Ποιος Μέσι και ποιος Ρονάλντο; Ένας είναι ο GOAT: ο Λευτέρης Πετρούνιας!
Τι έκανες πάλι ρε αγόρι μου; 6 φορές Πρωταθλητής Ευρώπης, 3 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και μία φορά Χρυσός Ολυμπιονίκης! 10 χρυσά μετάλλια στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη. Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι ο ορισμός του GOAT.
Ποιος Μέσι και ποιος Ρονάλντο όταν υπάρχει ο Λευτέρης Πετρούνιας; Εκτός από την ψυχή του θα αφήσει το στίγμα του τόσο στην Ενόργανη Γυμναστική όσο και στον Παγκόσμιο αθλητισμό.
Εντάξει θα μου πείτε οι κρίκοι δεν είναι τόσο δημοφιλές άθλημα όσο το ποδόσφαιρο. Φυσικά και δεν είναι.
Όμως αυτά τα… μικρά σπορ είναι που δίνουν τις μεγαλύτερες συγκινήσεις κυρίως στην μικρή μας χώρα. Βλέπε και το ΕΠΟΣ της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη που έκανε ιστορικό νταμπλ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου στα σκληροτράχηλα 35χλμ και 20χλμ βάδην, αλλά και της Κατερίνας Στεφανίδη, που ανέβηκε 4η σερί φορά στο βάθρο με συγκομιδή 2 χρυσά και 2 ασημένια, σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, και φυσικά του Μίλτο Τεντόγλου που ισοφάρισε το ρεκόρ της Στεφανίδη με back to back χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό, αλλά και της Ελίνας Τζένγκο που μόλις χθες έγινε η μικρότερη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό, συνεχίζοντας την μαγική παράδοση των Άννα Βερούλη, Σοφία Σακοράφα και Μιρέλα Μανιάνι στον ακοντισμό.
Επιστρέφοντας όμως στον «άρχοντα των κρίκων» μετά από δύο χειρουργεία τα τελευταία τρία χρόνια, όχι μόνο αγωνίστηκε αλλά ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Olympiahalle της Βαυαρικής πρωτεύουσας. Και σαν να μην έφτανε αυτό με την κατάκτηση του 6ου χρυσού μεταλλίου, ισοφάρισε το αδιανόητο ρεκόρ του Ούγγρου σπεσιαλίστα του πλάγιου ίππου Κρίστιαν Μπέρκι, ο οποίος κατείχε μόνος του το απόλυτο ρεκόρ με έξι τίτλους στο ίδιο όργανο (2005, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012) και πλέον έχει «συγκάτοικο» τον Έλληνα «Μύθο».
Η «δυναστεία» του Λευτέρη Πετρούνια, που φέτος είχε την καλύτερη εξέδρα τη σύζυγό του, Βασιλική Μιλλούση με τις δυο τους κόρες, ξεκίνησε από το 2011 στο Βερολίνο όπου πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ ακολούθησαν τα 6 χρυσά στο Μονπελιέ το 2015, τη Βέρνη το 2016, το Κλουζ το 2017, την Γλασκώβη το 2018, την Βασιλεία το 2021 και τώρα στο 2022 το Μόναχο.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο σπεσιαλίστας των κρίκων μετράει μόνο χρυσά (!), και μάλιστα τρία με πρώτο το 2015 στη Γλασκώβη, το 2017 στο Μόντρεαλ και το 2018 στη Ντόχα. Ενώ στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη και όνειρο για τον κάθε αθλητή, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο το 2016 στο Ρίο και ένα χάλκινο το 2020 στο Τόκιο!
10 χρυσά μετάλλια και 2 χάλκινα στις κορυφαίες διοργανώσεις είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ρεκόρ, ειδικά για Έλληνα αθλητή. Αν συμπεριληφθούν σε αυτά το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013 και το χρυσό στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2017 στο Μπακού και αναρίθμητες πρωτιές σε μικρότερες διοργανώσεις μιλάμε για τον κορυφαίο αθλητή της ενόργανης γυμναστικής αλλά και για έναν από τους κορυφαίους όλων των εποχών σε όλα τα αθλήματα!
Η Ελλάδα γεννά ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ σε κάθε άθλημα. Η Ελλάδα παρά τις ανύπαρκτες υποδομές, τις μηδαμινές επιχορηγήσεις στον «ερασιτεχνικό» -αν και δεν έχει τίποτα ερασιτεχνικό η ζωή ενός πρωταθλητή- αθλητισμό, συνεχίζει να γεννά Πρωταθλητές.
ΥΓ. Υπενθυμίζουμε πως μέσα σε δέκα ημέρες η Ελλάδα έχει κατακτήσει πέντε μετάλλια στο στίβο, τέσσερα στην κωπηλασία, τρία στην κολύμβηση και από ένα σε καλλιτεχνική κολύμβηση και ενόργανη γυμναστική, δηλαδή 14 μετάλλια στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που διεξάγονται στη Ρώμη και στο Μόναχο!
Μη με ξυπνάτε όνειρο ζω!
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.