Πανέτοιμος και πλήρης ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Παρτιζάν

Πανέτοιμος και πλήρης ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Παρτιζάν

Με πληρότητα στη σύνθεσή του, αναγνωρίζοντας τη δυναμική της αντιπάλου και περιμένοντας μαζική προσέλευση φιλάθλων στο γήπεδο του, ετοιμάζεται να υποδεχτεί αύριο, στην πρώτη αναμέτρησή τους για τα πλέι οφ του Champions League, την Παρτίζαν ο ΠΑΟΚ (21.00).

Παιχνίδι που έχει τις ιδιαιτερότητες του, λόγω τις «αδελφικής» σχέσης των δύο ομάδων, σε επίπεδο οπαδών, αλλά και της επιστροφής του Γουίλ Χάτσερ στο PAOK Sports Arena, μετά την περυσινή θητεία του στον «Δικέφαλο», ως αντίπαλος.


«Παίζοντας με την Παρτίζαν, η οποία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, πρέπει να υπερβάλλουμε λιγάκι το δικό μας παιχνίδι, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε ανταγωνιστικοί μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό, να ελέγξουμε και να κοντρολάρουμε το παιχνίδι, να βρούμε τις λύσεις που θέλουμε, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση μας», σχολίασε σήμερα για τη μάχη με τους Σέρβους, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ο Σούλης Μαρκόπουλος. Πρόσθεσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, λέγοντας:

«Η Παρτίζαν είναι μια πολύ σκληρή ομάδα, με πολύ καλούς και εύστοχους παίκτες έξω από τη γραμμή των τριών πόντων. Είναι μια ομάδα η οποία θέλει να τρέξει μέσα στο γήπεδο, έχει ψηλά κορμιά, παίζει σκληρή άμυνα, παίζει 40 λεπτά, πολύ δυνατό μπάσκετ με πάρα πολλή ενέργεια. Πρέπει, γι’ αυτό το λόγο, να έχουμε μεγάλη διάρκεια, ώστε να μπορέσουμε να αντισταθούμε σε όλα όσα θα θέλουν να μας βάλουν. Πάντα ξεκινάς να παίξεις το καλύτερο δυνατό μπάσκετ που μπορείς, σκεφτόμαστε φυσικά τη νίκη, θα δούμε τι θα προκύψει».

Για το πόσο μπορεί να φανούν επηρεασμένες οι ομάδες από τις τελευταίες επιτυχίες τους (απέναντι σε Αρη ο ΠΑΟΚ και Ερυθρό Αστέρα η Παρτίζαν), τόνισε: «Κάθε παιχνίδι, είναι τελείως διαφορετικό, το έχω ξαναπεί. Έχει διαφορετική υπόσταση, διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, διαφορετικό διάβασμα, διαφορετικοί παίκτες. Πάντα ένα παιχνίδι σαν το αυριανό, είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 100%, γιατί οποιοδήποτε λάθος, δεν μπορείς να το διορθώσεις στη συνέχεια. Είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος για να βρεις τις λύσεις που χρειάζεται».

Ερωτηθείς για τον Χάτσερ, αλλά και πως έχει κατά νου να αντιμετωπίσει τα χαμηλά σχήματα των Σέρβων, αποκρίθηκε επισημαίνοντας: «Όλα είναι μέσα στο γήπεδο. Ξέρουμε πως παίζει ο Χάτσερ, όπως γνωρίζει και αυτός πως αμυνόμαστε, πως κάνουμε επίθεση. Είναι ένα παιχνίδι για το ποιος θα μπορέσει να επιβάλλει το δικό του ρυθμό μέσα στο γήπεδο. Παίζουν, από εκεί και πέρα, με βαριά σχήματα, αλλά και με ελαφριά σχήματα οι αντίπαλοι. Αν χρειαστεί παίζουν και δύο «4άρια» μαζί. Πρέπει ο Κλάντον να βρει τρόπο να τρέχει. Πιστεύω ότι είναι ο ψηλός, ο οποίος μπορεί να τρέξει».

Κατέληξε ο Μαρκόπουλος εστιάζοντας στην ανάγκη να παρακολουθήσουν αρκετοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τον αγώνα. «Ο κόσμος δεδομένα είναι αυτός που σε βοηθάει σε όλες τις δύσκολες στιγμές, όπως μας βοήθησε και στον αγώνα του Σαββάτου. Θέλουμε να τον έχουμε πάντα στο πλευρό μας», ήταν τα λόγια του.

Ο Αντώνης Κόνιαρης, ενισχύοντας τα λόγια του προπονητή του, είπε: «Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο μας, περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Πρέπει να παίξουμε δυνατά στην άμυνα, γιατί πιστεύω ότι αυτή θα μας δώσει τη νίκη στο τέλος, όπως έχει γίνει σε όλα τα παιχνίδια που έχουν πάει κοντά στο σκορ». Για την ψυχολογία της ομάδας μετά τη νίκη επί του Αρη, αλλά και το αν μπορεί να μαρκάρει αποτελεσματικά τον Γουίλ Χάτσερ, ο πόιντ γκαρντ του ΠΑΟΚ επισήμανε: «Σίγουρα, νιώθουμε πιο αισιόδοξοι μετά τον αγώνα με τον Αρη, αλλά η ίδια ομάδα είμαστε. Είτε χάναμε, είτε κερδίζαμε, δε θα άλλαζε κάτι. Πιστεύω ότι είναι καλό που κερδίζουμε πριν από αυτά τα δύσκολα παιχνίδια με την Παρτίζαν. Για το αν… έχω ή όχι τον Χάτσερ, θα το δούμε στο παιχνίδι».



Super League, Athens Kallithea - AEK 0-0: «Κόλλησε» στη Λεωφόρο και «πέταξε» 2 βαθμούς
Super League, Athens Kallithea - AEK 0-0: «Κόλλησε» στη Λεωφόρο και «πέταξε» 2 βαθμούς
Ατρόμητος – Λαμία 4-2: Σαρωτικό δεύτερο ημίχρονο και άνετη νίκη
Ατρόμητος – Λαμία 4-2: Σαρωτικό δεύτερο ημίχρονο και άνετη νίκη
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Τιμή μας να έχουμε τόσο αξιόλογους καλεσμένους»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Τιμή μας να έχουμε τόσο αξιόλογους καλεσμένους»
Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-2: Ο Στόουνς «έσωσε» τους «πολίτες» στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων!
Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-2: Ο Στόουνς «έσωσε» τους «πολίτες» στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved