Στον νέο Παναθηναϊκό χρόνο θα δώσουν μόνο οι νίκες

Στον νέο Παναθηναϊκό χρόνο θα δώσουν μόνο οι νίκες

Πίστωση χρόνου δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Ειδικά στις μεγάλες ομάδες. Ο… νέος Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια για δικαιολογίες κι αστοχίες στις μεταγραφές.

Ο Παναθηναϊκός έχει νέο τεχνικό στον πάγκο του και σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα θα έχει τουλάχιστον 5-6 φρέσκα πρόσωπα.

Αυτό συνεπάγεται πίστωση χρόνου. Δεν μπορείς να έχεις τρομερές απαιτήσεις από παίκτες που δεν είναι χρόνια μαζί και λόγω της πανδημίας ορισμένοι να έχουν ν’ αγωνιστούν σ’ επίσημο ματς για μήνες. Στο «τριφύλλι» που θα δούμε, από τα πρώτα ματς μπορεί να υπάρχουν στην ενδεκάδα ακόμα κι επτά νέοι ποδοσφαιριστές. Στην επίθεση είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Καρλίτος. Ειδικά αν πουληθεί ο Μακέντα.

Στο ένα φτερό να είναι ο Αϊτόρ και στο άλλο ίσως ο Ξαβιέ. Αν πουληθεί ο Χατζηγιοβάνης σίγουρα θα υπάρχει νέος παίκτης. Στα χαφ ο Βιγιαφάνιες κι ενδεχομένως και ο χαφ που θα αποκτηθεί. Ακόμα κι ο Αγιούμπ να είναι ο άλλος, «νέο» πρόσωπο θα λογίζεται, αφού τη σεζόν που πέρασε έπαιξε ελάχιστα λόγω της φλεβικής θρόμβωσης και των… ενοχλήσεων που ένιωσε στα play offs από ένα σημείο κι έπειτα.

Θα υπάρχει νέο δεξί μπακ και λογικά και αριστερό, διότι ο Χατζηθεοδωρίδης δεν θα είναι έτοιμος και δεν είναι ξεκάθαρο τι θα πράξει ο Παναθηναϊκός με τον Ζαγαρίτη. Στην άμυνα εξαιτίας του προβλήματος του Πούγγουρα, έπειτα από την επέμβαση, μπορεί δίπλα στον Σένκεφελντ να είναι ο Κολοβέτσιος, ενδέχεται, όμως, να δούμε τον Βέλεθ. Στο τέρμα δύσκολα δεν θα είναι ο Διούδης. Εκτός κι αν έρθει πρόταση και παραχωρηθεί.   

Είναι προφανές εδώ και καιρό ότι θα δούμε έναν άλλον Παναθηναϊκό. Και στο ποδόσφαιρο αυτό προϋποθέτει χρόνο κα υπομονή. Σε πόσες μεγάλες ομάδες, ωστόσο, δίνεται χρόνος; Ο Ντάνι Πογιάτος στην επίσημη παρουσίασή του έπιασε το νόημα. «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος», είπε. Ειδικά στους μεγάλους συλλόγους θα προσθέσουμε εμείς. Οι αντοχές των φίλων του Παναθηναϊκού έχουν στερέψει. Πόσο υπομονή να τους ζητήσει κανείς; Το θέμα, λοιπόν, είναι ο 42χρονος Ισπανός τεχνικός να το είπε, γιατί πραγματικά ξέρει ότι δεν υπάρχει χρόνος.

Αυτόν τον δίνουν μόνο οι νίκες και το θελκτικό ποδόσφαιρο. Αν ο Πογιάτος το είπε για να ωραιοποιήσει την κατάσταση και κυρίως για να δείξει αποφασιστικότητα, πάλι δεν είναι κακό. Στην περίπτωση, όμως, που έρθει μία στραβή νωρίς, θα είναι λάθος να ξεκινήσουν οι δικαιολογίες, περί νέας ομάδας που θα θέλει χρόνο… Όπως θα είναι και λάθος να ξεκινήσουν όλοι το ανάθεμα. Ο Παναθηναϊκός που θα δούμε είναι στο χέρι του καθενός να κρίνει πόση πίστωση χρόνου θα δώσει μ’ αυτό που θα βλέπει στον αγωνιστικό χώρο. Με νίκες, ακόμα κι αν η απόδοση είναι μέτρια, όλα θα είναι μέλι γάλα. Και κάθε φορά που θα προσθέτει η ομάδα τρεις βαθμούς στο σακούλι, μαζί με την αυτοπεποίθηση των παικτών και τη καλή ψυχολογία στον οργανισμό, θα αυξάνονται οι αντοχές του κόσμου.

 Με γκέλες ή ήττες στο ξεκίνημα, όπως τη σεζόν που πέρασε, θα δοκιμαστεί ξανά ο οργανισμός. Ειδικά αν και οι εμφανίσεις δεν είναι καλές. Και είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να βγει από την κρίση. Μην ξεχνάμε ότι δυστυχώς δεν υπάρχει Ευρώπη. Οπότε τα όποια λάθη στο πρωτάθλημα και οι κραδασμοί δεν μπορούν ν’ απορροφηθούν εύκολα και να ξεχνιέται ο κόσμος με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Περιθώρια για δικαιολογίες, λοιπόν, δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν και για αστοχίες στις μεταγραφές. Τη σεζόν που θα έρθει ο Παναθηναϊκός θα έχει αρκετά νέα πρόσωπα, πρώτον γιατί έγιναν λάθη σε επιλογές τις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους και δεύτερον γιατί δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να κρατήσει ορισμένους παίκτες, οι οποίοι ήταν βασικά στελέχη τη τελευταία τριετία. Το «τριφύλλι» την ερχόμενη σεζόν οφείλει να βάλει τις βάσεις για μία ομάδα που σ’ έναν χρόνο από τώρα, ο προπονητής και οι παράγοντές του δεν θα διστάζουν να πουν ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα. Αν και το επόμενο καλοκαίρι ψάχνει 5-6-7 μεταγραφές κάτι δεν θα έχει πάει καλά. Και δυστυχώς όχι μόνο αγωνιστικά. Και οικονομικά, διότι όσοι έρχονται θα έχουν αποδοχές μεγαλύτερες σε σχέση με όσα πρόσφερε η ΠΑΕ το καλοκαίρι του 2018 κι αυτό του 2019.  


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αγγλία: Βοηθός του Τούχελ ο Ασλεϊ Κόουλ
Αγγλία: Βοηθός του Τούχελ ο Ασλεϊ Κόουλ
Champions League: Επιστρέφει με συναρπαστικά ματς – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του διημέρου
Champions League: Επιστρέφει με συναρπαστικά ματς – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του διημέρου
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Οι βασικοί έπαιξαν καλή άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Οι βασικοί έπαιξαν καλή άμυνα»
Παναχαϊκή: Στιγμές αγωνίας για 4 παίκτες - Ληστές με μαχαίρια πήγαν να διαρρήξουν τα σπίτια τους
Παναχαϊκή: Στιγμές αγωνίας για 4 παίκτες - Ληστές με μαχαίρια πήγαν να διαρρήξουν τα σπίτια τους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved