Τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο για το 2024 - Πού είναι ελληνικό

Τα ισχυρότερα διαβατήρια στον κόσμο για το 2024 - Πού είναι ελληνικό

Δείτε πώς κατατάσσονται οι χώρες με τα πιο ισχυρά διαβατήρια για φέτος

Τα διαβατήρια με την ισχυρότερη ισχύ στον κόσμο για φέτος ανακοινώθηκαν και για 4η συνεχή χρονιά, μία μη ευρωπαϊκή χώρα καταλαμβάνει την κορυφή.

Ο πίνακας αποτελεσμάτων της παγκόσμιας κατάταξης αποκαλύπτει τον αριθμό των χωρών στις οποίες οι πολίτες σε όλο τον κόσμο μπορούν να εισέλθουν χωρίς βίζα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) βρίσκονται στην πρώτη θέση, καθώς όσοι είναι κάτοιχοι των διαβατηρίων του, έχουνι πρόσβαση σε περισσότερο από το 90% του κόσμου και μπορούν να επισκεφθούν 133 χώρες χωρίς βίζα και 47 χώρες με βίζα κατά την άφιξη. Ως αποτέλεσμα, τα ΗΑΕ απέκτησαν βαθμολογία κινητικότητας 180.

Korea Adoption Fraud Citizens

Οι ευρωπαϊκές χώρες κυριάρχησαν στην πρώτη 20άδα, με 19 από τα πιο ισχυρά διαβατήρια στον κόσμο να ανήκουν σε χώρες της Ευρώπης.

Η Ισπανία ξεπέρασε τη Γερμανία για να γίνει το δεύτερο πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο, ενώ η Φινλανδία κατέλαβε την τρίτη θέση. Εν τω μεταξύ, η Γαλλία (4η) αναδείχθηκε ως το ισχυρότερο διαβατήριο των χωρών της G20.

Το Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε και φέτος στην κατάταξη, αυτή τη φορά κατά 10 θέσεις στην 32η θέση, με ίση βαθμολογία κινητικότητας 174, με τη Σιγκαπούρη, τη Μάλτα, τον Καναδά, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Αυστραλία.

Συνολικά, οι κάτοχοι διαβατηρίων του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να επισκεφθούν 125 χώρες χωρίς βίζα και 49 κερδίζοντας βίζα κατά την άφιξη.

Οι ΗΠΑ έπεσαν επίσης, ακολουθώντας το Ηνωμένο Βασίλειο στην 38η θέση, όπου οι πολίτες τους μπορούν να επισκεφθούν 123 χώρες χωρίς βίζα και 50 αποκτώντας βίζα κατά την άφιξη.

Το ελληνικό διαβατήριο

Βρίσκεται στη 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με βαθμολογία κινητικότητας 178, ισοβαθμώντας με άλλες 13 ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο η κατάταξή του, αφορά στο γεγονός ότι οι κάτοχοι ελληνικού διαβατηρίου δεν έχουν υποχρέωση βίζας σε 129 χώρες, και υποχρέωση για την έκδοσή της κατά την άφιξη σε 49.

Οι χώρες με τις οποίες ισοβαθμεί είναι: Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Δανία, Ολλανδία, Λουξεμβρούργο, Αυστρία, Πορτογαλία, Νορβηγία και τέλος κάτω από την Ελλάδα, η Ιρλανδία.

Με βαθμολογία 177 είναι τα διαβατήρια της Σουηδίας, της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, στις θέσεις 17,18,19 αντίστοιχα.

Η Κύπρος βρίσκεται στην 40η θέση με βαθμολογία 172 και η Τουρκία στην 86η με βαθμολογία 128

Σύμφωνα με τη MailOnline, η Arton Capital, η οποία συνέταξε την κατάταξη, ανέφερε σε δήλωσή της: "Με την είσοδο της νέας κυβέρνησης Τραμπ, μένει να δούμε τι μέτρα θα λάβουν οι ΗΠΑ για να σταματήσουν την υποβάθμιση του άλλοτε σπουδαίου διαβατηρίου τους. Επί του παρόντος, το πιο αδύναμο διαβατήριο στην ομάδα εθνών G7, η επερχόμενη κυβέρνηση Τραμπ έχει όλα τα κίνητρα για να κάνει το διαβατήριο των ΗΠΑ και πάλι σπουδαίο".

Η ιστοσελίδα της Arton Capital αναφέρει επίσης: "Η Arton Capital είναι μια εταιρεία, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το διαβατήριο: «Τα διαβατήρια του κόσμου ταξινομούνται με βάση το Mobility Score (MS) τους, το οποίο περιλαμβάνει την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης, τη θεώρηση κατά την άφιξη, την ηλεκτρονική θεώρηση και, εάν η χώρα προορισμού την εξέδωσε σε λιγότερο από τρεις εργάσιμες ημέρες. Όσο υψηλότερη είναι η βαθμολογία MS, τόσο καλύτερη παγκόσμια κινητικότητα απολαμβάνει ο κάτοχος του διαβατηρίου του.
Εάν οι χώρες έχουν το ίδιο MS ταξινομούνται με βάση την απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης, τη θεώρηση κατά την άφιξη, την ηλεκτρονική θεώρηση που έχουν. Όσο περισσότερη απαλλαγή από την υποχρέωση θεώρησης τόσο υψηλότερη θέση στο ίδιο MS έχουν. Μπορείτε να φιλτράρετε το GPPR ανά περιοχή, ένωση, ήπειρο και τύπο διαβατηρίου και να συγκρίνετε τα MS για έως και τέσσερα διαβατήρια».

Τα ευρωπαϊκά διαβατήρια κατέλαβαν συνολικά την καλύτερη θέση και σχεδόν όλες οι χώρες των Βαλκανίων παρουσίασαν αύξηση της κινητικότητάς τους φέτος.

Το Κοσσυφοπέδιο ξεχώρισε επίσης φέτος, καθώς κέρδισε εντυπωσιακές 35 μονάδες στη βαθμολογία κινητικότητάς του, κυρίως λόγω της ένταξης της χώρας στη ζώνη Σένγκεν στις αρχές του 2024.

Το λιγότερο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο εξασφάλισε η Συρία, η οποία έχει βαθμολογία κινητικότητας 40 και απαιτεί βίζα σε 158 χώρες.

 



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Ολυμπιακός - Άλμπα και την κλήρωση του Παναθηναϊκού
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Ολυμπιακός - Άλμπα και την κλήρωση του Παναθηναϊκού
Ματίας Λεσόρ: Σπουδαίο μήνυμα από Ταβάρες - Οι 14 ομάδες της EuroLeague που έσπευσαν να ευχηθούν
Ματίας Λεσόρ: Σπουδαίο μήνυμα από Ταβάρες - Οι 14 ομάδες της EuroLeague που έσπευσαν να ευχηθούν
Παναθηναϊκός AKTOR: Η ημέρα του Λεσόρ και των αποφάσεων
Παναθηναϊκός AKTOR: Η ημέρα του Λεσόρ και των αποφάσεων
Conference League: Μαθαίνει αντίπαλο ο Παναθηναϊκός
Conference League: Μαθαίνει αντίπαλο ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved