Βιταμίνη Κ: Ποιες παθήσεις προλαμβάνει η επαρκής πρόσληψη (εικόνες)

Βιταμίνη Κ: Ποιες παθήσεις προλαμβάνει η επαρκής πρόσληψη (εικόνες)

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης Κ από τις τροφές.

Η βιταμίνη Κ διακρίνεται σε Κ1, η οποία βρίσκεται στα πράσινα λαχανικά και Κ2, η οποία παράγεται από βακτήρια.

Η Κ1 περνάει κατευθείαν από το συκώτι και βοηθά στη φυσιολογική πήξη του αίματος. Προστατεύει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία από την ασβεστοποίηση και τα οστά να διατηρήσουν ασβέστιο. Η Κ2 βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στο έντερο αλλά δεν απορροφάται. Υπάρχει στα φαγητά που έχουν υποστεί ζύμωση, ειδικά σε τυριά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αντλούν αρκετή βιταμίνη Κ από τη διατροφή τους για την επαρκή πήξη του αίματος αλλά όχι αρκετή για να προστατευθούν από τα ακόλουθα προβλήματα υγείας:

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr



Champions League: Κυριάρχη η Λίβερπουλ, σε κίνδυνο η Ρεάλ - Την ανατροπή της χρονιάς η PSV | Τα γκολ
Champions League: Κυριάρχη η Λίβερπουλ, σε κίνδυνο η Ρεάλ - Την ανατροπή της χρονιάς η PSV | Τα γκολ
Champions League: Το αυτογκόλ της χρονιάς στο Σέλτικ - Μπριζ (vid)
Champions League: Το αυτογκόλ της χρονιάς στο Σέλτικ - Μπριζ (vid)
Παναθηναϊκός: Με Ιωαννίδη, αλλά χωρίς Γεντβάι και Σπόραρ κόντρα στην Ελσίνκι
Παναθηναϊκός: Με Ιωαννίδη, αλλά χωρίς Γεντβάι και Σπόραρ κόντρα στην Ελσίνκι
Ολυμπιακός: Αυτοί "σφυρίζουν" στο Βελιγράδι
Ολυμπιακός: Αυτοί "σφυρίζουν" στο Βελιγράδι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved