Σάλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Ιταλίδα μποξέρ εγκατέλειψε γιατί αντιμετώπιζε άντρα
Η Ιμάνι Κελίφ οι εξετάσεις της οποίας έχουν αποδείξει πως πρόκειται για άντρα, πήρε έγκριση απ' τη ΔΟΕ να αγωνιστεί στην πυγμαχία γυναικών, με τις αντιδράσεις να είναι τεράστιες.
Μετά την παγκόσμια κατακραυγή για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, δυστυχώς το Παρίσι θα μείνει στην ιστορία και για έναν ακόμη άκρως αρνητικό λόγο. Στην πυγμαχία των γυναικών εδώ και μέρες υπάρχουν αντιδράσεις για τη συμμετοχή της Ιμάνι Κελίφ από την Αλγερία. Η οποία το παρουσιαστικό της αλλά και οι μετρήσεις τεστοστερόνης που της έχουν γίνει, φανερώνουν πως πρόκειται για… άνδρα!
Κάτι που αντιλήφθηκε η Ιταλίδα αντίπαλός της, Άντζελα Καρίνι. Η οποία και άντεξε μόλις 46 δευτερόλεπτα στο ρινγκ και εγκατέλειψε τον αγώνα, μετά από τα πρώτα χτυπήματα που δέχτηκε. Μάλιστα η κοπέλα απ’ την Ιταλία τράβηξε το χέρι της απ’ τον διαιτητή όταν αυτός έδειχνε το αποτέλεσμα, δεν αντάλλαξε χειραψία με την αντίπαλό της, γονάτισε και έβαλε τα κλάματα!
Για την Κελίφ οι αντιδράσεις ήταν έντονες απ’ τη στιγμή που η ΔΟΕ επέτρεψε τη συμμετοχή της. Μία απ’ τις δύο αθλήτριες στην πυγμαχία που έχει κάνει φυλλομετάβαση. Το πλέον περίεργο με την απόφαση της ΔΟΕ, είναι πως λίγο καιρό πριν η Αλγερινή είχε «κοπεί» και αποκλειστεί απ’ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γιατί δεν είχε περάσει τα τεστ τεστοστερόνης αναφορικά με την καταλληλότητα φύλλου. Κοινώς τα επίπεδά της ήταν υπερβολικά αυξημένα για να θεωρηθεί γυναίκα.
Μάλιστα, είχε υποβληθεί και σε τεστ DNA όπως είχαν αποκαλύψει οι διοργανωτές, το οποίο έδειξε χρωμοσώματα ΧΥ, τα οποία είναι αρσενικά (ΧΧ τα θηλυκά).
Η Κελίφ είχε αγωνιστεί και στο Τόκιο, με τη ΔΟΕ να δικαιολογείται πως το διαβατήριό της γράφει «γυναίκα» και πως πέρασε τους κανόνες επιλεξιμότητας, χωρίς πάντως να εξηγεί ποιοι ακριβώς είναι αυτοί.
Ξέσπασε η Μελόνι!
Ο σάλος που έχει ξεσπάσει είναι τεράστιος, σε σημείο που και η Ιταλίδα πρωθυπουργός πήρε θέση: «Πιστεύω ότι αθλητές που έχουν αντρικά γεννητικά όργανα δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτοί σε γυναικείους διαγωνισμούς. Αυτό δεν είναι διότι θέλει κάποιος να τους διακρίνει κατά κάποιου άλλου, αλλά για να προστατευτούν τα δικαιώματα των γυναικών αθλητών που είναι να αγωνίζονται επί ίσοις όροις», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.