6ο Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: Η Παρτιζάν πήρε την νίκη, ο Παναθηναϊκός έχει δρόμο μπροστά του

6ο Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: Η Παρτιζάν πήρε την νίκη, ο Παναθηναϊκός έχει δρόμο μπροστά του

Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων δεν τα κατάφερε κόντρα στην Παρτιζάν, γνωρίζοντας την ήττα με 75-64 και δείχνοντας ότι έχει δρόμο ακόμα μπροστά του για να βγάλει στο παρκέ τον πραγματικό του εαυτό. 

Σε μια υπέροχη βραδιά που θα μνημονεύεται για πολλά πολλά χρόνια η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε με τον καλύτερο και εντυπωσιακότερο τρόπο τη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου. Τέσσερις σπουδαίες ομάδες βρέθηκαν στο Καλλιμάρμαρο για να δώσουν το δικό τους... χειροκρότημα στον κορυφαία παράγοντα της ιστορίας του "τριφυλλιού".

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν να υπερκεράσουν τα πολλά προβλήματα που είχαν να διαχειριστούν (απόντες Μπράουν και Καλαϊτζάκης, ενώ έμειναν εκτός στο δεύτερο μέρος Σλούκας, Λεσόρ και Αντετοκούνμπο) και γνώρισαν την ήττα από την καλύτερη και με μεγαλύτερη ενέργεια Παρτιζάν με 75-64.

Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ο Κέντρικ Ναν με 16 πόντους, ενώ 11 είχε ο Τζέριαν Γκραντ.  

 Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι με τους παίκτες του “τριφυλλιού” να μοιάζουν επηρεασμένοι από την όλη ατμόσφαιρα και τον χώρο του Καλλιμάρμαρου. Αυτό είναι κάτι που η Παρτιζάν δεν το άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο και με τον Ταϊρίκ Τζοόυνς κυρίαρχο κάτω από τις δύο ρακέτες, πήρε προβάδισμα με 0-6, ενώ την ίδια ώρα ο Ματίας Λεσόρ είχε χρεωθεί με 3 προσωπικά φάουλ. 20 δεύτερα αργότερα ο Παπαπέτρου… έσπασε το ρόδι, με τον Τζόουνς όμως να “χτυπάει” ξανά και με εντυπωσιακό κάρφωμα να κάνει το 2-8, με τη συμπλήρωση πέντε λεπτών αγώνα. 

Οι “πράσινοι” ήταν ιδιαιτέρως άστοχοι και παράλληλα δε μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην άμυνα τους. Ο Ντέιβις είχε πάρει τη σκυτάλη του σκοραρίσματος για την ομάδα του Ομπράντοβιτς, με τον Ουάσινγκτον με τρίποντο να κάνει το 5-11 και η διαφορά να φτάνει και τους 9, 6-15, δύο λεπτά πριν το το τέλος της περιόδου. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 8-15 και είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν είχαν μόλις ένα εύστοχο εντός πεδιάς σουτ. 

Προβληματικός ο Παναθηναϊκός, στο +11 η Παρτιζάν

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και ο Γιούρτσεβαν χρεώθηκε με τρίο φάουλ με αποτέλεσμα ο Αταμάν να ρίξει στο παρκέ και τον Κώστα Αντετοκούνμπο. Η λειτουργία των “πράσινων” δεν ήταν καθόλου καλή σε άμυνα και επίθεση , με τη διαφορά να φτάνει και πάλι στους 9 πόντους, 15-24, με καλάθι του Λούντμπεργκ. Η εικόνα του “τριφυλλιού” συνέχιζε να είναι προβληματική, από τη στιγμή που ήταν πολύ χαλαροί στην άμυνα, ενώ στην επίθεση πέραν της αστοχίας δεν υπήρχε καθόλου καλή κυκλοφορία της μπάλας. Με τη διαφορά και πάλι στους 9 πόντους, 21-30, ο Ναν πέτυχε το πρώτο τρίποντο της ομάδας, 2:20 πριν το τέλος του ημιχρόνου κάνοντας το 24-30, αλλά Ουάσινγκτον και Ντέιβις συνέχιζαν να κάνουν… ζημιά στον Παναθηναϊκό. Ο Γκραντ όμως με πολύ δύσκολη ενέργεια στο τέλος του ημιχρόνου, έκανε το 27-36.

Μείωσε ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα η Παρτιζάν 

Η Παρτιζάν συνέχιζε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου με τους παίκτες του Ομπράντοβιτς να εκμεταλλεύονται τα λάθη των “πράσινων” και να βρίσκουν λύσεις στο ανοικτό γήπεδο. Ο Ποκουσέφκσι έδινε λύσεις για την ομάδα του “Ζοτς”, τη στιγμή που για τον Παναθηναϊκό ο μόνος που προσπαθούσε ήταν ο Τζέριαν Γκραντ. Ο Αμερικανός με γκολ-φάουλ έκανε το 34-42, ο Χουάντσο με τρίποντο στο τρανζίσιον μείωσε ακόμα περισσότερο σε 37-42 και στο 25’ τα δεδομένα του ματς έδειχναν ότι αλλάζουν. Ο Γιούρτσεβεν έριξε τη διαφορά στους 5 πόντους, 41-46 αλλά οι Σέρβοι πήραν την ευκαιρία να ανεβάσουν και πάλι τη διαφορά από τη γραμμή των βολών και με σερί 0-5 το σκορ έγινε 41-51, με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 43-57. 

Δε μπόρεσε την ανατροπή ο Παναθηναϊκός των προβλημάτων

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός δε μπόρεσε να γυρίσει το ματς, μιας και είχε να αντιμετωπίσει ακόμα περισσότερα προβλήματα. πέραν των απουσιών των Λορένζο Μπράουν και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ο Εργκίν Αταμάν δε μπορούσε να υπολογίζει πλέον στις υπηρεσίες των Κώστα Σλούκα, Ματίας Λεσόρ και Κώστα Αντετοκούνμπο. Οι δύο πρώτοι που ταλαιπωρούνται από διάστρεμμα δεν αγωνίστηκαν καθόλου στο δεύτερο μέρος, ενώ ο Έλληνας σέντερ είχε ένα χτύπημα στον αντίχειρα. Η Παρτιζάν συνέχιζε να ελέγχει την αναμέτρηση, με το σκορ στο 36 να είναι στο 55-69. Στα τελευταία λεπτά ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανέλαβε πρωτοβουλίες και με τρίποτνο έριξε τη διαφορά στους 9 πόντους, 60-69, 1:51 πριν το τέλος του αγώνα αναγκάζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ. Η Παρτιζάν δε μπορούσε να χάσει το ματς και τελικά έφτασε στην επικράτηση με 75-64. 

 Τα Δεκάλεπτα: 8-15, 27-36, 43-57, 64-75



LaLiga: Έπρεπε να «αγριέψει» για να νικήσει η Ρεάλ Μαδρίτης!
LaLiga: Έπρεπε να «αγριέψει» για να νικήσει η Ρεάλ Μαδρίτης!
6o Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: Ο Παύλος έγραψε και πάλι ιστορία
6o Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: Ο Παύλος έγραψε και πάλι ιστορία
6ο Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: Η Παρτιζάν πήρε την νίκη, ο Παναθηναϊκός έχει δρόμο μπροστά του
6ο Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: Η Παρτιζάν πήρε την νίκη, ο Παναθηναϊκός έχει δρόμο μπροστά του
LIVE το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο!
LIVE το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved