Πάτρα: «Κλειδί» στην υπόθεση ο θάνατος της Ίριδας και της σπιτονοικοκυράς -Πού στρέφονται οι έρευνες
Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας, ξεκινούν έρευνες σχετικά με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας.
Νέο κύκλο ερευνών έχει ανοίξει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών για το θρίλερ της Πάτρας, έχοντας στο επίκεντρο το ερώτημα «πώς πέθαναν η Μαλένα και η Ίριδα». Ενώ παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη οι αρμόδιοι θα πρέπει να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουν προκύψεις σχετικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη πως βρέθηκε η ουσία κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.
«Έχουμε ένα θετικό εργαστηριακό εύρημα που ανέδειξε μία ουσία που δεν έπρεπε να είναι στο αίμα της Τζωρτζίνας. Ήταν σε υπέρμετρη συγκέντρωση, ήταν σε τοξική συγκέντρωση. Έχουμε εγκληματική πράξη για ένα από τα τρία παιδιά, οι αρμόδιοι που θα ερευνήσουν τους θανάτους θα απαντήσουν εάν προήλθε από ασφυξία ή θάνατο», είπε και πρόσθεσε:
«Η δική μου άποψη είναι ότι προκρίνεται η υπόθεση της ασφυξίας. Βάσει των ευρημάτων, εφόσον δεν έχουμε παθολογικά και γενετικά αίτια, αυτή τη στιγμή οι αρμόδιοι θα πρέπει αν αποκλείσουν τη δηλητηρίαση ή την ασφυξία, κι εγώ από αυτές τις δύο προκρίνω την ασφυξίας».
Ως προς τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς και το ενδεχόμενο εκταφής της δήλωσε τα εξής: «Προκύπτει μία νοσηλεία αρκετών ημερών, αναφέρονται σοβαρά προβλήματα υγείας. Θα πρέπει αν συλλεγεί ο ιατρικός της φάκελος από το νοσοκομείο και να μελετηθεί για τη σοβαρότητα της νόσου κι αν αυτή η νόσος ήταν ικανή να επιφέρει θάνατο. Μία εκταφή θα μπορούσε να βοηθήσει, αλλά έχει παρέλθει διετία και θα είναι δύσκολη εξέταση», είπε.
«Κλειδί» στις έρευνες ο θάνατος της Ίριδας
Στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών τίθενται πλέον επίσημα οι δυσεξήγητοι θάνατοι και των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη -της μόλις 6 μηνών Ίριδας που πέθανε το Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, που έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2019.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες αναφορικά με το θάνατο της μικρής Ίριδας.
Σημειώνεται ότι το μοιραίο βράδυ του θανάτου του κοριτσιού, στο σπίτι της οικογένειας ήταν τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλά και στενή συγγενής της.
Σε περίπτωση που ο θάνατος αποδοθεί σε εγκληματική ενέργεια και η κατηγορούμενη τηρήσει την ίδια αποστασιοποιημένη στάση και την ίδια στάση τηρήσει και το συγγενικό της πρόσωπο, αστυνομικοί σημειώνουν πως θα ασκηθεί δίωξη από κοινού για ανθρωποκτονία, πράγμα που θα ασκήσει πίεση στη Ρούλα Πισπιρίγκου αφού με την ίδια κατηγορία μπορεί να προφυλακιστεί και το συγγενικό της πρόσωπο.
Σχετικά με την υπόθεση της σπιτονοικοκυράς, γνωστοί της άτυχης γυναίκας υποστηρίζουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου επικοινώνησε μαζί τους και τους είπε ότι η ηλικιωμένη πέθανε μια μέρα πριν τον θάνατό της.
Όταν είδαν το πιστοποιητικό θανάτου μπήκαν σε υποψίες, ενώ, όπως έγινε γνωστό, τα τελευταία 24ωρα πριν η γυναίκα εισαχθεί στο νοσοκομείο και καταλήξει, η Ρούλα Πισπιρίγκου της είχε πάει χυμούς και ροφήματα.
Τι δείχνουν έρευνες της Αστυνομίας για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς
Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας για τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Η έρευνα έχει ήδη ανατεθεί από την Εισαγγελία στην Ασφάλεια Πατρών και από το πρωί της Τρίτης αστυνομικοί της Υπηρεσίας συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση.
Πληροφορίες αναφέρουν πως αστυνομικοί της Ασφάλειας συνομιλούν ήδη με στελέχη του Υγειονομικού χώρου, προκειμένου να σχηματίσουν την πρώτη εικόνα για τον θάνατο της 69χρονης καθηγήτριας, η οποία απεβίωσε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο.
Τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να συλλέξουν στοιχεία σχετικά με τον μηχανισμό θανάτου της γυναίκας, δεδομένου του ότι μετά το θάνατό της εκδόθηκε απλό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο, δε διενεργήθηκε νεκροτομή και κατά συνέπεια δεν συντάχθηκε ιατροδικαστική έκθεση. Και αυτό διότι η 69χρονη πέθανε νοσηλευόμενη και οι θεράποντες ιατροί «είχαν γνώση για τον μηχανισμό θανάτου».
Οι έρευνες των αστυνομικών στρέφονται πλέον στον ιατρικό της φάκελο και κυρίως «στο εάν και τι προηγήθηκε της εισαγωγής της στο Νοσοκομείο».
Σε αυτή την κατεύθυνση η εισαγγελική εντολή, την οποία εκτελούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών είναι σαφής: Να εξεταστούν όλοι οι φάκελοι που αφορούν στις νοσηλείες της 69χρονης, όχι μόνον από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου εξέπνευσε, αλλά και από οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο (ακόμη και Κέντρο Υγείας) όπου πιθανόν είχε εισαχθεί στο παρελθόν.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν δοθεί διά της υπηρεσιακής οδού εντολές να συλλεχθούν όλα τα ιατρικά στοιχεία που αναφέρουν το όνομα της 69χρονης, «ακόμη και αν επισκέφθηκε για λίγες ώρες ένα Κέντρο Υγείας νιώθοντας κάποια αδιαθεσία», αναφέρει γνώστης των ερευνών.
Φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι αστυνομικές Αρχές, ύστερα από την Εισαγγελική παραγγελία και για την φαρμακευτική αγωγή που χορηγείτο στην 69χρονη σε όλη τη διάρκεια που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας αλλά και προγενέστερα.
Πηγή: Newsbomb.gr