Champions League: Κούιπερς, ο «άρχοντας» του τελικού!
Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο Ολλανδός διαιτητής θα διευθύνει τελικό διοργάνωσης της UEFA, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου
Ο 41χρονος Μπιόρν Κούιπερς θα είναι ο «άρχοντας» του μεγάλου τελικού του φετινού Champions League στη Λισσαβόνα, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ατλέτικο Μαδρίτης! Ο Κάιπερς θα γίνει ο τέταρτος Ολλανδός ρέφερι που σφυρίζει σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών/ Champions League, μετά τους Λέο Χορν (1957, 1962), Τσαρλς Κόρβερ (1978) και Ντικ Γιόλ (2001).
Πέρσι ο Κούιπερς διεύθυνε τον τελικό του Europa League ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Μπενφίκα, ενώ το 2013 ήταν «άρχοντας» του τελικού του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών ανάμεσα σε Ισπανία και Βραζιλία. Έγινε διεθνής το 2006 και έχει σφυρίξει 68 φορές σε διοργανώσεις της UEFA, μεταξύ αυτών και στην ήττα του Ολυμπιακού από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», στον επαναληπτικό μεταξύ τους αγώνα για τους «16» του φετινού Champions League.
Βοηθοί του Κάιπερς θα είναι οι συμπατριώτες του, Σάντερ φαν Ρίκελ και Έρβιν Ζάινστρα, επιπρόσθετοι βοηθοί θα είναι οι Πολ φαν Μπούκελ και Ρίτσαρντ Λίσεφλ, ενώ ο Τσουνέιτ Τσακίρ θα είναι τέταρτος διαιτητής.