Πόσο να το παλέψει δηλαδή με 6-7 παίκτες;
Η σφαλιάρα που προσγειώνει τον Παναθηναϊκό στην οδυνηρή πραγματικότητα.
Ήταν στραβό το ρόστερ, το «έφαγε» και η ατυχία... Παραφράζοντας το γνωμικό του θυμόσοφου λαού μας, έχουμε μια καλή εικόνα του τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό μέσα στο 2022. Και ειδικά στο τελευταίο δίμηνο.
Τα δομικά προβλήματα που έχει από την αρχή της σεζόν η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη τα γνωρίζουμε εδώ και καιρό. Δεν περιμένουμε να κάνει ξαφνικά θαύματα. Ήδη έχουν χαθεί 2 από τους 3 στοχους (Ευρώπη και Κύπελλο, μετά την κατάκτηση του Σούπερ Καπ στο ξεκίνημα της σεζόν) και τα δεδομένα ενόψει της μάχης που θα κρίνει το πλεονέκτημα έδρας στο Πρωτάθλημα (11/4 με Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ) δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Η κακοδαιμονία χτυπάει ανελέητα τον Παναθηναϊκό τους τελευταίους δύο μήνες. Το ξεκίνημα του 2022 για όσους έχουν καλή μνήμη ήταν κάπως ενθαρρυντικό. Μετά το πρώτο κακό μισό της σεζόν, οι «πράσινοι» είχαν αρχίσει να αποδίδουν καλύτερο μπάσκετ (αρχής γενομένης από το ματς με την Εφές στην Πόλη) και να δίνουν ελπίδες ενόψει Κυπέλλου και της μάχης με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα, αλλά και για ένα πιο αξιοπρεπές τελείωμα στην Ευρωλίγκα.
Προς το τέλος του Ιανουαρίου, όμως, τα προβλήματα που ήδη εμφανίζοντας συχνά-πυκνά, άρχισαν να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Τραυματισμοί, ιώσεις, κορονοϊός δεν άφηναν σε ησυχία τον Δημήτρη Πρίφτη. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι τα ματς του τελευταίου διμήνου στα οποία ο Παναθηναϊκός είχε διαθέσιμους πάνω από 10 παίκτες, δεν μπορείς να τα μετρήσεις στα δάχτυλα του ενός χεριού. Ακόμα πιο σημαντικό είναι πως είχε το ίδιο πρόβλημα και στις προπονήσεις.
Με αυτή την κατάσταση δεν μπορείς να «δέσεις» την ομάδα, ούτε να βρεις τον κατάλληλο αγωνιστικό ρυθμό.
Και για έρθουμε στο τώρα, κόντρα στη Μακάμπι γίναμε μάρτυρες αυτής της απίστευτης κακοδαιμονίας. Πάνω που ο Έλληνας κόουτς είδε τον Ιωάννη Παπαπέτρου να επιστρέφει στη δράση και να ελπίζει πως στην τελική ευθεία της σεζόν η τύχη θα του χαμογελάσει επιτέλους, ήρθε μια ακόμα «σφαλιάρα» να τον προσγειώσει στην πραγματικότητα.
Λίγο πριν από το τζάμπολ η ίωση χτύπησε και τον Οκάρο Ουάιτ. Ήδη έλειπαν οι Μποχωρίδης, Γιόβιτς, Χουγκάζ (δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής) και Αβδάλας, οπότε ο Πρίφτης είχε αναγκαστικά 5 παίκτες στο παρκέ και μόλις 4 ακόμα στον πάγκο.
Με τον Μαντζούκα να παίζει μόλις 4 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο (αποβλήθηκε με 5 φάουλ), τον Έβανς να μένει στα 6 λεπτά του πρώτου μέρους (δεν μπήκε στην επανάληψη) και τον Καββαδά να βρίσκεται στο παρκέ για 4:38 στο δεύτερο 20λεπτο, καταλαβαίνει κανείς πως ο Πρίφτης στηρίχθηκε σε 6-7 παίκτες στο διάστημα που κρίθηκε το ματς (με μεγάλα τρίποντα του Ντέρικ Ουίλιαμς όταν οι πράσινοι πλησίασαν 2 φορές στο -5 και στο -6).
Έτσι όχι μόνο δεν βγαίνει ένα ματς, αλλά ούτε το υπόλοιπο της σεζόν έτσι όπως θα το ήθελε ο οργανισμός του Παναθηναϊκού και ο κόσμος του. Δηλαδή με το Πρωτάθλημα.
Η επιστροφή του Παπαπέτρου (17 πόντους με την Μακάμπι) και οι λύσεις που δίνει σε άμυνα και επίθεση, σε συνδυασμό με τα βήματα προόδου που κάνει ο Μαντζούκας (11 πόντους με 4/4 σουτ και 3 ασίστ) αντί του άφαντου Έβανς, αλλά και την αφύπνιση του Σαντ Ρος (ειδικά αμυντικά) θα μπορούσαν να είναι ενθαρρυντικά στοιχεία για τη συνέχεια.
Αλλά για να έχουν νόημα όλα αυτά θα πρέπει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ να εμφανιστεί επιτέλους πλήρης και χωρίς άλλα προβλήματα ο Παναθηναϊκός.
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.