίως προερχόμενα απ’ τις ακαδημίες του. Στηρίζεται στο σύνολο, με την ομάδα να είναι πάνω απ’ όλους. Το πλάνο βγάζουμε παίκτες, τους πουλάμε και κερδίζουμε πολλά χρήματα δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί. Φυσικά, δεν του λείπει το ταλέντο και η δυναμική, ενώ σε επίπεδο… βάρους φανέλας δεν συγκρίνεται με καμία απ’ τις πέντε πιθανές αντιπάλους του Παναθηναϊκού. Την περασμένη σεζόν τερμάτισε δεύτερος χάνοντας εύκολα το Πρωτάθλημα απ’ την Αϊτχόφεν.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ:
Ήρθαν: Νεμάνια Γκούντελ (Άλκμααρ), Αρκάντιουζ Μίλικ (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Μίτσελ Ντικς (Βίλεμ), Τζον Χάιτινχα (Χέρτα), Μίκι φαν ντερ Χαρτ (Γκο Εχέντ Ιγκλς), Λερίν Ντουάρτε (Χέρενφεεν.
Έφυγαν: Κόλμπει Σιγκθόρσον (Ναντ), Νίκλας Μοϊσάντετ (Σαμπντόρια), Ριχάιρο Ζίφκοβιτς (Βίλεμ) Πέτερ Λέουβεντουρχ (Ντόρντεχτ), Λέσλι ντε Σα (Βίλεμ), Ρούμπεν Λίτζεον (Βίλεμ), Νίκι Ζίμλινγκ (Μάιντς).
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
Δεν… σκορπάει και τρόμο
Μία απ’ τις σημαντικότερες ομάδες της Ρωσίας, αλλά τα τελευταία χρόνια δείχνει να μένει στην «σκιά» της Ζενίτ. Ποιοτικοί παίκτες, αλλά… κρύα έδρα και σαφώς δεν αποτελεί φόβητρο. Χειρότερη απ’ την Λοκομοτίβ Μόσχας που αντιμετώπισε ο Παναθηναϊκός στον όμιλο του Europa League την περασμένη σεζόν. Όμως, δεν παύει να είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Αν έρθει στον δρόμο του «τριφυλλιού» δεν θα είναι ούτε η καλύτερη, αλλά ούτε η χειρότερη κλήρωση για τους «πράσινους». Μεταγραφικά δεν έχει κινηθεί ιδιαίτερα και σαφώς είναι ένας σύλλογος που μπορεί να «χτυπήσει» ο Παναθηναϊκός.
Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στους ομίλους του Champions League. Καλή ομάδα αλλά σε τίποτα δεν θυμίζει την ομαδάρα με τον Βάγκνερ Λαβ.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ:
Ήρθαν: Βιτίνιο (Ιντερνασιονάλ), Βίκτορ Βασίν (Μορντόβια)
Έφυγαν: Κονσταντίν Μπαζέλουκ (Κούμπαν Κράσνονταρ), Σεκού Ολίσε.
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ
Η καλύτερη επιλογή
Ένας σύλλογος που δεν ξυπνά καλές μνήμες στον Παναθηναϊκό, αλλά σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης φαντάζει η καλύτερη λύση (συγκριτικά με τις υπόλοιπες πιθανές αντιπάλους). Έχασε το Πρωτάθλημα στα πλέι οφ του Βελγίου απ’ την Γάνδη, παρότι στην κανονική διάρκεια είχε ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Κατάφερε, όμως, να κερδίσει το Κύπελλο επικρατώντας της Άντερλεχτ. Διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά βασίζεται κυρίως στην ομαδικότητα και στα φυσικά προσόντα των παικτών της. Είναι χαρακτηριστικό πως ο καλύτερος παίκτης της είναι ο Μεσελέ που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Ο Παναθηναϊκός την έχει αντιμετωπίσει 6 φορές, μετρώντας 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ:
Ήρθαν: Χανς Φάνακεν (Λόκερεν), Αμπντουλαγιέ Ντιαμπί (Λιλ), Ντιόν Κολς (Λέουβεν), Μπερνιέ Ιμπίνι Ισέι (Σιπγκ), Σεμπάστιεν Μπρουζεσε (Ζούλτε Βάρεγκεμ), Βαλντεμάρ Σομπότα (Ζενκτ Πάουλι), Μουσαγκα Μπακένγκα (Μόλντε), Έλτον Μοντέιρο (Κοΐμπρα), Βαλερίς Σαμπάλα (Γιάμπλονετς), Νικολάς Καστίγιο (Μάιντζ).
Έφυγαν: Μπίργκερ Φερστράτε (Κορτράικ), Σωκράτης Διούδης (Πανιώνιος), Σβεν Ντοστ (Βέτερεν), Ζίνο Γκάνο (Μπέβερεν), Βλάνταν Κούγιοβιτς, Φρανσίσκο Σίλβα (Οσασούνα).
ΜΟΝΑΚΟ
Μακριά κι αγαπημένοι
Απ’ τη στιγμή που την αγόρασε ο Ριμπολόβλεβ, έχει αρχίσει να ανεβαίνει και πάλι. Την περασμένη σεζόν τερμάτισε 3η (πίσω από Παρί και Λιόν) ενώ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Champions League όπου αποκλείστηκε δύσκολα απ’ την Γιουβέντους. Διαθέτει ποιοτικότατους παίκτες, αλλά βασίζεται κυρίως στην ομαδικότητα και στην τακτική της συνέπεια. Μία απ’ τις κορυφαίες ομάδες της Γαλλίας και σαφώς αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να μην θέλει κανείς να βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού. Μεταγραφικά δεν έχει κάνει την διαφορά, αλλά σαφώς διαθέτει ένα ικανότατο ρόστερ και θα είναι έκπληξη αν δεν την δούμε και πάλι στους ομίλους του Champions League.
ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ:
Ήρθαν: Ιβάν Καβαλέιρο (Μπενφίκα), Άνταμά Τραορέ (Λιλ), Κουίντο Καρίγκιο (Εστουντιάντες), Κορεντίν Γιαν (Τρουά), Τόμας Λεμέρ (Καέν), Φαρές Μπαλουλί (Λιόν), Στεφαν Ελ Σαραουί (Μίλαν), Έλτερ Κόστα (Μπενφίκα), Ζιλ Ντιας (Μπράγκα), Μάριο Πάσαλιτς (Τσέλσι), Φαμπίνιο (Ρίο Άβε)
Έφυγαν: Ζοφρουά Κοντογκμπιά (Ίντερ), Καράσκο (Ατλέτικο Μαδρίτης), Λούκας Οκάμπος (Μαρσέιγ), Νικόλας Ισιμάτ-Μιρίν (Αϊντχόφεν), Μαρ Αουρέλε Καϊλάρντ (Κλερμόντ), Μπόρχα Λόπεζ (Αρούκα), Κορεντίν Ζαν (Τρουά), Μουνίρ Ομπαντί (Λιλ), Αμπουμπακάρ Καμαρά (Κορτάικ), Φαλκάο (Τσέλσι), Βαλέρε Ζερμέν (Νις), Αμντού Ντιαλό (Ζούλτε Βάρεγκεμ), Ντελβίν Ν'Ντιγκά (Λοκομοτίβ Μόσχας), Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, Καρβάλιο (Φλουμινένσε), Αλαίν Τραορέ (Λοριέντ), Μάρτεν Στεκέλενμπουργκ (Φούλαμ), Φαμπίνιο (Ρίο Άβε).