Προολυμπιακό Τουρνουά: Με Νίμπο αντί Τόμπι στο ΣΕΦ η Σλοβενία

Προολυμπιακό Τουρνουά: Με Νίμπο αντί Τόμπι στο ΣΕΦ η Σλοβενία

Η Σλοβενία ανακοίνωσε ότι ο Μάικ Τόμπι κόπηκε από την 12αδα ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ (2-7/7), κάτι που σημαίνει ότι ο νατουραλιζέ της ομάδας θα είναι ο Τζος Νίμπο.

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής υπήρξε στη θέση του νατουραλιζέ της εθνικής Σλοβενίας, λίγες ημέρες πριν το εναρκτήριο τζάμπολ του Προολυμπιακού Τουρνουά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μέσα από το οποίο θα κριθεί το ένα από τα τέσσερα τελευταία εισιτήρια για το Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ του Παρισιού.

Αν και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Σλοβενίας είχε εξ αρχής επιλέξει τον Μάικ Τόμπι, αντί του Τζος Νίμπο, για τη θέση του νατουραλιζέ, αυτό άλλαξε... λίγο πριν επιβαστούν στο αεροσκάφος με προορισμό την Αθήνα οι Σλοβένοι.

Μετά από συνομιλία του Μάικ Τόμπι με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Αλεξάντερ Σέκουλιτς, ελήφθη η απόφαση να δοθεί άδεια στον Τόμπι ν' αποχωρήσει πρόωρα από την εθνική Σλοβενίας, έχοντας βοηθήσει στο διάστημα της προετοιμασίας, το οποίο διήρκεσε τρεις εβδομάδας.

Οριστικά, λοιπόν ο Τζος Νίμπο ο οποίος προ ημερών υπέγραψε στην Αρμάνι Μιλάνο, θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και θα αγωνιστεί στο Προολυμπιακό Τουρνουά, έστω κι αν δεν είχε συμπεριληφθεί στους 15 παίκτες που ξεκίνησαν προπονήσεις. Ο Νίμπο αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη Σλοβενία αυτό το καλοκαίρι στη φιλική αναμέτρηση με τη Λιθουανία την περασμένη Κυριακή (23/6).

Στην εθνική Σλοβενίας παραμένουν 15 παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς Λούκα Ντόντσιτς.

Πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα η αποστολή της Σλοβενίας, ο Σέκουλιτς αναμένεται ν' ανακοινώσει τους 12 παίκτες που θα έχει μαζί του στο ΣΕΦ. Αύριο, Παρασκευή (28/6), οι Σλοβένοι αντιμετωπίζουν τη Βραζιλία στη Λιουμπλιάνα και όπως όλα δείχνουν ο Σέκουλιτς θα ενημερώσει μετά το τέλος του αγώνα τους τρεις παίκτες που θα αποφασίσει να «κόψει».

Στο ματς απέναντι στη «σελεσάο» θα μπει για πρώτη φορά και ο Λούκα Ντόντσιτς.

Η εθνική ανδρών της Σλοβενίας διεκδικεί μία δεύτερη διαδοχική πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο μπάσκετ.

Αναλυτικά οι 15 παίκτες της Σλοβενίας πριν από το Προολυμπιακό Τουρνουά στο ΣΕΦ:

Μίχα Τσέρκβενικ (Κρκα), Βλάτκο Τσάντσαρ (Νάγκετς), Ζίγκα Ντίμετς (Ανβίλ), Λούκα Ντόντσιτς (Μάβερικς), Ζόραν Ντράγκιτς (Τσεντεβίτα Ολίμπια), Γκρεγκόρ Χρόβατ (Ντιζόν), Αλεξέι Νίκολιτς (Σαλόν), Τίμπορ Μίρτιτς (Χέλιος Ντομζάλε), Έντο Μούριτς (Τσεντεβίτα Ολίμπια), Μπίνε Πρέπελιτς (Σαρλερουά), Κλέμεν Πρέπελιτς (Γαλατάσαραϊ), Λέον Στέργκαρ (Κρκα), Λούκα Σκούτσα (Τσεντεβίτα Ολίμπια), Γιαν Σπαν (Κρκα), Τζος Νίμπο (Aρμάνι Μιλάνο).



Copa America: Πρώτη με «3 στα 3» η Αργεντινή, ιστορική πρόκριση για τον Καναδά!
Copa America: Πρώτη με «3 στα 3» η Αργεντινή, ιστορική πρόκριση για τον Καναδά!
«Σοκ από Πινέδα» και… γκάζι στην ΑΕΚ: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Σοκ από Πινέδα» και… γκάζι στην ΑΕΚ: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Αστέρας Τρίπολης: Απέκτησε τον Παναγιώτη Τζίμα
Αστέρας Τρίπολης: Απέκτησε τον Παναγιώτη Τζίμα
Πανσερραϊκός: Υπέγραψε για δύο χρόνια ο Σαλασάρ
Πανσερραϊκός: Υπέγραψε για δύο χρόνια ο Σαλασάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved