Αρρωστημένη νοοτροπία
Όταν ο ΠΑΟΚ αγαπήσει τον εαυτό του και το περιβάλλον του σταματήσει να φέρεται εγωιστικά, τότε ίσως ο δρόμος προς την επιτυχία να γίνει πιο εύκολος απ΄ ότι είναι.
Μέχρι να συμβεί αυτό, θα πρέπει όσοι αποτελούν την ομάδα, δηλαδή τα αποδυτήρια, η διοίκηση και ο υπόλοιπος οργανισμός να λειτουργούν προσπαθώντας να βρουν λύσεις και στο πως θα αντιμετωπίζουν και τις καταστάσεις που δημιουργούνται εντός των τειχών του ΠΑΟΚ, αφού θα πρέπει να δημιουργήσει δυνατούς μηχανισμούς για να αντεπεξέλθει και να μπορεί εκτός των έξω εχθρών, να τα βάλει και με την κακή νοοτροπία του περιβάλλοντος του. Δυστυχώς η ιστορία απέδειξε ότι ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν εξαφανίζει αλλά αυτή την νοοτροπία αλλά πολλές φορές γίνεται κομμάτι της. Οπότε δεν είμαι αισιόδοξος…
Τώρα βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτό το σημείο. Στο σημείο που η διοίκηση και ο προπονητής θα πρέπει να κρατήσουν τα αποδυτήρια αλώβητα απο όλο αυτό. Το θέμα είναι αν όλοι στην διοίκηση πραγματικά καταλαβαίνουν αυτόν τον κίνδυνο και αν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποφασίσει πραγματικά να διώξει αυτή την νοοτροπία ή αν ξανά γίνει κομμάτι της και αντί να την απομακρύνει την αναδεικνύει. Γιατί ως τώρα και η νυν διοίκηση -όπως και πολλές παλιότερες- δείχνει πως δεν παίρνει αυτό που αξίζει, γιατί από μόνη της... βγάζει τα μάτια της.
Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από τίτλους. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ανάγκη από τον Νίκο, τον Γιώργο, τον Κώστα, αλλά από άτομα, υπαλλήλους, διοικούντες και ποδοσφαιριστές που να μπορούν να φέρουν τίτλους. Το όνομα τους μπροστά στο μέγεθος και τις ανάγκες του ΠΑΟΚ, δεν έχει απολύτως καμιά σημασία.
Είναι αλήθεια ότι η νοοτροπία που επικρατούσε εδώ και χρόνια στα αποδυτήρια και μεταξύ αρκετών παικτών δεν ήταν η καλύτερη. Αρκετοί παίκτες θεωρούσαν πως ο Δικέφαλος μπορεί να είναι ευχαριστημένος με τα λίγα. Φερόντουσαν λες και ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα μικρομεσαία και μάλιστα θεωρούσαν πως ο κόσμος έχει παράλογες απαιτήσεις. Για παράδειγμα μετά τον χαμένο τελικό του Κυπέλλου υπήρξαν ποδοσφαιριστές που απορούσαν με την δυσαρέσκεια των φιλάθλων καθώς όπως έλεγαν "11 χρόνια είχαν να πάνε τελικό και εμείς τους πήγαμε τι θέλουν;". Μια νοοτροπία που όμως δεν συμβαδίζει με ποδοσφαιριστές που θέλουν να καταξιωθούν σε μεγάλη ομάδα και ούτε συμβαδίζει με τα χρήματα που έπαιρναν οι περισσότεροι στον ΠΑΟΚ που είναι καλοπληρωτής.
Το κακό με τον Δικέφαλο είναι πως κάθε χρόνο έχανε απο αυτήν την νοοτροπία καθώς και αυτοί που θα έπρεπε να την αλλάξουν, την ενστερνίζονταν στο τέλος, λογω άγνοιας αλλά και εξαιτίας του ότι έτσι τους... βόλευε.
Όπως ο Τούντορ που ήταν ικανοποιημένος αν η ομάδα του έβγαινε τέταρτη και που για να δικαιολογήσει την ήττα για παράδειγμα απο τον Πανθρακικό, έκανε άτοπες συγκρίσεις των παικτών του, με αυτούς του Ολυμπιακού.
Δυστυχώς ο ΠΑΟΚ δεν δείχνει ουτε και φέτος τα αντανακλαστικά που χρειάζεται αλλά ευτυχώς υπάρχει στην τεχνική ηγεσία ο Βλάνταν Ίβιτς που γνωρίζει όσο λίγοι τον σύλλογο, την ΠΑΕ, το περιβάλλον της και τους παίκτες του. Το θέμα είναι αν φτάνει ο Ίβιτς και αν του ερθουν ευνοικά τα πράγματα , δηλαδή αν ερθουν οι νίκες που χρειάζεται, ειδικά στην αρχή.
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.