Τον θέλουν δέσμιο

Τον θέλουν δέσμιο

Ως συνέχεια του προηγούμενου κειμένου μου, θα αναφερθώ σε κάποια γεγονότα της ιστορίας του ΠΑΟΚ και πως έφτασε εδώ που έφτασε οικονομικά.

Πρώτα απ’ όλα, ο σύλλογος δεν χρωστούσε πουθενά μέχρι το 1996. Ήταν με διαφορά το πιο νοικοκυρεμένο σωματείο που υπήρχε, χωρίς μάλιστα να έχει κάποιον μεγάλο επενδυτή.

Ήταν μία λογική που εξ αρχής υπήρχε σε μία προσφυγική ομάδα που αυτοί που την ίδρυσαν έχασαν σε μία νύχτα τις περιουσίες τους.

Με δάκτυλο του ΠΑΣΟΚ, έρχεται στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Μπατατούδης, άνθρωπος του μηχανισμού τους, που περίμενε την κάνουλα να ανοίξει για να πάρει έργα για την κατασκευαστική του, φτάνοντας σε σημείο να πάρει μέχρι και ψηφιακή άδεια.

Ο Μπατατούδης αφήνει τον ΠΑΟΚ υπερχρεωμένο, όπως και τις περισσότερες επιχειρήσεις του και ο αντικαταστάτης του είναι ένας μεταξύ των Γιάννη Γούμενου και Γιώργου Καλύβα.

Ο κυρ Γιώργης συνετός και προσεκτικός πάντα στα οικονομικά, μπορούσε να βάλει μία σειρά στα πράγματα, αλλά προτιμήθηκε ο Γούμενος γιατί είχε πολιτικές πλάτες – ΠΑΣΟΚ – αλλά και υποστηρικτές εντός του συλλόγου, οι οποίοι παρότι έμμισθοι υπάλληλοι της ΠΑΕ το έπαιζαν και πρόεδροι.

Ο Γούμενος και αυτός συνέχισε να ακολουθεί μία οικονομική πολιτική που κρατούσε τον ΠΟΑΚ δέσμιο. Αντί να πληρώνει, έφτασε στο σημείο να πηγαίνει στα δικαστήρια για να προσβάλει τις αποφάσεις για τα χρήματα που ζητούσε το κράτος.

Όταν ο Γούμενος έφυγε και ανέλαβε ο Ζαγοράκης, ο ΠΑΟΚ με διαφορά έχει κάνει τις περισσότερες πωλήσεις, ήταν η ομάδα που έκανε τις λιγότερες μεταγραφικές υπερβάσεις, ενώ προσπάθησε μέχρι να έρθει η κρίση και η κακοδιαχείριση, να πληρώνει όλες τις υποχρεώσεις.

Τον τελευταίο χρόνο μάλιστα, έκανε όσες θυσίες ανέφερα στο προηγούμενο κείμενό μου.

Διαβάζω κάτι τσομπάνηδες που μιλάνε για τα παγωμένα χρέη του ΠΑΟΚ. Έχουν γίνει δεκάδες ραντεβού, με πέντε διαφορετικούς υπουργούς Οικονομικών, τους οποίους ο ΠΑΟΚ ζητούσε να πληρώσει την οφειλή του, αρκεί τα νούμερα να τον βοηθάνε να το κάνει.

Επίσης, εξηγούσε σε αυτούς τους χαζοχαρούμενους, πως αν το ποσό που θα ζητούσε η Πολιτεία ήταν τέτοιο που θα μείωνε κατά πολύ την δυναμική της ομάδας, το κράτος θα έχανε σε φόρους λόγω της μη εταιρικής ανταγωνιστικότητας.

Οι υπουργοί που συνάντησε ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίως του ΠΑΣΟΚ, του … κινήματος που δικοί του άνθρωποι δημιούργησαν χρέος για πρώτη φορά στον σύλλογο. Και παρόλα αυτά, δεν μπήκαν στη διαδικασία να λύσουν το πρόβλημα γιατί όπως να χει, είναι καλό να έχουν τον ΠΑΟΚ δέσμιο.

Όχι πως αυτά τα τσακάλια της ΝΔ έκαναν τίποτα, αλλά αυτοί δεν είναι και άνθρωποι εμπιστοσύνης. Δέκα σκάνδαλα έκαναν, στα πέντε τους έπιασαν.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, ουδέποτε ζήτησε να σβηστούν τα χρέη του όπως έγινε στην ΑΕΚ και τον Άρη, ενώ κάτι καθυστερημένοι που θα μιλήσουν για το άνοιγμα της Τράπεζας την Κυριακή, τους υπενθυμίζω πως ο ΠΑΟΚ δεν κέρδισε τίποτα από αυτή τη κατάσταση. Ήταν η μοναδική ομάδα που τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από την Ευρώπη μέχρι και σήμερα που την πλήρωσε η ΑΕΚ που είναι σε ξεκάθαρα πιο τραγική κατάσταση από τον τότε ΠΑΟΚ. Και με άλλες απαιτήσεις από την ΟΥΕΦΑ πλέον.

Όταν λοιπόν μιλάτε για τον ΠΑΟΚ, πρέπει να γνωρίζετε όλα τα παραπάνω. Άντε γιατί πολλά μας τα είπατε…

ΥΓ: Αύριο στη Λίγκα, θα πάνε να ψηφίσουν κάποιοι υπέρ των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν. Το μικροσυμφέροντά τους, θα βάλουν ταφόπλακα στο ποδόσφαιρο.



Champions League: Παρθενικό γκολ στη διοργάνωση από τον Βαγγέλη Παυλίδη (vid)
Champions League: Παρθενικό γκολ στη διοργάνωση από τον Βαγγέλη Παυλίδη (vid)
Champions League: Κυριάρχη η Λίβερπουλ, σε κίνδυνο η Ρεάλ - Την ανατροπή της χρονιάς η PSV | Τα γκολ
Champions League: Κυριάρχη η Λίβερπουλ, σε κίνδυνο η Ρεάλ - Την ανατροπή της χρονιάς η PSV | Τα γκολ
Champions League: Το αυτογκόλ της χρονιάς στο Σέλτικ - Μπριζ (vid)
Champions League: Το αυτογκόλ της χρονιάς στο Σέλτικ - Μπριζ (vid)
Παναθηναϊκός: Με Ιωαννίδη, αλλά χωρίς Γεντβάι και Σπόραρ κόντρα στην Ελσίνκι
Παναθηναϊκός: Με Ιωαννίδη, αλλά χωρίς Γεντβάι και Σπόραρ κόντρα στην Ελσίνκι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved