"Ερυθρόλευκη" κούπα σε φόντο... γκρι

"Ερυθρόλευκη" κούπα σε φόντο... γκρι

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναϊκού με 86-85 και κατέκτησε το Super Cup σε έναν αγώνα διαφήμιση για το μπάσκετ, με το μελανό σημείο του διημέρου να είναι... γκρι. 

 

Αποστολή στη Ρόδο: Γιάννης Κουβόπουλος

 Ο Ολυμπιακός είναι ο νικητής του μεγάλου τελικού του Stoiximan Super Cup με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να επικρατεί με 86-85 του Παναθηναϊκού και να κατακτά τον τίτλο. Σε ένα ματς πραγμνατική διαφήμιση για το μπάσκετ και,... πρόγευση για όλα όσα θα επακολουθήσουν, οι "ερυθρόλευκοι" εκμεταλλεύτηκαν τη ψυχραιμία τους στο τέλος του αγώνα και τη... συμπαράσταση των "γκρι" τόσο χθες όσο και σήμερα και κατέκτησαν την κούπα. 

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ καλύτερα στην αναμέτρηση και με τους Φουρνιέ και Ντόρσεϊ να ξεκινάνε ζεστοί κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό του και να πάρει προβάδισμα. Στο πρώτο δίλεπτο το σκορ ήταν 3-7 με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν δύο τρίποντα, ενώ την ίδια στιγμή οι “πράσινοι” προσπαθούσαν να περάσουν την μπάλα στον Ματίας Λεσόρ. Ο Ναν έδωσε μια μικρή απάντηση για το 6-7, αλλά ο Ντόρσει με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 6-10 και ο Ράιτ με κάρφωμα έκανε το 6-12 και… δοκίμασε τις αντοχές της στεφάνης, με τους διαιτητές να διακόπτουν την αναμέτρηση τέσσερα ακριβώς λεπτά από την έναρξη του. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι μετά από διακοπή 30 λεπτά, με τον Σλούκα να μπαίνει… ζεστός και να μειώνει σε 9-12, αλλά ο Ντόρσεϊ ήταν αυτός που έκανε ότι… ήθελε. Ο παίκτης των “ερυθρόλευκων” έφτασε τα 4 τρίποντα στην περίοδο και “οδήγησε” την ομάδα του στο 14-21, τρία λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα, με το δεκάλεπτο να “κλείνει” με 5 πόντους διαφορά, 16-21. 

Η επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακός και ο Παπαπέτρου που τα έβλεπε όλα… κόκκινα έκαναν τη διαφορά 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να σφίξει την άμυνα του για να ισορροπήσει την αναμέτρηση, αλλά ο Ολυμπιακός συνέχιζε να είναι εξαιρετικός στην επίθεση. Ο Αταμάν έριξε στο παρκέ σχήμα με Λεσόρ και Γιούρτσεβεν, με τον τελευταίο να κάνει το 20-23, αλλά οι διαιτητές χρεώσαν σε μία φάση με τρία φάουλ τον Παναθηναϊκό και έστειλαν τους “ερυθρόλευκους” στη γραμμή των βολών, με το ρολόι να έχει ακόμα 6:36. Λίγο αργότερα με το σκορ στο 29-32 από καλάθι του Ναν, ο Παπαπέτρου τον χρέωσε με τρίτο προσωπικό και τον έστειλε στον πάγκο, με τα δύο από τα τρία φάουλ να είναι… ανύπαρκτα. Οι “πράσινοι” είχαν αλλάξει πρόσωπο στην άμυνα, προσπαθούσαν να έχουν καλύτερη κυκλοφορία στην επίθεση και ο Σλούκας με γκολ-φάουλ έκανε το 33-34, με τον Μήτογλου να κάνει λάθος πάσα και να στερεί τη δυνατότητα στην ομάδα του να περάσει μπροστά. 

Κοιμώμενη άμυνα και στο +7 ο Ολυμπιακός 

Αντιθέτως ο Ντόρσεϊ με δίποντο έκανε το 33-36, 2:30 πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Παναθηναϊκός ήταν επιπόλαιος στις επιθέσεις του, ο Ολυμπιακός πολύ πιο συγκεντρωμένος στην επιθετική του λειτουργία και με τον Βεζένκοφ να βρίσκει το δρόμο για το καλάθι του “τριφυλλιού” λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου η διαφορά πήγε στους 8 πόντους 35-43. Ο Σλούκας πέτυχε μεγάλο τρίποντο και μείωσε στους 5 πόντους, 38-43, αλλά στην τελευταία φάση οι “πράσινοι”… κοιμήθηκαν και ο Πίτερς ανενόχλητος “έγραψε” το 38-45 με τη λήξη. 

Σερί 18-5 για τον Παναθηναϊκό και προβάδισμα για τον Ολυμπιακό

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με καλάθι του Κώστα Σλούκα, με τον Παναθηναϊκό να μειώνει σε 42-47 και τον Εργκίν Αταμάν να τραβάει στον πάγκο τον Χουάντσο μετά από συνεχόμενα λάθη βάζοντας στο “4” τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Οι “πράσινοι” προσπαθούσαν να κατεβάσουν τη διαφορά αλλά οι διαιτητές τα έβλεπαν όλα… κόκκινα, κλείνοντας τα μάτια σε αντιαθλητικά φάουλ που γινόντουσαν πάνω στους “πράσινους” αλλά και σε φάση… που δεν έχει ποροηγούμενο. Ο Λεσόρ άφησε τη μπάλα στο καλάθι ο Ράιτ την έβγαλε παράνομα και οι διαιτητές χρέωσαν τον Αταμάν με τεχνική ποινή. Με συνεχόμενες βολές ο ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με 42-49  αλλά ο Παναθηναϊκός, κόντρα σε όλους και σε όλα, με Γκραντ και Σλούκα κατάφερε να επιστρέψει και να κάνει το 53-53, 3:45 πριν το τέλος. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους πλήρως και με τον Γκριγκόνις να είναι εξαιρετικός “έτρεξαν” σερί 18-5 σε 5 λεπτά και πήραν προβάδισμα με 62-57 (από 44-52). Στο τέλος όμως τα αμυντικά κενά των τυπικά γηπεδούχων έδωσαν το δικαίωμα στον Βεζένκοφ να βρει 4 εύκολους πόντους και το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με τον Ολυμπιακό προηγούμενο με 62-63. 

Πιο ψύχραιμος ο Ολυμπιακός στο τέλος

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι και με συνολικό σερί 0-10 κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα με 62-67. Στο σημείο εκείνο “μίλησαν” Σλούκας και Ναν που κατάφεραν να απαντήσουν άμεσα και να κάνουν το 67-67, αλλά τα πολλά αμυντικά λάθη του “τριφυλλιού” έδωσαν τη δυνατότητα στον Ολυμπιακός να ξεφύγει και πάλι με 67-72, 6 λεπτά πριν από το τέλος. Το παιχνίδι συνέχιζε να είναι θρίλερ από τη μία και… διαφήμιση από την άλλη με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση. Ο Ναν κρατούσε τον Παναθηναϊκό “ζωντανό” και ο Λεσόρ με καλάθι έκανε το 73-74, 3:30 πριν από το τέλος του μεγάλου αγώνα. Ο Βεζένκοφ σημείωσε τεράστιο τρίποντο στην επόμενη φάση και έκανε το 73-77. Η ομάδα του Ολυμπιακού βρήκε λύσεις στις κρίσιμες επιθέσεις και έφτασε να προηγείται με 79-84, 11 δεύτερα πριν το τέλος. Ο Γκριγκόνις με 3 βολές, στα 5 δεύτερα, μείωσε σε 82-85, με τον Ολυμπιακό στο τέλος να επικρατεί με 86-85.  

Τα Δεκάλεπτα: 16-21, 38-45, 62-63, 85-86. 

Δείτε τα συνολικά στατιστικά της αναμέτρησης  

 

 

 

 



Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινα» παράπονα σε Παπαπέτρου
Παναθηναϊκός AKTOR: «Πράσινα» παράπονα σε Παπαπέτρου
Βαθμολογία Super League: Η αγωνιστική των «κιτρινόμαυρων» - Μόνη πρώτη η ΑΕΚ
Βαθμολογία Super League: Η αγωνιστική των «κιτρινόμαυρων» - Μόνη πρώτη η ΑΕΚ
Μπαρτζώκας: "Θα γίνουμε καλύτεροι στη συνέχεια"
Μπαρτζώκας: "Θα γίνουμε καλύτεροι στη συνέχεια"
Super League, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Πήρε το ντέρμπι κι έπιασε κορυφή!
Super League, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-0: Πήρε το ντέρμπι κι έπιασε κορυφή!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved