Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: "Τρένο" οι "πράσινοι" κόντρα στη Γαλατά (85-56)

Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: "Τρένο" οι "πράσινοι" κόντρα στη Γαλατά (85-56)

Ο προβληματικός Παναθηναϊκός του πρώτου μέρου στην επανάληψη επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του και πήρε την νίκη με κόντρα στη Γαλατασαράι, στο πρώτο εκ των δύο φιλικών που θα δώσει επί τουρκικού εδάφους. 

Τα προβλήματα του Παναθηναϊκού έγιναν ακόμα περισσότερα πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης, μιας και ο Εργκίν Αταμάν (που βραβεύτηκε και γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της Γαλατά) έπρεπε να διαχειριστεί μία ακόμα απουσία. Πέραν των Σλούκα, Μπράουν και Αντετοκούνμπο που έχουν μείνει στην Αθήνα, ο Τούρκος τεχνικός δε μπορούσε να υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Ματίας Λεσόρ ο οποίος προτιμήθηκε να μείνει εκτός και να μην αγωνιστεί έτσι ώστε να προφυλαχθεί από το διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί.

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ομέρ Γιούρτσεβεν με 15 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ 12 σημείωσε ο Τσεντί Οσμάν με τους Παπαπέτρου και Γκραντ να προσθέτουν από 10 πόντους. 

Πολλά λάθη από τους «πράσινους»

Αν και οι «πράσινοι» ξεκίνησαν αρκετά καλά στο ξεκίνημα και βρέθηκαν να προηγούνται με 6-10 στο 5’ και 6-12 ένα λεπτό αργότερα στη συνέχεια έχασαν τη συγκέντρωσή τους, αλλά η αστοχία των γηπεδούχων τους έβγαλε από τη δύσκολη θέση. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» δεν πλήρωσαν τα λάθη των Μωραίτη και Οσμάν με τον Τούρκο να πετυχαίνει στη συνέχεια ένα πολύ όμορφο καλάθι και να κάνει το 8-14. Οι φιλοξενούμενοι συνέχιζαν να υποπίπτουν σε λάθη, ο Αταμάν προχωρούσε σε συνεχείς αλλαγές και ο Μάριους Γκριγκόνις με γκολ-φάουλ, τρία δεύτερα πριν το τέλος της πρώτης περιόδου έκανε το σκορ 11-17. Και όμως στα τρία αυτά δευτερόλεπτα ο Παναθηναϊκός πρόλαβε να μην παίξει σωστή άμυνα ο Κάμινγκς διέσχισε όλο το γήπεδο, πήρε το φάουλ και με ½ βολές έκανε το 12-17.

Συνέχεια στα λάθη ο Παναθηναϊκός αλλά στο +11

Και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός δεν απέφυγε τα εύκολα λάθη. Ο Γιούρτσεβεν έχασε την μπάλα και οι Τούρκοι βρήκαν ένα ακόμα εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό, αλλά απάντησε με γκολ-φάουλ ο Χουάντσο για το 14-20. Ο Αταμάν αποφάσισε να ρίξει στο παρκέ μια αρκετά ψηλή ομάδα με τους Γκραντ, Γκριγκόνις, Οσμάν, Σαμοντούροφ και Χουάντσο με τον Γκραντ να βρίσκει λύσεις από τα 6.75 και με δύο συνεχόμενα τρίποντα να δίνει προβάδισμα στην ομάδα με 17-26 στο 14’. Διαγωνισμός λαθών από τις δύο ομάδες, με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να… χαρίζουν μπάλες στην επίθεση και τους παίκτες της Γαλατά να χάνουν… άχαστα τετ α τετ στον αιφνιδιασμό. Αποτέλεσμα στο 16΄το σκορ να είναι στο 21-32, με τον Τσεντί Οσμάν να έχει ξεκινήσει να παίρνει μπροστά, δίνοντας λύσεις στο ανοιχτό γήπεδο για την ομάδα του.

Έχανε ριμπάουντ ο Παναθηναϊκός, έχανε λέι απ η Γαλατά και σερί 11-0 για τους Τούρκους

Την ίδια ώρα ο Κάμινγκς ήταν η μεγάλη απειλή των Τούρκων απέναντι στον Παναθηναϊκό και ο Πάλμερ με τρίποντο «έγραψε» το 26-32. Ένα ακόμα λάθος από τον Γιούρτσεβεν και ένα ακόμα καλάθι από τον Εφινάι στον αιφνιδιασμό για το 28-32 με τον Αταμάν να καλεί τάιμ άουτ χωρίς δεύτερη σκέψη. Ο Παναθηναϊκός έχανε το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, η Γαλατά δεν την έβαζε ούτε από κοντά, ούτε από μακριά και ο Εφινάι ήταν ο μόνος που έβρισκε τον δρόμο για το καλάθι μειώνοντας σε 30-32, στο τελευταίο λεπτό το ημιχρόνου. Μάλιστα, ο Λίμγκστον έκανε το 32-32 και ο Γκραντ έβαλε τέλος στο σερί των Τούρκων (11-0) και με σουτ μέσης απόστασης έκανε το 32-34, 30 δεύτερα πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. Στην τελευταία επίθεση ο Κάμινγκς πέρασε εύκολα στα πόδια τον Χουάντσο και έκανε το 34-34 που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

«Πράσινη» απάντηση και σερί 0-12

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γαλατά με καλάθι του Ντελγάδο πέρασε μπροστά στο σκορ, 36-34 και παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» χρειάστηκαν περίπου 2:30 λεπτά για να βρουν τον δρόμο για το αντίπαλο καλάθι, μέσα σε ελάχιστο χρόνο «έτρεξαν» σερί 0-6 και πήρα  εκ νέου το προβάδισμα με 36-40, στο 23’. Ο Παναθηναϊκός έφτασε το σερί μέχρι και το 0-12, πήρε προβάδισμα 10 πόντων (36-46 στο 25’), με καλάθι του Παπαπέτρου και έδειχνε ότι είχε και πάλι τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια του. Ο Εφινάι συνέχιζε το βιολί του και η Γαλατά συνέχιζε να είναι απειλητική, 41-46, αλλά ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης με καλές άμυνες και σωστές επιλογές στην επίθεση έγινε… παράγοντας του παιχνιδιού και «οδήγησε» την ομάδα του στο 44-51, δύο λεπτά πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου. Ο Οσμάν με τρίποντο έκανε το 45-54 και οι δύο ομάδες πήγαν στους πάγκους με το σκορ στο 45-58 έπειτα από δύο ακόμα πόντους του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη.  

Απόλυτος κυρίαρχος

Στο πρώτο δίλεπτο του τελευταίου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός είχε πάρει προβάδισμα 15 πόντων, 49-64, με τον Χουλαντσο να ανεβάζει στρφοές και τον Εργκίν Αταμάν να δοκιμάζει συνεχώς διαφορετικά σχήματα και διαφορετικά πρόσωπο, μοιράζοντας τον χρόνο συμμετοχής. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα 51-70 με καλάθι του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη στον αιφνιδιασμό και τον Τσεντί Οσμάν με ένα ακόμα τρίποντο να κάνει το 51-73. 

Τα Δεκάλεπτα: 12-17,  34-34, 45-58, 56-85


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός AKTOR: Βράβευσε τον Αταμάν η Γαλατά

Παναθηναϊκός AKTOR: Βράβευσε τον Αταμάν η Γαλατά

Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Λεσόρ κόντρα στην Γαλατά

Παναθηναϊκός AKTOR: Χωρίς Λεσόρ κόντρα στην Γαλατά

Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Η Ρεάλ αγχώθηκε στο τέλος, αλλά πήρε την τέταρτη σερί νίκη της στη LaLiga
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Η Ρεάλ αγχώθηκε στο τέλος, αλλά πήρε την τέταρτη σερί νίκη της στη LaLiga
Μάριος Ηλιόπουλος: «Η ΑΕΚ έχει κάτι μοναδικό, χτυπάει η νότα του Βυζαντίου»
Μάριος Ηλιόπουλος: «Η ΑΕΚ έχει κάτι μοναδικό, χτυπάει η νότα του Βυζαντίου»
Παναθηναϊκός AKTOR: Η… ποδοσφαιρική χειρονομία του Εργκίν Αταμάν στο φινάλε του φιλικού στην Τουρκία
Παναθηναϊκός AKTOR: Η… ποδοσφαιρική χειρονομία του Εργκίν Αταμάν στο φινάλε του φιλικού στην Τουρκία
Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ: «Νίκη και για το τουρκικό ποδόσφαιρο» - Οι δηλώσεις του Οκάν Μπουρούκ
Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ: «Νίκη και για το τουρκικό ποδόσφαιρο» - Οι δηλώσεις του Οκάν Μπουρούκ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved