Εποχή Ρόκα, ο Πογιάτος θα κριθεί στο γήπεδο!

Εποχή Ρόκα, ο Πογιάτος θα κριθεί στο γήπεδο!

O Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την εποχή Ρόκα, που ζει πλέον ο Παναθηναϊκός με τον Ισπανό τεχνικό διευθυντή να κάνει το απόλυτο κουμάντο , αλλά και για την πρώτη παρουσία του Πογιάτος, που πρέπει να κριθεί στο γήπεδο.

Άλλαξε σελίδα ο Παναθηναϊκός κι επίσημα σήμερα. Πέρασε από την εποχή Δώνη, στην εποχή Ρόκα. Ο Πογιάτος , ο νέο τεχνικός παρουσιάστηκε σήμερα, αλλά όσοι παρακολούθησαν τη συνέντευξη παρατήρησαν, ότι ο Τσάβι Ρόκα είναι αυτός, που θα έχει πλέον το απόλυτο κουμάντο. Αυτός θα κάνει τις μεταγραφές, αυτός θα χαράζει τον αγωνιστικό σχεδιασμό και αυτός θα έχει λόγο για ΟΛΑ όσα συμβαίνουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ο Τσάβι Ρόκα είναι αυτός, που έχει και θα έχει την καθημερινή επαφή με τον Γιάννη Αλαφούζο, για θέματα της ομάδας. Αρα είναι λάθος να λέμε ότι μπαίνουμε στην εποχή Πογιάτος. Εποχή Ρόκα είναι, αφού έφερε τον προπονητή, που ήθελε και από εδώ και πέρα θα κριθεί για όλες τις επιλογές του, φυσικά και για τις μεταγραφές του. Και είναι πλέον φανερό, ότι ο Ρόκα που θέλει να κάνει κουμάντο σε όλα δεν μπορούσε να συνυπάρξει με προπονητή –προσωπικότητα, όπως ο Δώνης και έτσι φθάσαμε στο διαζύγιο.

Αυτό, που παρατήρησα στη συνέντευξη Τύπου είναι, ότι ο Πογιάτος όχι μία, αλλά τρεις φορές δίστασε να πει το παραμικρό για τις μεταγραφές, παρέπεμψε στον Ρόκα δίπλα του και μία φορά ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού προέτρεψε τον προπονητή να μιλήσει και αυτός σε μία ερώτηση , για αποχώρηση παικτών.

Βλέποντας και ακούγοντας τον Ρόκα και τον Πογιάτος καταλαβαίνεις εύκολα, ότι ο πρώτος θα κάνει το απόλυτο κουμάντο και ο προπονητής θα έχει για όλα τα θέματα της ομάδας άμεση συνεργασία με τον Ρόκα .Με λίγα λόγια ο Πογιάτος , που θα δουλέψει για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής σε ομάδα χρωστάει πολλά στον Ρόκα, που τον επέλεξε και αυτό τα λέει όλα.

Όσον αφορά από αυτά, που είπε ο Πογιάτος είναι καλό , που δεν ζήτησε χρόνο , διότι στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει χρόνος, αν και για ξένο προπονητή , που δουλεύει πρώτη φορά στην Ελλάδα και για πρώτη φορά ως πρώτος προπονητής, θα έπρεπε να υπάρχει πίστωση χρόνου. Το Παναθηναϊκός, που είπε δείχνει, ότι όσα χρόνια και αν περάσουν η ιστορία δεν ξεγράφει και το όνομα του Παναθηναϊκού είναι γνωστό στο εξωτερικό από τις μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες και επιτυχίες.

Αυτό, που η αλήθεια είναι, ότι δεν κατάλαβα, από τα λεγόμενα του Πογιάτος είναι ότι θέλει να φτιάξει μία ομάδα , που να έχει την κατοχή , να είναι κυρίαρχη στο παιχνίδι. Μία ματιά αν ρίξει κανείς στον Παναθηναϊκό της σεζόν που έληξε  θα διαπιστώσει, ότι με εξαίρεση τα play off, έπαιζε ποδόσφαιρο κατοχής, ποδόσφαιρο κυριαρχίας και σε όλα τα παιχνίδια είχε την κατοχή της μπάλας.

Το πρόβλημα είναι αυτή η κατοχή να μεταφραστεί στο γήπεδο σε ευκαιρίες και σε γκολ. Και αυτό δεν πρόκειται να γίνει αν δεν έρθουν καλύτεροι παίκτες στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.

Όσον αφορά τον προπονητή Πογιάτος , μου φάνηκε, ότι βλέπει τον Παναθηναϊκό σαν την μεγάλη ευκαιρία να κάνει το παραπάνω βήμα στην καριέρα του. Αυτό είναι καλό, για τον ίδιο, αφού έχει πολλή όρεξη , για να δουλέψει, αλλά η απειρία του σίγουρα αποτελεί μεγάλο ρίσκο για την επιλογή του από τον Ρόκα. Σε κάθε περίπτωση και επειδή αυτό είναι το σωστό πριν δούμε κάποιον να δουλεύει και τα αποτελέσματα της δουλειάς του να τα δούμε στο γήπεδο δεν πρέπει να τον κρίνουμε. Ναι είναι ρίσκο η επιλογή Πογιάτος , αλλά θα κριθεί στο γήπεδο και από τα αποτελέσματα.

*Τόσες βόμβες έριξε ο Γιώργος Δώνης για τα όσα συνέβησαν στην διετία στην συνέντευξη του στο Onsports.gr και από τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση. Αυτό λέει πολλά…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Champions League, Μπάγερν Μονάχου: Ο Κέιν μίλησε για τη «κόντρα» με Λεβαντόφσκι
Champions League, Μπάγερν Μονάχου: Ο Κέιν μίλησε για τη «κόντρα» με Λεβαντόφσκι
Αγγλία: Βοηθός του Τούχελ ο Ασλεϊ Κόουλ
Αγγλία: Βοηθός του Τούχελ ο Ασλεϊ Κόουλ
Champions League: Επιστρέφει με συναρπαστικά ματς – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του διημέρου
Champions League: Επιστρέφει με συναρπαστικά ματς – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του διημέρου
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Οι βασικοί έπαιξαν καλή άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Οι βασικοί έπαιξαν καλή άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved