Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 60-66: «Πρασίνισε» το Κύπελλο!
In Time

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 60-66: «Πρασίνισε» το Κύπελλο!

Ο Παναθηναϊκός της Ελένης Καπογιάννη απέκλεισε τον Ολυμπιακό (66-60) και πήρε το «εισιτήριο» για το Final 4 του Κυπέλλου Γυναικών

Με σπουδαία εμφάνιση ο Παναθηναϊκός επικράτησε (66-60) του Ολυμπιακού στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος που θα μπορούσε εύκολα να είναι ο τελικός του θεσμού και πήρε πανάξια το «εισιτήριο» για το Final 4 του θεσμού!

Τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και είχαν τον έλεγχο (5-10 στο 4'), με την πρωταγωνίστρια την Κάρτερ, που είχε ήδη 6 πόντους με δύο τρίποντα. Στο 5' η Σωτηρίου διαμόρφωσε το 7-12, με τη Ριντ στο 6' να γράφει στον αιφνιδιασμό το 7-14. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού έδειχναν να τα έχουν χαμένα την ίδια στιγμή που η Πότερ και η Αλεξανδρή έδιναν λύσεις και το πρώτο 10λεπτο έκλεισε στο +12 (13-25).

Στη δεύτερη περίοδο το σκηνικό δεν άλλαξε (13-27 στο 11’ και 17-27 στο 12'). Οι «ερυθρόλευκες» στο 13' έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφια διαφορά με καλάθι και φάουλ της Σουκ, με τη Ριντ στο 14' να στέλνει και πάλι το «τριφύλλι» στο +11 (20-31). ΟΙ δυο ομάδες συνέχισαν να διατηρούν μια απόσταση μεταξύ τους με τον Παναθηναϊκό να είναι σε θέση... οδηγού (27-34, στο 20’).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός γύρισε την άμυνά του σε ζώνη, όμως η Κάρτερ διατήρησε μια απόσταση ασφαλείας (29-39 στο 22' και 29-41 στο 23’). Το τρίτο της φάουλ ωστόσο επέτρεψε στις παίκτριες του Ολυμπιακού να βρουν διαδρόμους και να πλησιάζουν (34-41), όμως με την Παυλοπούλου ο Παναθηναϊκός ανέβασε ξανά τη διαφορά (34-45 στο 25’). Η Γκούσταφσον το πήρε... προσωπικά και έφερε τις «ερυθρόλευκες» στο -2 (45-47 στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός μπόρεσε να περάσει μπροστά (58-55), αλλά η Ριντ μείωσε (58-57 στο 37’). Η Σταμολάμπρου με μπάσιμο έκανε το 60-57 στο 39’, η Σωτηρίου μείωσε (60-59, στα 55’’) και η Αλεξανδρή επέτρεψε ξανά στον Παναθηναϊκό να περάσει μπροστά με τρίποντο από την γωνία (60-62) ενώ απέμεναν 26 δευτερόλεπτα για τη λήξη.

Η Σταμολάμπρου είχε στη συνέχεια 0/2 ελεύθερες βολές και η Πότερ με καλάθι και φάουλ «κλείδωσε» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό και την πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Συμεωνίδης, Κατραχούρας, Κωνσταντινίδου.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-25, 27-34, 45-47, 60-66.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίμπαρτς): Σταμολάμπρου 16 (1/3 βολές, 6/10 δίποντα, 1/6 τρίποντα), Σταμάτη 3 (1/5 τρίποντα), Αγιούσο 5 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σπυριδοπούλου, Σύρρα, Γκούσταφσον 26 (5/8 βολές, 9/14 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 15 ριμπάουντ), Νικολοπούλου 4, Δίελα, Σουκ 6 (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Βαμβακά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Καπογιάννη): Ριντ 16 (4/5 βολές, 6/18 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Κωτούλα, Παυλοπούλου 2 (1/8 σουτ, 6 ασίστ), Πότερ 12 (5/9 δίποντα), Σωτηρίου 5 (9 ριμπάουντ), Μπουντούρη, Αλεξανδρή 11 (1), Κάρτερ 16 (4/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Θεοδωρομανωλάκη, Χαιριστανίδου 4.



Greek Basketball League: Η ώρα των play-in με Πανιώνιος – Άρης, Περιστέρι – Λαύριο | Οι μεταδόσεις
Greek Basketball League: Η ώρα των play-in με Πανιώνιος – Άρης, Περιστέρι – Λαύριο | Οι μεταδόσεις
Ντάνι Άλβες: Ανατροπή για την υπόθεση βιασμού - Αθωώθηκε από το Εφετείο
Ντάνι Άλβες: Ανατροπή για την υπόθεση βιασμού - Αθωώθηκε από το Εφετείο
Εντυπωσιακό κέρινο ομοίωμα του Κιλιάν Εμπαπέ στο Λονδίνο
Εντυπωσιακό κέρινο ομοίωμα του Κιλιάν Εμπαπέ στο Λονδίνο
Διεθνής τερματοφύλακας πιάστηκε να συζητά για στήσιμο αγώνα
Διεθνής τερματοφύλακας πιάστηκε να συζητά για στήσιμο αγώνα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved