Σερβία: Σε κρίση η ομάδα - Με την πλάτη στον τοίχο ο Πέσιτς!
INTIME

Σερβία: Σε κρίση η ομάδα - Με την πλάτη στον τοίχο ο Πέσιτς!

«Βαρύ» είναι το κλίμα στις τάξεις της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Σερβίας που βρίσκεται στα πρόθυρα αποκλεισμού από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Σερβία γνώρισε την ήττα από το Βέλγιο στη χθεσινή (4/6) αναμέτρηση με τα περιθώρια πρόκρισης να έχουν στενέψει ασφυκτικά και το βάρος να της ευθύνης να πέφτει στον head coach των Σέρβων, Σβέτισλαβ Πέσιτς. 

Με δύο συνεχόμενες ήττες από τη Λετονία και το Βέλγιο η Σερβία, μπήκε στον δεύτερο γύρο, εκεί που είναι και η Ελλάδα, με ρεκόρ 1-3, κάτι που κάνει την αποστολή της για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο εξαιρετικά δύσκολη. 

Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και ξεκαθάρισε το πόσο δύσκολο είναι να βρεθούν οι «πλάβι» στη διοργάνωση του 2023. 

«Είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστούμε με ομάδες που παρουσιάζουν το ίδιο ρόστερ, έχοντας αναπτύξει χημεία και εμείς να αλλάζουμε διαρκώς παίκτες. Γνωρίζουμε πως ακολουθεί μία ζόρικη αποστολή μέχρι το τέλος των προκριματικών για το Μουντομπάσκετ. Πρέπει να κερδίσουμε την Τουρκία, την Ελλάδα, την Μεγάλη Βρετανία από δύο φορές», δήλωσε ο Πέσιτς. 

Ο ίδιος έχει δεχτεί έντονη κριτική από τους ομοεθνείς του, αφού από τις κλήσεις του απουσίαζαν ονόματα όπως των κορυφαίων Νεμάνια Νέντοβιτς, Νίκολα Κάλινιτς, Νίκολα Μιλουτίνοφ, Βασίλιε Μίσιτς και Μίλος Τεόντοσιτς, έχοντας στη θέση τους παίκτες με μικρότερη εμπειρία και χρόνο συμμετοχής τη φετινή σεζόν. 

Πλέον είναι πιθανή μία αλλαγή από την πλευρά της ομοσπονδίας της Σερβίας με τον κόμπο να έχει φτάσει στο χτένι και τη δυσαρέσκεια να είναι μεγάλη. 



Πόλο Γυναικών: Κατέκτησε το Κύπελλο ο Ολυμπιακός
Πόλο Γυναικών: Κατέκτησε το Κύπελλο ο Ολυμπιακός
Super League 2: Κούρσα για δύο η άνοδος, πήρε εύκολα το ντέρμπι η Καλαμάτα
Super League 2: Κούρσα για δύο η άνοδος, πήρε εύκολα το ντέρμπι η Καλαμάτα
Παναθηναϊκός: Χωρίς τους γνωστούς απόντες και τον Ουναϊ στη Λαμία
Παναθηναϊκός: Χωρίς τους γνωστούς απόντες και τον Ουναϊ στη Λαμία
Super League 2: «Χρυσό» βαθμό πήρε στο Άργος η ΑΕΚ Β’, τα Χανιά «βύθισαν» την Παναχαϊκή
Super League 2: «Χρυσό» βαθμό πήρε στο Άργος η ΑΕΚ Β’, τα Χανιά «βύθισαν» την Παναχαϊκή
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved