Γιατί στην Θεσσαλονίκη χρεώνουν το παγάκι 1 ευρώ;
Μήπως έχει ξεφύγει η κατάσταση με την αισχροκέρδεια λίγο;
Η απάντηση είναι: Γιατί μπορούν. Όμως φυσικά η απάντηση αυτή δεν ικανοποιεί κανέναν, σε μία εποχή που ο καθένας εκμεταλλεύεται τον άλλο για να κερδίσει κάτι παραπάνω. Εντάξει σίγουρα όλα έχουν πάει στο θεό και οι μόνοι που κερδίζουν απ’ όλο αυτό είναι οι εφοπλιστές και οι πετρελαιάδες. Η δικαιολογία του εστιάτορα στην Καλαμαριά που χρέωσε τον πάγο 1 ευρώ ήταν πως το συγκεκριμένο παγάκι είναι ένα «ειδικό» παγάκι που δεν λιώνει εύκολα. Απ’ ότι φαίνεται οι επιστημονικές εξελίξεις όσο αφορά την ψύξη του φαγητού έχουν προχωρήσει πολύ μπροστά στην Θεσσαλονίκη.
Και πάλι όμως η απάντηση δεν μας πείθει ακριβώς, την ίδια στιγμή όμως που από την τσέπη μας φεύγουν τα ευρώ έτσι για πλάκα. Με δικαιολογία την άνοδο των τιμών, οι μαγαζάτορες εκμεταλλεύονται τον κόσμο, κάτι που δεν είναι νέο, γινόταν από πάντα. Γιατί όμως πρέπει να επαναλαμβάνεται αυτή η άθλια πρακτική κέρδους εσαεί;
Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr