Ισοπέδωσε τη Γαλατά, κέρδισε παίκτες!
Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για την εντυπωσιακή νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods και τα πολλαπλά οφέλη που ήρθαν από αυτή
Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να σταθούμε στην ουσία της αναμέτρησης με τη Γαλατά στο ΟΑΚΑ. Τι είχαμε τονίσει πριν το ματς; Οι «πράσινοι» έχουν συγκεκριμένη αποστολή μέσα στον Δεκέμβριο και ειδικά μετά τον αγώνα της Βαρκελώνης. Ποια είναι αυτή; Βήμα, βήμα να κυνηγήσουν το απόλυτο ώστε να αγγίξουν τον μαγικό αριθμό των 10 νικών στο τέλος του ’16. Η πρώτη αποστολή εξετελέσθη λοιπόν και μ’ έναν άκρως ουσιαστικό και εντυπωσιακό τρόπο. Η Γαλατά ισοπεδώθηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ από τους «πράσινους» που στο δεύτερο ημίχρονο την κόλλησαν στα σκοινιά και δεν σταμάτησαν να την χτυπούν γράφοντας ένα επιμέρους 46-27 στο τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο!
Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ώστε να ξεδιπλώσουμε το κουβάρι μιας πολύ σημαντικής εμφάνισης και θα καταλάβετε τους λόγους. Ο Κρις Σίνγκλεντον και ο Νικ Καλάθης είναι οι άνθρωποι που οδήγησαν τους «πράσινους» στη νίκη και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ο Αμερικανός κινήθηκε στα όρια της μπασκετικής απόλαυσης με τα πεπραγμένα του σε άμυνα και επίθεση. Κοιτάζοντας το φύλλο της στατιστικής πέραν των 13 πόντων και των εφτά ριμπάουντ βλέπεις και τα τρία κλεψίματα (μεγάλος αριθμός για το 5αρι σου). «Κλοπές» που έγιναν όλες στ’ αντίπαλα γκαρντ ενώ τα δύο συνοδεύτηκαν και από αντιαθλητικά φάουλ των αντιπάλων του.
Από την άλλη, ο Καλάθης οργίασε επιθετικά στο πρώτο, κατά κύριο λόγο, μέρος με 14 πόντους και 7/9 δίποντα. Ο Νικ πίεσε ασφυκτικά τους αντιπάλους του και άνοιξε απίστευτα την ταχύτητα στην επίθεση βάζοντας πόντους από προσωπικές ενέργειες εκμεταλλευόμενος το βασικό του προσόν. Την σκυτάλη σε σταθερότητα και σοβαρότητα πήρε ο Κέι Σι Ρίβερς που για ένα ακόμη ματς αποτέλεσε βασικό πυλώνα του παιχνιδιού.
Πάμε τώρα σε κάποια σημεία – στοιχεία που παίζουν ιδιαίτερο ρόλο στη συζήτηση μας. Ο Πασκουάλ έριξε στη βασική πεντάδα τον Κένι Γκάμπριελ και ως πρώτη αλλαγή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο θέλοντας ολοφάνερα να χρησιμοποιήσει αυτό τον αγώνα προκειμένου ν’ ανοίξει το ροτέισον και να κερδίσει κάποιους παίκτες. Ο Αμερικάνος, λοιπόν, τον δικαίωσε απόλυτα με την εμφάνιση του. Δεν χρειάζεται να σταθούμε στους 14 πόντους που πέτυχε αλλά σε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα μετά τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε πρέπει να ήταν ο πρώτος που έφυγε στον αιφνιδιασμό στις αντίστοιχες φάσεις!
Αφήνοντας την εξαιρετική βραδιά του Γκάμπριελ πάμε στον Μάικ Τζέιμς. Το πρώτο του κομμάτι στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν ήταν καλό και η ομάδα …κόλλησε απόντος του Καλάθη, αλλά στο δεύτερο βρήκε ρυθμό και υπήρξαν φάσεις που δεν τον προλάβαινες ούτε με λάσο με αποτέλεσμα να φτάσει τους 14 πόντους και να μοιράσει τρεις ασίστ. Και όμως υπήρχαν δύο – τρεις φάσεις που χαλιναγώγησε το ένστικτό του παρά την εικόνα του αγώνα φρενάροντας τον ρυθμό και αυτό ίσως να είναι το πιο σημαντικό αν θέλουμε να μιλάμε για τη θέση «1». Το κρατάμε αυτό. Όπως κρατάμε και κάτι ακόμη. Ο Παππάς για παράδειγμα έγραψε μηδενικό στην επίθεση, αλλά στην άμυνα υπάρχουν φάσεις που κυνήγησε τον αντίπαλο του λες και είχε βάλει 20 μπροστά (για παράδειγμα τον Ντίμπλερ).
ΥΓ: Τα 23.20 λεπτά του Καλάθη είναι το πρώτο αποτέλεσμα της επιστροφής του Τζέιμς και είναι πολύ σημαντικά για να τον κρατήσουν φρέσκο.
ΥΓ2: Αυτά και λίγα περισσότερα θέλει η ομάδα από τον Νίκολς, αυτά που έκανε, αυτά είναι που ξέρει και καλύτερα απ’ όλα.
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.